Орбан: Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на международни отношения, основана на суверенитета на държавите и националните им интереси. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на откриването на Международната конференция за консервативно политическо действие в Будапеща, съобщава FOX 40.

„Този ​​световен ред роди нов тип лидери, които не могат да се справят с поставената задача, правят грешка след грешка и вкараха света и страните си в хаос“, каза още Орбан.

Според него тези лидери „започнаха война там, където можеше да има мир“ и внесоха хаос в международната политика и сигурност.

„Либералната идеология „в сегашната й глобалистка форма се провали“, каза Орбан. „Привържениците на този стар уродлив свят все още седят в Брюксел и макар да не е моя работа да се намесвам в американската политика, само ще кажа, че такива лидери седят и във Вашингтон.”

В същото време Орбан отбелязва, че тази година има „уникална възможност да се замени разлагащият се прогресистки либерален световен ред“ благодарение на изборите за Европейски парламент през юни и президентските избори в САЩ през ноември. Според Орбан в света трябва да се установи система на отношения, в която „няма да има глобална идеология, изискваща всеобщо подчинение“, система, при която действията на държавите да се определят от техните национални интереси, а „народът да стане истинският суверен на властта.” „Тази година можем да сложим край на световния ред, основан на прогресивна либерална хегемония“, каза премиерът.

Той обвини лидерите на САЩ и ЕС, че се опитват да наложат уродливи либерални ценности на други страни, използвайки репресивни методи. Според него това, което Джордж Оруел е предвидил в своите антиутопии, се случва в момента пред очите ни: „войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила“. Като пример Орбан посочи използването на Европейския фонд за мир „за доставка на най-смъртоносните оръжия“ на Украйна и обърна внимание на пропагандата на „преобърната нормалност“ в западните общества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ‘Право куме ,та в очи!’
    Какво да се каже за един истински унгарец ,лидер на държавата си!А не като нашите сульовци събрани от кол и въже и равни на нищожества,които се сменят като носни кърпички и толкова са много като еднодневки,че докато се изпикаш и те вече сменени -имената не можеш да им запомниш !

  2. И да не забравяме, Орбан нито е подарявал куче на Агресора Путин, нито го е молил за прошка като по-голям брат. И сега този човек, с който може да се гордее всяка европейска държава говори неща, които са чиста форма на руска дезинформация. Къде си бе Бойко велики, къде е евроатлантика Пеевски, за Соломонча и Надито да не говорим.Толкова ли е изкуфял тоя свят, за да ни убеждава Столтемберга за зависимост от Русия, която трябвало да отхвърлим за да се радваме на англосаксонското щастие. Продаваме оръжие на Украина от фабрики и заводи построени от Русия, не от Ингилизия, или от Щатите.Осветляваме се от години не само с въглища като Полша, Турция и други, а с ядрени централи построени от Русия.Ами да се отказваме и от майчиното си мляко само и само да сме евроатлантици.

  3. ПАДЕНИЕТО НАА БЪЛГАРИЯ Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО КЪМ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *