Зам. ген. секретар на ООН Михаел фон Шуленбург: Украйна винаги е била разделена на две — проруска и проукраинска част. Там живеят поне два големи народа, а Западът мами света (С ВИДЕО)

Украинците са народ, който живее в западната и отчасти в централната част на днешна Украйна. Те бяха измамени от Европа и Запада като цяло и принудени да проливат кръвта си за геополитическите интереси на чужди държави, заяви бившият заместник-генерален секретар на ООН Михаел фон Шуленбург в интервю за швейцарската медия Die Weltwoche. Той разясни, че в южните и източните части на Украйна не живеят украинци, а руснаци, които сега са принудени насилствено от централната власт в Киев да се бият срещу собствените си сънародници. И подчерта, че ако западните държави са истински приятели на Украйна, те трябва да й помогнат да се справи с кризата с Русия не с оръжие, а с мирни преговори – това е единственият начин двата големи народа в Украйна да оцелеят.

Михаел фон Шуленбург, бивш заместник- генерален секретар на ООН: В Европа знаем много малко за случващото се в Украйна. Но мога да си представя колко тежко е сега в Украйна.

Тя беше бедна и преди конфликта, но сега е една от най-бедните страни в света.

Това е страна с един от най-високите индекси на корупция в света.

Това е страна, от която има силен отлив на население. Украйна е с голяма територия, но след 30 години независимост в нея е останало да живее едва една трета от населението, което тя имаше докато беше част от СССР. И въобще не е ясно на чия страна са болшинството от хората там – на страната на Киев или на Москва.

Тоест, това е една деградираща и силно разделена страна.

На Запад говорим за Украйна така, все едно става дума за един народ, но това съвсем не е така. Вижте как хората там са гласували на изборите през последните 30 години откакто страната е независима – винаги южните и източните области на страната, които са рускоговорящи, са гласували масово за проруски партии, които обещават федерализация. Тоест, тези хора винаги са искали самоуправление с колкото се може по-малко намеса от украинския Киев. В противовес, в Западна и Централна Украйна винаги са печелели прозападни националистически партии. Ето тези данни, тази политическа карта на Украйна е много по-важна от социологическите проучвания, които ни представя в момента киевската власт.

Украйна винаги е била разделена страна — минимум на две части, на проруско население и на проукраинско население.

Между тях не може да се прокара точна граница, но все пак я има. Някъде около Кривой рог, Днипро (Днепропетровск) и Киев тези два етноса дифузират един в друг.

В южните и източните части на Украйна на избори винаги пробеждаваха и то със смазващо мнозинство проруските кандидати.

В момента се развива процес, който, както считам, е неблагоприятен за Украйна, в това число от военна гледна точка. Ако ние действително сме приятели на Украйна, то трябва да спрем да й даваме оръжия, а да я подтикнем към мирни преговори.

Трябва да се опитаме да постигнем мир по пътя на преговорите.

Според мен това е единствената възможност, която остава понастоящем, за да спасим населението там, а може би и самата Украйна като държава.

Защото ако това продължи, Украйна ще се разпадне не само във военно отношение, не само териториално, не само икономически… Аз не съм сигурен, че след като Русия си вземе набелязаните територии, в западната част на тази страна ще може да се създаде каквато и да е държавност.

Мисля, че украинците не заслужават това.

Това е народ, който бе жестоко измамен от Европа, в това число и от нашата страна.

Тяхната страна стана бойно поле в името на геополитическите интереси на други държави, за които и украинците, и украинските руснаци сега проливат кръвта си и дават живота си, а тяхната страна се разрушава.

Украйна няма бъдеще като единна държава.

Виж цялото интервю с Михаел фон Шуленбург:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Украина никога не е била бедна докато е била в СССР и малко след това. Ростислав Ишченко, украински патриот, емигрирал в Русия 2014 го каза най-добре – „Украинците могат само да крадат!“
    Една държава с космическа, самолетна, атомна, военна индустрия и огромно селско стопанство да я наречещ бедна – за това се иска много ум!
    Сега вече са бедни, но все още няма проблясък под тенджерите дето от евромайдана не са ги свалили от кратуните си.

  2. Украйна никога не е била отделна от Русия част или разделена, разделиха я нацистите, това е един и същ народ с една кръв във вените си и са руснаци по произход, те не са били отделни части някога, но така им се иска на нацистите, които създадоха това разделение, вече и тези от Лвов разбират, че са бил мамени от западните нацисти!

  3. Нали вие нацистите, от Австрия и Германия, създадохте тези разделения и конфликти в Европа през ПСВ, Октомврийската революция, ВСВ и създадохте изкуствени разделения и убихте маса славяни? Какво се преструвате на луди и че нямате пръст в тази работа и в грабежа на чужди земи? Да не би руснаците да създаваха концлагери в Европа през ПСВ и ВСВ война и грабеха чужди територии? Вие правихте това, с какво лице излизате днес да съдите славянските държави и да ги командорите? Славяните са европейци, това не са ви колониите, които мачкахте, грабехте, убивахте в продължение на столетия!

  4. Ако съм на мястото на руснаците, първото нещо, което ще направя е, да искам обезщетение за разрухата и жертвите през ВСВ, които понесоха, второто ще е, да наложа мита за стоките, от държави, които се държат неадекватно и ръсят русофобия и лъжи по адрес на славяните и Русия! Третото ще е, че ще ви съдя до дупка, за дискриминация, за обиди и умишлено уронване на репутацията на Русия и славяните, славянските държави!

  5. Това е огромна заблуда, че някога Украйна е била разделена или е нещо различно от Русия, въвеждането в тази измамна илюзия и заблуждение, са плод на усилията на нацистите, нацизма и техните наследници и последователи в днешно време, та дори тъй наречения „украински език“ никой не го разбираше в Украйна и го учат през последните две-три десетилетия, това е изкуствено създаден език, смесица от стар руски диалект и тук-там добавени новоизмислени думи!

    • И да добавя, че в Украйна, винаги се е използвал руски език, от векове, просто защото от векове, тази територия е част от Русия, руският език е литературно правилен език, а даже измисления и натрапен „украински език“, е стар руски диалект с примес тук-там от новоизмислени думи, друг език, освен руски, не е бил официален в Украйна!

  6. Този путински парцал си има и собствен вероятно платен Анонимен трол.

    • Градската десница са руска партия, бе! Нищо, че лаят срещу Русия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *