„Ще Загинат стотици хиляди“! Какво готвят Западните Правителства на своите граждани

Западните медии все по-често и все по-сериозни такива, плашат хората с ядрена война с Русия. Някои съветват хората да се молят, други настояват за увеличаване на бюджета за отбрана, а трети настояват за повече военна помощ за Украйна. Експерти смятат, че по този начин властите на САЩ и ЕС се опитват да се освободят от отговорността относно собствените си агресивни планове спрямо Русия и Китай и да оправдаят тоталния провал на западната икономическа система. Как ще завърши това за европейците?

Последен аргумент

Вестник „Дейли мейл“ предава думите на старши офицер от британската армия Пол Карни – той посъветвал колегите си да се сбогуват със семействата си, тъй като скоро ще бъдат изпратени на фронта. Освен това той призова за това да бъдат уведомени свещениците и социалните служби, за да подкрепят изоставените родители, съпруги и деца. Великобритания е готова да устои на „всяка агресия“, казва Карни. Кралските морски пехотинци са в британското посолство в Киев, а хиляди украински войници сега се обучават на британска земя.

Европейският съюз също ще разположи тренировъчен лагер за въоръжените сили на Украйна в една от съседните на Украйна страни, каза ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Освен това, припомни той, Полша, Чехия и Франция вече подготвят украински войници. Британският премиер в оставка Борис Джонсън предлага Европа да освобождава 10 000 обучени войници на всеки четири месеца.

В същото време британските журналисти посочват внушителния арсенал на Москва от тактически ядрени оръжия. Военният експерт Уесли Кълп отбеляза, че подобни боеприпаси изнервят генералите от НАТО. Според него Русия може да изстрелва ракети с ядрени бойни глави с малка мощност от морето, въздуха и сушата.

На свой ред американското издание „Хил“ твърди, че Москва е наясно с пропуските в ядрената доктрина на САЩ. По-конкретно, Вашингтон разполага с достатъчно бомби и ракети, но складовете и самолетоносачите му си остават уязвими за руските свръхзвукови ракети. В същото време в американската доктрина почти винаги има голяма разлика във времето между заповедта и нейното изпълнение. „Хил“ предлага на американските власти да разработят ново поколение крилати ракети с къс до среден обсег с ядрени глави, нещо, което президентите на САЩ, включително Джо Байдън, досега осуетяват.

Представители на Москва по всякакъв начин отричат да имат планове за използване на ядрени оръжия и нападение върху страни от НАТО. Както заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, използването на ядрено оръжие е възможно само в случай на заплаха за съществуването на държавата. Следователно, ако никой не атакува първи, тогава няма от какво да се страхувате“.

Край на стоплянето

Междувременно основният проблем на западните страни днес изобщо не е Третата световна война, а икономическата криза. В балтийските страни инфлацията е над 20 процента, в Чехия – над 17, в Полша – около 16, във Великобритания – десет, в Германия и САЩ – около осем. Рекордни цифри за последните 40-50 години.

Ситуацията се утежнява от цените на газа, които в края на август надхвърлиха три хиляди долара за хиляда кубически метра с тенденция до септември да станат 4 хил. Последният скок се дължи на изявлението на „Газпром“ за спирането на газопровода „Северен поток“ поради планов ремонт. В същото време в бъдеще европейците, следвайки санкционната война, декларират, че напълно ще се откажат от синьото гориво от Русия.

Междувременно „Хил“ прогнозира „смъртоносна зима“ за европейците заради експерименти със зелена енергия и руските въглеводороди. Според прогнозите на изданието в ЕС около 200 хиляди души ще умрат от студ. Само във Великобритания 28 000 ще измръзнат до смърт. Още в средата на август германският министър на икономиката и опазването на климата Роберт Хабек предупреди съгражданите си, че обществените сгради ще се отопляват до максимум 19 градуса през есента и зимата. Като цяло, за да избегнат катастрофални проблеми, германците ще трябва да намалят потреблението на газ с 20 процента.

За да минимизира разходите, германският канцлер Олаф Шолц иска да преговаря с Канада за доставка на енергийни ресурси – но не природен газ, а водород.

Кой е първи

Експертите смятат, че обвинявайки Русия в подготовка на ядрен удар срещу когото и да било, лидерите на западните страни се опитват да отвлекат вниманието на собственото си население от вътрешните проблеми. А така оправдават и собствените си агресивни планове спрямо Русия и Китай.

„Руските официални лица винаги подчертават, че няма да използват ядрени оръжия, но западните политици редовно си позволяват подобни заплахи“, казва политическият анализатор Алексей Мухин. „Преди представителите на НАТО уверяваха, че няма да разширяват Алианса на изток и неспирно повтаряха как Москва иска да възстанови Съветския съюз или Руската империя. В резултат на това военните блокът НАТО започна да набъбва.“

Ако се погледне структурата на стратегическите ядрени сили на САЩ и Русия, лесно се вижда, че американците залагат на първия обезоръжаващ удар, подчертава Владимир Евсеев, заместник-ръководител на Института на ОНД. Освен това заплахата е надвиснала и над Русия, и над Китай: Вашингтон ще строи атомни подводници за австралийския флот.

„Но Москва все още е представяна като основна заплаха за човечеството. Използвайки я като външен враг, западните държави се опитват да стабилизират властта си насред безпрецедентна икономическа и финансова криза. Западът има огромни проблеми, които може да доведат до неговото „закриване“. Колкото по-дълбоки и нерешими са тези проблеми, толкова по-силна трябва да е външната заплаха. Съответно в западните общества се разпалват русофобски настроения“, обяснява Евсеев.

От всички проблеми, икономическата криза се превърна в най-остър такъв за западните страни: доскоро се смяташе, че Русия представлява само два процента от световната икономика и може просто да бъде игнорирана. „Последиците от санкциите разсеяха тази илюзия. Вместо това се появи новата мантра, че Москва заплашва целия свят. Но ако Вашингтон и Брюксел продължат да се движат в тази посока, има риск ядрената война от история на ужасите да се превърне в реалност“, посочва Мухин.

Според експерти през последните шест месеца светът е стигнал много по-близо до Третата световна война, но това се е случило против волята на Русия. Съединените щати и техните съюзници смятат, че е възможно не да решават проблемите, пред които са изправени, а да хвърлят цялата отговорност върху Москва. Може би защото проблемите им са нерешими без пълномащабна война.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Яков Кедми: „Еднозначно, за да няма никакво съмнение: с Украйна, като заплашваща Русия сила, като опасност за руската държава, е свършено веднъж завинаги. Сега отиваме към следващия етап. Следващият етап сте вие, г-да европейци. Това те трябва да разберат : след Украйна идва техният ред.“ https://www.youtube.com/watch?v=E-cPzOwGTmU

  2. ТОЗИ ПЪТ РУСКОТО ЗНАМЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВЕЕ В БРЮКСЕЛ ЛОНДОН И ВАШИНГТОН ПОМОГНИ ГОСПОДИ ДАЙ СИЛИ ЗА ПОБЕДА ВА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ А М И Н

  3. този път трябва да се изкоренят английският и холандкият етноси, като носители на дегенерацията на един народ-паразит тръгнал от Близкия изток и инфектирал планетата! тези етноси са безнадеждно свързани и подчинени на този паразит и не подлежат на лечение. заедно с паразита трябва да бъдат изрязани и те!

  4. Нарастващото недоверие към политическите институции в САЩ показва, че страната може да е на прага на нов вътрешен конфликт, пише в статия на британския The Guardian.
    Според публикацията, д-р Гарен Уинтемют – основател на Калифорнийския изследователски център за изследване на насилието с огнестрелно оръжие, се смеел на предупрежденията за предстоящата гражданска война в Америка, наричайки ги „луди приказки“. Въпреки това, проучване, проведено от центъра през юли, „го зашеметява“.
    Оказа се, че половината американци очакват гражданска война през следващите няколко години, а всеки пети жител на САЩ смята, че политическото насилие е оправдано при определени обстоятелства. В допълнение, до 40% от американците са на мнение, че да имаш силен лидер е по-важно от това да останеш демокрация.

    Според Уинтемют, скокът на заплахите с насилие се засилва от ръста на продажбите на оръжие. „Какво се случва, когато вземете едно общество, което става все по-уплашено за бъдещето си, все по-поляризирано, все по-ядосано на себе си, и хвърлите куп оръжия?“ попита той.
    Специалистът по граждански конфликти Рейчъл Клайнфелд казва пред изданието, че политическата система в Щатите не гарантира, че в страната не може да възникне конфликт с насилие. „Ако нашите институции отслабнат, историята може да е различна“, казва тя.
    Резултатите от допитването са „тревожни“. „Виждате от три до пет милиона американци, готови да навредят на други американци заради техните политически убеждения“, обясни експертът. Според нея това предполага, че хората в САЩ „са много разочаровани от нашата демокрация и не смятат, че тя работи“. В същото време тя добавя, че „не е оптимист“ по този въпрос.
    Fox News съобщи миналата седмица, позовавайки се на свое проучване, че три четвърти от американците са недоволни от състоянието на нещата в страната. Тази цифра е нараснала от 67% през май и от 53% през април миналата година.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *