Проф. Иво Христов: Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна

Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна. Онзи ден откриха топлата вода като констатираха, че вече сме под 6 млн. Всичко по-читаво се е изнесло. Тук няма перспективи, особено на фона на течащите в момента геополитически размествания. Това каза проф. Иво Христов, социолог и геополитически анализатор, в интервю пред БНР. И въпреки песимизма си добави: „Винаги има надежда, но както винаги съм казвал, ако за България има някаква надежда, тя не е благодарение, а е въпреки българите, разбирайте го метафорично!“.

За предстоящите избори и очакваната ниска избирателна активност, той смята: „Нареждаме се в качеството си на количество, тоест ние не сме субект, който да определя своята външнополитическа позиция. Това, което правят политиците у нас е да се адаптират с оглед на външния суверен. Много неща могат да се променят и това няма да се случи. Политиците у нас не са обезпокоени от това че малко хора ще гласуват, защото така или иначе властта им не произтича от народа, а от менторите им зад океана.“

На въпроса, ако се откажем да гласуваме, не отиваме ли към авторитарен режим, той отговори бързо: Сега в по- различна система ли битуваме?

Според него е наивно да се мисли, че можем поединично да влияем на тези процеси: 

„Ние сме като мухата, която е кацнала на челото на коня и е убедена, че тя тегли каруцата.“

Проф. Иво Христов категорично отказа да коментира агресивната предизборна кампания, защото „няма какво да се коментира, а всеки опит за такъв анализ ще е омерзение за сетивата“. 

Той е убеден, че „В България няма политика, битката за властта, ресурсите и представянето на изборите като еманация на демокрацията, е меко казано смешно. Ние наблюдаваме гърчовете на едно приключило общество.“

Прогнозата му за това, какво ще се случи след изборите е, че ще е „каквото наредят началниците отвън, това ще стане. И когото изберат те – той ще спечели изборите“. „А на европейско ниво ще станат съвършено нови неща, които ще поставят съвършено нови параметри пред континента. Тъй като в момента неолибералното статукво, което се представя за единствено възможното за осъществяване на европейската идея, европейските ценности, за ЕС, за европейска интеграция и други такива алабализми, за първи път може да бъде заплашено от едни по- национални, консервативни и по-суверенни движения в някои части на Европа. В тях народите се опитват да моделират собствения си живот и бъдеще. България не е между тях“, прогнозира анализаторът.

И обясни, че евротематиката е безкрайно далече от българите: „Така че отвъд еврокомсомолските активисти, средният българин не вижда връзката. България е периферна територия на същия този европейски проект – никакви хора няма да се върнат в България, никаква реиндустриализация няма да има и никакви промени няма да има в сегашното жалко състояние на страната, докато тя се намира в качеството си на количество и на треторазряден периферен елемент в Европейската империя“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Източник: БНР

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

66 коментара

  1. Ама как бе Иво, нас Бог ни пази, така каза вЪнга, дъдунков и други сатанисти и протестанти, готвачки, врачки…….
    Само дето си нямаме лидер и затова чакаме Бижий пратеник да ни поведе и като се събуди юнака балкански да видиш как прави дръжки за дамаджани…..
    За сега само ретроградния Меркурий ни пречи да прогледнем, нищо че сме най-умните в света…..

    • Пак много сол в манджата. Солта, Фъки е подправка и важен елемент в човешката биохимия, но излишъкът е вреден.

      • Карай, аз винаги съм бил вреден и мразен.
        Сигурно е от свърхконсумацията на сол.
        Иначе вярвам на фактите и логиката, пък който има пожелателно мислене, което в африка наричат шаманство, да вярва в каквото ще.

    • Цинизма е някаква форма на утеха. Аз не бих отписал така лесно България. Момента да се пукне цирея и да се появи човека или хората, които ще поведат духовната ( и не само) революция тук скоро ще настъпи. Това, че сега сме миниатюрна част от предишното ни величие не значи, че и значението ни е такова. Камъчето, с което тръгва сипея (или лавината) също не е огромно. Да сме живи и здрави ние и професор Христов ще видим и участваме скоро в още по-интересни времена. Бъдете здрави!

      • Прав си, цинизъм е да наричаме България държава на българите, защото е антибългарска държава. Тя е враг на всеки християнин с БГ документи. Заробва го да храни укри и брадати сирийски майки, краде му имотите и земята в полза на небългари, с които съвсем скоро ще бъде заменен така нареченият българин.
        Нито духовна революция ще има нито реална, за тази цел хазарската мафия се грижи от 35 г. Заличи армията за да няма съпротива, след това закри икономиката, за да изсели местното население, а за нас отказващите да напуснем Родината си са ни подготвили сатаниста армия на ЕС. Същите, които пребиха майки с бебета в Ирландия, щото не искали да ги изнасилват и протестираха.
        Дядо от село е най-прав, че тези дето виждаме истината, стоим и гледаме коч сеир, докато затриват Родината ни и ни обират до шушка, за да може децата ни да са тотални роби. Макар напоследък да започвам да се чудя, защо му е на някой пък да спасява население от самоубийци, жадуващи за робство. Народа в България е едва няколко процента.

    • В началото на 19 век, през Балканските войни, турци, гърци и сърби заемат територии, които са със силно преобладаващо българско население; българите, които успяват да избягат от кланетата или са бежанци от тези територии, се преселват най-вече в южна България и по Черноморието. Иво Христов е наследник на онези българи, които са били клани и изгонени от родните си места и домовете си от новопристигналите и новонастанилите се там гърци в днешна централна и северна Гърция и явно много обича България и го боли, че страната ни обедня и народа поизбяга, но все пак, не може да наричаш народа си с грозни епитети, ако иска да помогне на България и демографията, може да организира поне институция, която да се занимава с осиновяване на деца, за да умножат населението ни с българско самосъзнание! Гърците така правеха, осиновяваха деца, различни по произход, но израстваха с гръцко самосъзнание!

    • Професор Иво Христов по произход е от тракийските българи-бежанци, принудени да избягат и се преселят в България през Балканските войни, явно много обича България и го боли за България и че населението в страната обедня и поизбяга, но това не може да е причина да наричаш народа си с грозни епитети. Ако иска да помогне за демографската криза, той може да организира или спомогне да бъде създадена организация, която да се занимава с осиновяване на деца в български семейства, без значение на произхода им, важното е , да израстват с българско самосъзнание!

      • Колониален системен геноцид не се бори с организацийки, занимаващи се с осиновяване.
        Освен сорсоидите не се сещам някой нормален българин да е обиждал народа ни, до колкото следя. Не цялото население на територията на Родината ни е народ. Преобладаваща е популацията на веселите шебеци, на които не им пука за България.
        Който не е наясно с думи, понятия, системи на управление……

  2. И какво като гъгнете очевадни истини ?Народът не е толкова прост ,че да не вижда какво става в държавата как се фалшифицират нагло избори!
    Марк Твен казва-Избори ли,че ако от тях зависеше нещо нямаше да се провеждат!
    А вие умните и можещите какво правите ,за да промените събитията?Клечите отстрани и също чакате и гледате сбирщина профани и продажни селски хитреци как продават,крадат,унищожават и превръщат в пустиня пълна с тръни, малка България !?
    Моят живот мина в онези работни ,спокойнии и хубави за повечето българи ,а вие му мислете къде ще се дяните нито българи ,нито имащи!

  3. Е след такъв супер ясен и точен извод, всякакви коментарии са просто …..Проф.Иво Христов е един от най-умните българи. Да ломотиш след него е самооплюване. Ами това сме ние, няма по-умни.Все идиоти са писали историята ни, а стадото е мълчало.

  4. Не ми допада предопределна орис за България, къде българиге ще отидат. Сравнени с бивша окрайнина, тук живее държавотворен народ, а не изкуствен конструкт, макар аналогията с окрайна определено е такава и крачим ускорено. Но СВО ще завърши с излизане на Русия на държавните граници на СССР, а там е Полша, най силната армия в Европа, и 78 х поляци с нотариални актове за бивщите полски области, ала Полша няма куража война с Русия, хем им се иска, хем не им стиска. И с новите детерминанти и държавотворен елит ще ни е нужен, и 15 години да подемем, сегашният с бизнес каптагона, наркоканалите, рекета, временните магистрали по тях ще се изнижат в украинската съдба бързи пари голяма уста

  5. Прав си ! За това турското „присъствие“ в България е било 500 години,а не 50 – защото винаги някой е лижел шалварите на Онбашията

    • Според това, което проследих като исторически факти, турското нашествие на Балканите се е случило някъде около 16 век и войните за постепенно заграбване на Балканите , са продължили около близо век, но никога османците(турците) не са успяли да покорят окончателно българското население, въпреки насилственото потурчване над християните и българите, а малко след османското нашествие, българите се сблъскват с ново нашествие на фанариотите и започват борба и срещу фанариотството(насилствено погърчване) и си отстояват голяма част от църковните имоти на Балканите, а българското население извън България е асимилирано в голямата си част в края на 18 в. и началото на 19 век и това е документирано! Така че, турското робство изобщо не е било пет века, както официално се поднася информацията.

      • Турското робство над българите става факт с римска и сръбска военна помощ. Битката на южната ни съседка с Българската Православна Черква се води вече над 1500 г. И това мръсно данайско племе никога няма да спре, докато не ги изколят брадатите сирийски майки на територията им. Няма да спрат никога и опитите прокажените събри да отродяват и заграбват български територии и народ.
        Иначе си прав, че османското робство не е 500 г. а 460… щом те правят щастлив там някакви си 50-60 г. Както са щастливи и малоумниците, които не признават 4-500 г. римско робство. Дори твърдят, че нямало българи тогава ами нещо наречено траки, само и само да не кажат, че предците им са били роби.

    • Било е 500 г.Защото не са ни искали на континента.Новите …,,….,и сега не ни искат.

      • А тоя кретен , професора , защо не се откаже от титлата си , щом му е дадена в България ?

  6. Глупости говори професора!България не само ще я има,но и ще бъде начело на един нов,по-добър свят и това е предопределено свише!

    • Така е България ще си я има, но населена с едни весели дупещи се на аллах човечета.

  7. Този започна да ми става досаден. Има един признак, който никога не ме лъже. Суетата не е присъща на отдадените за кауза личности, а присадената коса е суета. Също така ако някой иска да те събуди от тежък кошмар, може и да кресне, позволено е, но да продължи и след това, вече преиграва или има друга цел.

  8. Проф. Христов- чието мнение уважавам, има доста катастрофично мислене. Катастрофичното мислене е патогномоничен белег за тревожно разстройство. Не го обвинявам. Бих му поискала стъклената топка назаем.
    Може би неосъзнато подлага събратята ми на предварително програмиране.
    Проф. Христов- имам само един въпрос към Вас- кръщаван ли сте в християнската вяра?
    Ако да- отчаянието е грях.
    Напълно вярвам в по- доброто, което идва за България и българите!
    Само през катарзис и болка ще се справим.
    Достатъчно страдахме, бяхме унижавани, ограбвани, подиграваха ни се- на нас, на културата ни, на Великата ни история, на предците ни- от които са яли само бой- заслужен.
    Време е да излезем от този мисловен капан, комплекс- изкустено създаден- за да ни контролират!
    Защото- ако разберете истината, ще стане страшно за тях.
    Ще я разберете!
    Подкрепям с две ръце и Сърце и Дух горния колега- да, братко! Най- доброто предстои!
    Досегашното беше робство и мъка!
    Време е! Вдигайте главите и имайте реална самооценка- от българите започва цивилизацията по света!
    От нас са се учили на всичко, вкл. бойни изкуства и военни техники! Как се строят градове, с канализация и отопление от термални извори!
    Време е да си върнете самочувствието и да се гордеете, че сте българи!

  9. Помнете, че единствените загуби на войските на Темуджин- Чингиз хан- са две загубени от него битки срещу волжките българи!
    Кан Тервел е спасителят на Европа от арабското нашествие!
    Цар Калоян е размазал Балдуин!
    Генерал Вазов е направил невиждано чудо!
    И още, и още!
    Ние сме най-големият им враг! Непобедим!
    Щете- или не- носите го в гените си!
    Само повярвайте- ще има чудеса!
    Плювачите и негативните- от които нищо не зависи и са жертви- да си гледат работата!

  10. Ако искате да разсърдите хората- лъжете.
    Ако искате да ги озлобите- кажете им истината.
    Никола Николов

  11. Mного, ама много съжелявам. Споделям напълно горчивите изводи, които прави проф. Христов. Всичко, което е казал досега е АБСОЛЮТНА ИСТИНА. Всеки който следи ежедневно ПОНЕ Скандално трябва да е съгласен с него. Тази изборна кампания ще е не само най-мръсната, тя ще е и решаваща за оцеляването ни като народ и държава.Дали оставаме колония под прекия унищожителен диктат на посолството и на Брюксел, или получаваме една минимална независимост за да оцелеем, това е въпросът.Споделям на 100 процента песимизма на проф. Христов, щото досега доказваме непрекъснато че не сме народ, а МЪРША.

  12. Ами гласувайте отново и отново за тези доказани мошеници, лъжци и подлоги, гласувайте за нашето евроатлантическо бъдеще, затваряйте си очите за всички досегашни безобразия и чакайте чудото. Ей го Бойчето е отново насреща, Делянчо Пеевски го допълва чудесно, все в този евроатлантияески ансамбъл има още доста интелектуални бисери.Като ги гледам по снимките и в парламента, скандалното им дебелоочие, насълзявам се от умиление. Не мразя НИКОГО, ни най-малко, просто ми е болно и тъжно, че България си отива в небитието.

    • Иванов, естествено, че ще гласуват пак за НАТОстан и съединените мюсюлмански щати. Гласуват така 35 г., защо си мислиш, че шЕбек продал родината си за връзка ГМО-банани, би се променил за една нощ?
      Половината от населението на България е дори по-долно от мърша, тъй като няма по-мръсна твар от тази отричаща се от Бог, Род и Родина.
      Аз като казах, че войната е най-хубавото нещо, което може да ни се случи и много хора ми скачаха, е не защо съм военолюбец, а защото една война ще пречисти заспалото ни племе.
      И за съжаление, съм напълно убеден като Иво Христов, че без голям катаклизъм ще се самоунищожим от простотия.
      Не задължавам вярващите в пророци, врачки, баячки и звездобройци да ми вярват. Хората с типично британоварварски манталитет, отхвърлят истината и фактите, тъй като имат положително мислене и чакат висши сили да ги спасяват.

    • За кого да гласувам.За леля Марче от бакалията ли.те са се подредили всичкиидиоти и чакат ние да гласуваме пак за тях.кои от кои по-бездарни но с безкрайно самочувствие

      • Това, че не виждаш за кой не говори никак добре за теб.
        Има за кой, ама аз не съм рекламен агент, пък и не ми е работата да съветвам хората. Знам поне 4 партии, които са твърдо против НАТОстанското робство на българите.

  13. Май прекалявам с някои мнения, извинявам се, все пак Скандално трябва да не бъде обект на други атаки. картината и цензурата у нас са жестоки. не искам и тук да бъда блокиран.

  14. Професоре- Вие лично като какъв се изживявате?!
    Съдник, прокурор?!
    Кой Ви даде право да съдите?
    Господ ли?
    Да ме наричате “глупак” и “демагог”- само защото имам вяра?!
    Вие нещо повече ли сте от нас- простосмъртните?!
    Досега сбъднаха ли се катастрофичните Ви мисловни интерпретации, пречупени единствено през Вашия личен мисловен филтър?!
    Не- не се сбъднаха!
    Оправете си главата!
    Признавам информационния Ви интелект, но Ви липсва грам емоционална интелигентност!

  15. Г-н Иванов- съжалявам за безверието Ви!
    Доста елементарно мислене.
    С това самосъжаление и отчаяние ще стигнете само до едно- до никъде!
    Мърша сте Вие!
    Не и аз!
    Не си позволявайте повече да слагате всички във Вашия кюп!
    Ако Вие сте се отказал от битката и живота, и вярата- то аз не съм!
    Ако ще да се срине целия свят!
    Аре бегайте у лево- при отчаяните!
    Че ми писна!

  16. Търсят се Човеци- с Вяра, Дух и Сърце!
    Пишете тук.
    Ще намеря начин да ви открия и да се свържа с вас!
    Писна ми от безверници и отчаяни катастрофирали немислещи роби!

  17. Много ме дразните, програматорчета.
    Не разбирате грам как работи подсъзнанието. Но сте приели първосигнално функцията да сте предварителни програматори. Да втълпявате на хората катастрофично мислене!
    Вие сте неосъзнати аватари на нср!
    Елементарни жертви на психоексперимент!
    И квакате като жабки!
    Спрете!
    Или създавайте добро, или спрете да сеете зло!

  18. Ей- много се ядосах!
    Тук има няколко елемента, които мачкат всичко живо!
    Които се мислят- от безкрайния им егоцентризъм- че имат право да раздават правосъдие и са последна инстанция на Истината!
    Момченца- жалки сте!
    Вижте си животите и не налагайте насилствено вижданията си на другите!
    Благодарение на такива като вас, се е налагало да ви палят къщите през Априлското въстание!
    Това, че сте жертви, които не контролират живота си и не сте личности- не означава, че и ние сме жалки утрепки като вас!
    Никога повече не ме сравнявайте с мърши като вас!
    Никога!

  19. Да си зададем логичния въпрос?
    Мърша ли е българският народ?
    Мърша ли е Кан Тервел?
    Мърша ли е ген. Вазов?
    Мърша ли е цар Калоян?
    Нали ние сме тяхни наследници!
    Мърша ли са?!
    Плювачите- Мърша ще викате на себе си!
    Как не ви е срам!
    Мърша сте вие!

    • Правилно, имаме цяла плеяда от царе, боляри, герои, просветители и даже хайдушко движение, имаме и българско Възраждане, когато също маса български народ и църквата са водили битки за България, просто е невъзможно да наречеш този буден народ „мърша“, но така е, когато не си познават историята, пишат глупости. И освен това думата „мърша“ е използвана от Ботев, конкретно като метафора в това стихотворение, а не буквално и под думата „мърша“ той има в предвид, че народа е заспал и не се съпротивлява срещу неправдите, а не конкретно „мърша“, но считам , че българския народ знае кога да мълчи, за да оцелее и кога има смисъл да се съпротивлява.

      • Ако беше написал – българите са ИМАЛИ цяла плеада славни предци бих се съгласил.
        Но ние имаме……..
        А пък като вземе някой дребосък като нас, които допуснахме да заробят българските дечица да ми тълкува великани като Ботев ми идва в повече.
        Кой каквото е имал да каже го е казал, който не го е разбрал, да го е разбрал.
        Някой от нас да плюе по по-умните българи, макар да не съм съгласен с някой от тезите на Иво Христов, е като онова кученце дето стояло в подножието на Еверест и джаФкало. Мислиш ли, че на Еверест му пука за издаващото дразнещи звуци псе?

  20. КЪМ БРАТА СИ

    Христо Ботев

    Тежко, брате, се живее
    между глупци неразбрани;
    душата ми в огън тлее,
    сърцето ми в люти рани.

    Отечество мило любя,
    неговият завет пазя;
    но себе си, братя, губя,
    тия глупци като мразя.

    Мечти мрачни, мисли бурни
    са разпнали душа млада;
    ах, ръка си кой ще турне
    на туй сърце, дето страда?

    Никой, никой! То не знае
    нито радост, ни свобода;
    а безумно как играе
    в отзив на плач из народа!

    Често, брате, скришом плача
    над народен гроб печален;
    но, кажи ми, що да тача
    в тоя мъртъв свят коварен?

    Нищо, нищо! Отзив няма
    на глас искрен, благороден,
    пък и твойта й душа няма
    на глас божий – плач народен!

    Другарчета- тук има няколко изключителни човека.
    Ако решите- намерете начин да подадете сигнал да се свържем:)
    Спокойно, ще има България!
    Ще има и българи!
    Децата ни ще бъдат в безопасност!
    Може някои от нас да ги няма- но всичко ще бъде наред:)
    Прегръщам ви и ви обичам, скъпи сънародници!
    Господ Исус Христос да бъде с вас!
    В навечерието на Възкресение- да възкръсне България и чедата й!
    Амин!

  21. Много си разпалена г-жа Мина, даже не знаеш кой е нарекъл народа ни мърша, кой ни е нарекъл идиоти и защо проф. Христов е допуснал, че 80% от нашенци са дебили. Трябва да си или сляпа, или недостатъчно политически грамотна за да твърдиш противното. Има толкова много факти, планини от факти. Погледни само какви медии формират дебилите. Има само няколко сайта, които не ПЛЮСКАТ ам. долари. Проверявам останалите, абсолютна гадост. Никой не те е обидил с нещо, напротив създала си положителни оценки.И БОГ да слезе между нас за да ни поведе ще го оплюем грозно, такива сме. Отвори някоя чужда медия за да видиш смазващата разлика. Скандално, заедно с Поглед и Епицентър.

  22. МИНА моме хубава, задавай си въпроси колкото щеш, отговори колкото искаш и в нашите медии.
    „Евростат: България е с най-ниска продължителност на живота в ЕС през 2023 г. (Графики)“ „Посрещаме първи май без трудещи се, с отрицателен прираст и изчезваща България. Хърватския президент призна, че сме най бедните в Европа.И кокошките разбраха, че за 30 години загубихме една трета от населението. Искаш ли още??????

  23. Единствената надежда е, че нито една прогноза на сатанистите за след първата и втората световна война не са се сбъднали. Нито една. Все се намира кой да им изкриви сценария. Надявам се и сега да се случи така.

    • Напротив!Според „Протоколите“всичко се сбъдва с ужасяваща точност!А те са от преди 130 години!Дано знаете за кои протоколи пиша!

  24. Това ,което говори професора е истина,но няма да е все така!
    Промяна ще има съвсем скоро,и тя ще е отвън,както винаги е било!За съжаление пак някой друг ще ни свърши работата!

  25. Става въпрос само за протоколите на Сионските мъдреци. Не се уморявам да повтарям за предсказанията на Слава Севрюкова. Само в тях има някаква надежда.България най вероятно ще се върне като БЛУДНИЯ СИН в семейството на славянската общност.Не знам кой ще моли ГОЛЕМИЯ БРАТ ЗА ПРОШКА,(НЯМА ДА Е БАНКЯНСКИЯ МЪДРЕЦ) НО РУСНАЦИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИМАТ ГОЛЕМИ СЪРЦА. НЕ СЛУЧАЙНО ТЕ СПАСИХА ЕВРОПА ОТ НАПОЛЕОН, И ОТ ХИТЛЕР, СЕГА СПАСЯВАТ СВЕТА -ВАНГА.

    • Ако живота е спокоен и има добре платена работа, правов ред, справедливост, бъдеще за децата си, хората няма да бягат, а ще се връщат, въпрос на организация, желание!

      • Живота в едно заробена колония не може да е спокоен.
        На туземците роби не им се полага добре платена работа.
        При туземците може да има единствено колониален ред и колониална администрация.
        Справедливостта в колониите е забранена.
        Бягат само предатели и родоотстъпници и с тях се създават чужди антибългарски народи и държави. Справка сърбия, македония, гърция, румъния молдова, дори и половината държава 404.
        Никъде по света никой не се е преборил за свободата на народа си единствено с желание.
        Бълвоча, който си сътворил е доказателство, че се нямаш хал хабер от причинноследствените връзки давели ни до това скотско положение и по-добре не се излагай…..

  26. Не говорете глупости, България не е умираща страна, не е , просто трябва повече да работите за повишаването на стандарта и качеството на живот на жителите в цялата страна и по демографската криза, останалото ще дойде от само себе си!

    • • България е на първо място в света сред 250 страни по намаляване на населението. От над 9 млн. вече сме 6 млн., а може би и много по-малко.
      • Емигрират по 50-70 000 души на година, все млади хора; по света има 3,5 милиона българи-емигранти, които вече родиха над 3 млн. небългарчета.
      • Намаляваме с 15 души всеки час, но етническите българи намаляват за този час с 19 души, а братята цигани се увеличават с 4 души на час (-15 = -19 + 4).
      • Прогнозите на Световната банка, ЦРУ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство от 1 млн. души, (при 3,5 млн. цигани и 1,1 млн. турци), след още няколко десетилетия, според прогнози на ООН, етническите българи ще са 0,3 млн. а впоследствие ще изчезнат напълно. Българската нация умира.
      • По смъртност на населението (16,6‰ годишно по последни данни на Евростат) България твърдо заема първо място в света, пред Лесото, Сирия, Сомалия и Свазиленд и др.
      • Освен намаляващи и изчезващи, ние, българите, сме и най-болната нация, държим призови места по много заболявания: сърдечно-съдови, рак, респираторни, диабет и др.
      • Според данните на НСИ, от починали 110 117 души, това прави 300 души на ден, най-висок дял смъртни случаи е от болести на сърцето – над 70 хил. души, втора причина за смърт у нас са били раковите заболявания (17 хил.), следват болестите на дихателната система и т.н. Излиза, че у нас всеки ден 238 души, или 10 души всеки час, или 1 човек на всеки 5-6 минути от денонощието умират или от инфаркт или от инсулт или от рак. Този факт е многозначителен и показва системата на здравеопазването ни.
      • Заедно с печалните факти за смъртността и болестите, трябва да се посочат още и данните за срива на раждаемостта, който е умопомрачителен – от 182 000 раждания у нас през 50-те години на миналия век сега новородените са над 3 пъти (над 300%) по-малко, вече около 50 000.
      По раждаемост сме на 214-то място от 220 държави, като след нас са разни острови.
      • Никъде не се оповестяват данните, че 11% от новородените са недоносени, 2-3% са изоставени, 3-5% са с малформации и т.н., а 55% нямат за майчин език българския език, т.е. новородените са главно от циганския или от турския етнос.
      • България се циганизира и турцизира. Построиха се 1 360 нови джамии, имаме селища, където не се говори на български език.
      • Изключително много българи (64% според националния консултант по психиатрия) имат психични проблеми – тревожност, депресия, умствено изоставане, налудности, деградация и др.
      • Цените на лекарствата в България са брутално високи и са недостъпни за пенсионерите и за бедните българи.
      • Според Евростат 61% от възрастните български граждани са застрашени от мизерия, глад и социално изключване.
      • Същото се отнася, според Евростат, и за българските деца – 52% от тях живеят в пълна бедност, лишени от храна, дрехи, обувки и др.
      • България е първа в ЕС по неграмотност; 47% от учениците ни са в някаква степен неграмотни. Нарастването на броя на неграмотните е с 6% за всеки 3 години. Значи, ако този темп се запази, след 26 години, през 2046 г. няма да имаме нито един грамотен българин, освен Баце, агент Иван, Кирето Простото, Доган, Денков
      • По самоубийства, включително и детски самоубийства, и по протестни самозапалвания от негодувание, мизерия и отчаяние заемаме едно от първите места в Европа и в света.
      Въобще България е най-бедната, най-болната, най-престъпната, най-корумпираната, най-намаляващата по население държава в Европа, и в света, която е рай за местни и чужди монополисти, измамници, крадци на национално имущество, агенти на ДС, харвардски мошеници, фалшификаторки и неграмотни простаци-политици.
      А българите, според международните изследвания и рейтинги, са най-мизерстващите, най-болните, най-неграмотните, най-покварените, най-отчаяните и най-нещастните (ООН) хора в Европа и в целия свят.
      Какви грандиозни успехи, каква икономика, какви магистрали, какви тунели, какви рейтинги, какви хвалби, каква чакалня за Шенген, каква Украйна, какви европейски банки, какви пет лева?
      Не виждате ли – България е в клинична демографска и всякаква смърт.

  27. Абе явно е, че Иво Христов много обича България и му е тъжно за демографската криза и че хората не правят нищо за подобряването, но това не може да е повод да поставяш грозни епитети на народа си, ако му е проблем, да създаде една организация за осиновяване на деца, без значение на произхода им и да бъдат осиновявани от български семейства, да израстват с българско самосъзнание, това е един от начините да ускориш притока на нови българчета!

    • Раждаемостта се ускорява се от народи с жени и еbачи, празнодумците ускоряват единствено приобщаването си към уродите от гей-общества.

  28. Наближават и пак че гласуваме сите за наште герои от Харвард , оти като них по учени нема . Те знаят как се правят пари , ето научили даже Ицо от ДБ как да вади полезни изкопаеми от носа си и ги продава.Тъй че с ПП и ДБ смело напред !

  29. А Вие, Вие сте тъпанари!!! Не мърша! Един българин да има, Българин е!!! Птица феникс!!! Може да нямаме държава, да, колония сме, но имаме страна, където все още има Българи! А България ще пребъде и да, имаме си Ванга, Севрюкова, Дънов…умрете си от яд! И спрете да гледате клета България, вижте какво става по света! Кой е кмет на Лондон, мамка му, а Ебливецо на „странния“ ЕС…

    • Малоумна лекота, има (40)80 милиона курди, къде им е държавата?
      По света има над 4000 народа, къде са им държавите?
      Опорките срещу православните българи и радостта от вярата в сатанисти, католици и протестанти просто те прави с лекота-небългарин, но мозъчно ощетени организми няма начин да го осъзнаят.
      Иначе ми дреме на шпека, кой е кмет на Пандемониума!

    • Най-големият враг на един народ са неговите еничари и полезните идиоти, които вярват на чужда пропаганда с лекота.
      Подобни олекнали амеби, няма как да убедят българите, че си имат държава, защото всички решения, които взема тази антибългарска държава са против българите, само защото са православни християни.
      Олекналите в главата, аналноподатливи чифути нямат факти да ни убедят в противното, а който им вярва си е за негова сметка!

      Сега ходи питай българите в област македония къде им е българската държава, или тези в сърбия къде им е даржавата, после мини през гърция, румъния, молдова и укрорайха и тях питай…..?
      O sancta simplicitas!

  30. България не получи равен старт в ЕС, с милиорд инвестиции за състоятелна икономика еднаква с останалия ЕС, а послужи за пазар, по старата капиталистическа формула от 16 век разщири пазарите. Така прогони вместо да даде условия на българите за равностоен живот. А демографска криза шества и в другите страни, в Япония не искат да се размножават и плодят, и най ниска раждяемост от 1950, нараства смъртноста а намалят сключени бракове за сметка на нарастнали разводи, предпочитат късен брак или живот по сам, и правителството обяви времето до 2030 последен шанс, а в Нагаидзуми префектура Сидзуока родителите на деца до 18 не заплащат болнично лечение, не заплащат ясли детска градина за второ дете, с парични сертификата в лява политика подобно Живков тук, успешна

  31. Радвам се, че за втори път ти бръкнах под зелените люспички…
    Реагирай и третия път така- по- лесно разпознаваем си… рептилче.
    Въображение, въображение ти липсва…

  32. На мястото на шефовете ти от сополството веднага щях да те уволня- първо грешно си подбираш таргета, второ- използваш едни и същи тактики, трето- използваш едни и същи реплики- единствено си се сетил да сменяш никнейма.
    Уволнение!
    Не се справя!
    Не си е заслужил надницата!
    Пък вие ако искате го дръжте- още по- добре за нас!
    С днем победьй!

  33. Г-н Иванов- моля Ви се, под нивото Ви е да се занимавате с аматьорски коментари като моите. Вие и само Вие винаги сте прав! Аз само се пошегувах:)
    Жив и здрав бъдете- това не е шега:)
    Прегръдки, уважаеми!

  34. Фанариотите действат решително без да се обръщат внимание на хилядолетните канони, защото имат пълен картбланш от служителите на сатаната.
    Константинополската патриаршия е подчинена на Държавния департамент на САЩ и съвсем скоро ще превзема Българската Православна Черква, за да я превърне в сатанинско сборище.
    Така последната българска институция ще се озове в ръцете на лукавия и България ще бъде заличена. Но пък българите не обръщат внимание на такива „дребни“ проблеми. Дори се сърдят, когато им кажеш, че натостан води война с православието, тъй като знаят че са неспособни дори на протест(да не говорим за водене на битка), докато им отменят религията.

  35. Поглеждате ли каква мръсна и грозна манипулация се лее в нашите „демократични“медии.Хубав пример е в.Факти „Путин взе съдбоносно решение: започва война срещу НАТО“.А отдолу в т.н.му форум „работят“ един или двама фиктивни без имена участника.Гнусотията е отвратителна.От къде да намериш капка оптимизъм при такава свинщина.Коя от нашите медии ще цитира например източник, който твърди, че нашите стратегически съюзници от ОСТРОВА (братята англичани)са направили цели 200 шпионски мисии,не от собствена територия, а от военната си база в о.Крит. Тези мисии са били върху Газа в услуга на Израел.
    „Declassified : L’armée britannique a mené 200 missions d’espionnage sur Gaza en soutien à Israël“ Не се правя на интересен, както някой си мисли, просто добавям неща, които у нас се КРИЯТ ПРЕСТЪПНО.

  36. И за да се ориентира човек поне малко в ужасно наглата манипулация в нашите медии, достатъчно е да прегледа „Проф. Евелина Келбечева за ФрогНюз на 9 май: Изкривяването на хронологията на Втората световна война е част от възродената пропаганда на Путин“ И тази жена е професор като Иво Христов. Прегледайте и направете сравнение, покъртително.

    • Скъпи г-н Иванов- много бих искала да се срещнем на живо. Ако и Вие искате- ще Ви пиша през юли-август, да Ви видя и да Ви прегърна. Чест Ви прави- да продължавате.
      Защо юли-август- защото ще прекарам юни на българското Черноморие с приятелка, която се нуждае от мен, от което хич не се оплаквам:)
      Ако и Вие имате желание- през юли ще се срещнем:)
      И си носете бялата широкопола шапка:)

  37. А бе Мина, не е редно да се майтапи човек с някой участник във форума.Не мисля и че съм дал някакъв повод.Вече съм писал,че съм старец и не съм подходящ за подобни закачки.Нека се уважаваме като сънародници, нищо повече.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *