Искат главата на Валери Симеонов!

400 души, сред които университетски преподаватели, правозащитници,  журналисти и други обществени личности направиха подписка, която е адресирана до  премиера Борисов.

Те настояват съпредседателя на Патриотичния фронт  Валери Симеонов  да бъде освободен  от постовете му  в правителството като  председател на Съвета по интеграция и вицепремиер по демографските въпроси.

Причината е, че доста от хората, които отдавна работят по интеграционната политика  не смятат, че Симеонов е подходящ за този пост и ще върши съвестно и безпристрастно работата си.

Според  адвокат Даниела Михайлова, която е говорител на инициативния комитет за оставката на вицепремиера, подписката продължава. Тя ще бъде пусната и като онлайн петиция, за да могат да се подпишат всички, които не са съгласни с политиката и поведението на патриота. По БНР Михайлова каза, че писмото е изпратено до много институции, но инициативният комитет не е получил отговор от нито една.

След като новата длъжност на Симеонов бе обявена, веднага е фондация „Рома – Лом“  напусна Националния съвет за интеграция. И те не бяха единствени. Напусна също Националната мрежа на здравните медиатори, които имат пряко отношение към интеграцията, както и  редица други организации, обяви адвокат Михайлова.

Този колаж бе тиражиран от фейсбук потребители, веднага след изказването на Симеонов за Бухенвалд

Причината е, че вицепремиерът обяви, че ще интегрира ромите в резервати и ще ги показва като атракция на туристите срещу заплащане. А месеци преди това ги нарече с доста обидни квалификации в национален ефир –  озверели човекоподобни, нагли индивиди и каза, че жените им имат инстинкти  на улични кучки и трябва да  се кастрират. Това пък предизвика протестно писмо на Американското посолство у нас.

Националният съвет за интеграция би следвало да организира изпълнението на Националната стратегия за интеграция на ромите, категорична е адвокат Михайлова. Това е официален документ,  приет от парламента и не включва нито кастрация, нито изграждането на резервати.

Част от българската общественост пък бе възмутена от нацистките изяви и снимки на хора от ПФ и изказването на Симеонов, че и той бил в Бухенвалд на студентска екскурзия и кой знае какви „майтапчийски“ снимки са си правили там.

От БСП поискаха оставката му веднага след изказването за „майтапчийските снимки“, но и това не бе разгледано и прието като искане за дебат в парламента.

Впрочем българският парламент работи по 30 минути на ден и няма време да разгледа каквото и да било.

Според вносителите на подписката, поведението на Симеонов заплашва България от международна изолация. Оставката му бе поискана от партията на Мария Капон и от ПЕС. Въпреки това Борисов се направи на глух с едното ухо.

Сега обаче стана ясно, че от ЕС ще отпуснат тази година сериозна сума за интеграция на ромите и тя ще е под контрола на Симеонов. Самият той не е казал още какво ще прави с парите. Резервати ли ще строи, ще ги даде за кастрация, или ще потънат някъде за имитация на интеграция, безпокоят се подписалите се за отстраняването му интелектуалци.

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НЯМА ДА РЕКЕТИРАТЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ,ТОЙ КАЗВА ИСТИНАТА-ЦИГАНИТЕ СА ЧОВЕКОПОДОБНИ В БОЛШИНСТВОТО И КОЛКОТО И ДА ИМ ДАДЕШ,НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ,ЕТНОСЪТ ИМ Е ТАКЪВ-МЪРЗЕЛИВИ ,ГНУСНИ,С ИЗКЛЮЧЕНИЯ,РАЗБИРАСЕ.ВАЛЕРИ МНОГО ДОБРЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ДО СЕГА,МАЛКО Е ПО-ГРУБ В ИЗКАЗА,НОЗАТАКИВАПО КАКЪВНАЧИН ДА СЕ ИЗРАЗИ,ДАСИ СПОМНИМ ВЕРОНИКА,ВИКТОРИЯ И Т.Н.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *