Виктор Медведчук: Изгарянето на хора на 2 май 2014 г. в Одеса бе планирано от киевския режим

САЩ подготвят почвата за хвърлянето на поляци, германци и французи в огъня на войната, смята бившият шеф на администрацията на украинския президент

Виновните за масовото убийство в Одеса от 2 май 2014 г. са известни и ще бъдат наказани, заяви в интервю за ТАСС Виктор Медведчук, бивш началник на администрацията на украинския президент Леонид Кучма, опозиционен политик, няколко пъти депутат в украинската Рада и привърженик на присъединяването на Украйна към Русия. От 2022 г. е политически изгнаник и живее в Русия.

„Изгарянето на хора на 2 май 2014 г. в Одеса беше планиран и координиран акт на сплашване, разработен от ръководството на киевския режим, ръководен от Александър Турчинов (по това време изпълняващ длъжността президент на Украйна). Под председателството на Турчинов десет дни преди трагедията се проведе съвещание за подготовка на операцията за масово убийство в Одеса на противници на държавния преврат. В дискусията участваха ръководителят на МВР Арсен Аваков, шефът на СБУ Валентин Наливайченко и секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрей Парубий. Ръководителят на Днепропетровската областна държавна администрация Игор Коломойски също участва в консултациите по операцията“, заяви Медведчук. 

„Датата на операцията от самото начало беше определена за 2 май – деня на футболния мач, за да се обясни пристигането в Одеса на голям брой киевски ултраси и 500 радикали от „Десен сектор“ (забранен в Руската федерация). За изпращането на тези организирани улични бандити от Киев в проруската Одеса отговаряха Аваков, Парубий, Коломойски и слугата на Коломойски Игор Палица, който ръководи акцията на място и като награда за нейното „успешно” провеждане 4 дни по-късно на 6 май 2014 г. беше назначен за губернатор на Одеска област. Всички те трябва да понесат тежка отговорност. Зверствата на тези фашистки изроди не трябва да имат давност“, каза Медведчук.

По думите му, „тези престъпници бяха и продължават да са контролирани от западни разузнавателни централи, които все още управляват Украйна при режима на Зеленски; именно тези централи не позволяват на украинския конфликт да угасне, тъй като Западът е жизнено заинтересован от него. Колективният Запад, преди всичко Съединените щати, въведе насилието и убийството на опоненти като норма на политическия процес. Вашингтон възроди принципа на основателя на италианския фашизъм Мусолини: „За приятелите – всичко, за враговете – закон“. И колективният Запад все повече въвежда този нацистки принцип в своята политика. Днес никой не крие факта, че американският военнопромишлен комплекс печели от смъртта на стотици хиляди украинци, а НАТО има възможност да източва пари от Европа. Очаква се след като свършат украинците, в огъня на войната да бъдат хвърлени балтийските държави, поляците, германците и французите. Днес се подготвя почвата за това. Годните да воюват украинци скоро ще свършат, а схемата за превръщане на смъртта им в американски печалби чака нови жертви“.

„Фактът, че в продължение на десет години това ужасно, жестоко престъпление срещу цивилни, в което според официалните украински данни са изгорени живи и застреляни 48 души, а според руските броят им е 118 – така и не заинтересува западните „демокрации“, предполага, че идеолози, поръчители и извършители са нацистите в Киев и покровителстващите ги Вашингтон и Брюксел“, каза още Медведчук.

Думите на Медведчук за организаторите на трагедията в Одеса през 2014 г., трябва да се приемат изключително сериозно, защото той е жив свидетел. Видял е нещата отвътре, коментира това свидетелство на Медведчук говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Организаторите на трагедията в Одеса през 2014 г. ще бъдат наказани; подобни престъпления нямат давност, добави Песков. „Ние помним всички трагично загинали тогава. Знаем имената както на извършителите, така и на поръчителите на това зверство и заявяваме, че тези, които стоят зад това престъпление до един ще бъдат наказани. Подобни престъпления нямат давност“, заяви Дмитрий Песков. Кремъл смята трагедията в Одеса през 2014 г. за срамна страница в историята на Украйна, добави той. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *