СТРАХОТНА развръзка! РУСИЯ ще направи нещо НЕВЕРОЯТНО за България! Истината ще ви ШОКИРА! Вижте ТУК!

По инициатива на българската страна се състоя среща на Теменужка Петкова, която е втори мандат министър на енергетиката в правителството на Борисов,  и негово превъзходителство Анатолий Макаров, посланик на Руската федерация у нас.

Само след два месеца ще започне и шестнадесетото поред заседание на българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Министър Теменужка Петкова заяви, че срещата й с Анатолий Макаров и предстоящото заседание на междуправителствената енергийна комисия, ще са много важни за България. Защото на тях ще се обсъждат теми от стратегическо за страната ни значение, които досега са били табу, като възобновяване строежите на АЕЦ „Белене“ и Южен поток.

Според Петкова са задвижени на бързи обороти всички отговорни държавни институции, за да може „Белене“ и Южен поток да тръгнат в най-скоро време. Дори е намесена и Българската академия на науките, която трябва да изготви анализ за острата и нетърпяща отлагане необходимост от бързо финализиране и на двата големи енергийни и инфраструктурни проекта.

Площадката за АЕЦ „Белене“ е готова отдавна

Нека припомним, че преди две – три години,  в предишния гербаджийски парламент, с гласовете на ГЕРБ и ДПС бе отхвърлена всяка възможност за довършване строежа на Втора атомна електроцентрала, която бе замислена още по времето на социалистическа България. Бе отхвърлена  и възможността за довършване на Южен поток, макар, че всички изчисления бяха направени и тръбите за проекта, които трябваше да минат по дъното на Черно море, отдавна бяха транспортирани до пристанище Бургас.

При това положение всеки ще се запита защо герберите се въртят като пумпали, или по-точно като своя гуру Борисов, който е известен с това, че ако сутринта каже нещо, то до вечерта мнението му вече ще е коренно противоположно?

Защо Борисов, който яростно заклеймяваше и двата проекта и ги наричаше гьолове,  сега си трае ни лук ял, ни лук мирисал?

Защо същата тази Теменужка Петкова в предишния мандат ни обясняваше как нямаме никаква нужда от ток и газ, защото населението на страната вече било малко и сме имали достатъчно енергоносители и за вътрешния пазар, че чак и за износ?

Каква е причината за това герберско салтомортале? Защото вчера Теменужка Петкова отиде да целуне ръката на руския посланик и по този начин призна, че всичко, което са говорили правителствата на Борисов за енергийните проекти и че нямаме нужда от електичество е АБСОЛЮТНА  ЛЪЖА!

Ами причината е много проста. И доста зловеща. За управляващите, разбира се. В АЕЦ „Козлодуй“ работят на средна мощност само два реактора, чиито срок на годност изтича след няколко години. Топлоелектрическите централи ще бъдат закрити също след няколко години, защото замърсявали атмосферата. Доколко е вярно това, е друга тема за обсъждане. Водноелектрическите централи са само поддържащи мощности. Те не могат да осигуряват и една десета от енергията, която ни е нужна за бита и промишлеността. На всичко отгоре те зависят до голяма степен от това дали годината ще е сушава или кишава.

В такъв случай ни остават само фотоволтаиците и генераторите, които работят със силата на вятъра. С две думи – вятър работа. Защото фотоволтаиците не могат да покрият почти никаква част от потреблението, а цените им са космически. Както и на ветрогенераторите.

На всичко отгоре, ако зимата се случи по-тежичка, като тази, която мина, то тогава всички налични мощности, включая АЕЦ „Козлодуй“ няма да ни стигнат. Точно затова тази зима бяхме на ръба да въведем режим на тока.

Следователно само след пет-шест години основните енергийни мощности на България ще изчезнат. И за всяко семейство  ще има толкова ток, колкото да запали една електрическа крушка.

Тоест, чака ни  ЕНЕРГИЕН  АПОКАЛИПСИС!  Затова Борисовите калинки са се разтичали да целуват наляво и надясно ръце и скутове. Защото ако ги няма АЕЦ „Белене“ и Южен поток няма да имаме нито ток, нито газ.

И държавата ще загине. А това, както и високите цени на тока и газта ще доведе до масови неконтролируеми протести срещу  кабинета Борисов, който нахалства да ни управлява за трети път. И то без да прави нищо добро за българския народ.

Според министър Ангелкова, Русия е стратегически партньор на България в сферата на туризма. Според Теменужка Петкова, Русия става стратегически партньор на България и в сферата на енергетиката.

Скоро мощна, славянска и православна РУСИЯ ще е стратегически партньор на България във всичко. Защото САЩ и ЕС унищожиха  страната ни.

И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,  с помощта на Русия, ще ги изхвърли от живота си ЗАВИНАГИ.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. статиъта е съвсем точна и изчерпателна открай докрай много пъти си задавам въпроса можели да ни управляват толкова некомпетентнинни хора или да ни правят на луди имам чувството че ги подбират с конкурс по бездарни но послушни. защо го допускаме ще намеримели сили да се осъзнаеме преди да е станало невъзвратимо късно. мисля че ножа е опрял до кокала ща загубим тази прекрасна наша страна откъдето и да я погледнеш е прекрасна.имамного хубави страни по свата които имат също голями хубости но в българия всичко се е събрало на куп хиляди години нашите предци са я бранили и опазили ще оставимели сега да я разпарчетосът и продадат на други. законът за концесийте е абсолютно престапление спремо българия събудетесе преди да е станало необратимото

  2. говорим за сериозни неща и в същото времевървъ непрекъсната реклама за уголемяване на пениса хора в каква държава живееме

  3. Не площадката на Белене не е готова. Трябва да се авторизира проекта. Трябва да завършат опитните участъци на “ джет граутинга“. Трябва да се ремонтира наличната инфраструктура. До пуска на първи блок са необходими 8 години, така че или сме изпуснали влака или трябва много да се бърза. От къде ще се намерят 10000 работника за площадката. Въпроси които изискват спешно решение. И най-после питайте знаещите за състоянието на площадката, тия които са били там, а не „специалисти“ които никога не са били на площадката, но дават професионални мнения. Защо никога не е питан представителя на АСЕ Григорян? Кой се страхува от истината?

  4. Русофилски глупости.Пак искат да ни завържат за оскотялата русия.Надалеч от Русия ,това е спасението.

  5. А бе „запознат“!!! Май, че си съвсем непознат, по-точно глуповат! Ти от кое племе си бе? Има ли в теб и капка славянска кръв ? Сигурно си със синя или почерняла от злоба кръв!!! Кой друг народ до момента е освобождавал народа и Родината ни два пъти от поробителите ? Кой ни купуваше второ и трето качество от производството, само и само да ни помогне ??? Неблагодарен заслепен и фанатизиран лумпен си ти!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *