„Ядрена“ бомба от Русия: „Желаем да анексираме цяла Украйна, но окончателното решение ще е на народа с референдуми във всички области“ 

Ще изчезне ли цяла Украйна от картата?

Председателят на комисията по отбрана в руската Дума Юрий Швиткин направи шокиращо изявление, разкривайки, че „Желанието на Руската федерация е да анексира цяла Украйна, но това ще бъде решено с поредица от референдуми във всички украински области“!

За първи път от началото на СВО на Русия в Украйна се чува подобно официално изявление от властите в Кремъл – факт, който показва, че в хода на СВО, след разпадането на украинската армия и окончателно спряното й финансиране от САЩ (а може би и от ЕС), целите на Русия са се променили.

Досега извън абстрактните „денацификация“ и „демилитаризация“ като географски цели полуофициално отделни представители на Кремъл са споменавали Харков, Николаев и Одеса… но не и цялата украинска територия и със сигурност не „пълното й анексиране към Русия“.

„Анексиране на цяла Украйна чрез референдуми във всички нейни области“

Изявлението на Москва за анексиране на цяла Украйна към Руската федерация е всичко друго, но не и успокояващо за САЩ.

Желанието ни е да анексираме цяла Украйна, но това ще се реши с референдуми по области!

Само населението в Украйна има правото да направи такъв избор, така както жителите на Крим и няколко други вече руски региони изразиха волята си да се присъединят към Русия , каза заместник-председателят на комисията по отбрана на Държавната дума Юрий Швиткин.

За да си позволи Швиткин да направи подобно изявление значи, че в Кремъл има „големи планове“ и този въпрос вече е решен.

Коментарът му, който разстрои САЩ, дойде в отговор на изявление от тези дни на американския сенатор Крис Мърфи, който изрази опасения, че Украйна може да се върне под контрола на Руската федерация.

„Много е нагло точно американски сенатор да оплаква съдбата на Украйна и да дава рецепти какво да се прави.

САЩ доведоха Украйна до точката на невъзврат, до истински крах.

Украйна вече е на ръба на пропастта.

Тя престана да съществува като държава“, каза Юрий Швиткин и добави, че основната цел на Русия е да постигне първоначално заявените си целите на специалната военна операция.

Крис Мърфи, член на Сената на САЩ от Демократическата партия, изрази опасенията си, че Украйна може да стане част от Русия, ако САЩ не успеят да одобрят допълнителен пакет от помощи за бившата съветска република. „Ако откажем на Украйна необходимите й оръжия, през 2024 г. тя ще приключи своето съществуване и Русия ще я присъедини“, каза сенатор Мърфи.

Ще продължи ли войната „Армията на Нова Русия“?

Най-лошият сценарий за Украйна ще е да продължи да воюва войната и след като Русия напълно освободи присъединените вече юридически към РФ територии на Донбас, Запорожие и Херсон + евентуално Харков, Николаев и Одеса, които са почти изцяло с руско население. Има всички основания да се смята, че по-нататък войната ще се води от „Армията на Нова Русия“, т.е. от армия, създадена от военни от украинските територии, които вече са се присъединили към Русия.

Новата армия ще воюва за освобождението на цялата страна и интегрирането й в Русия. Има релевантна информация, която сочи в тази посока.

„Повече от половината украински военнопленници отказват да бъдат разменени и върнати в Украйна от страх да не бъдат обвинени в дезертьорство или пък да бъдат изпратени обратно на фронтовата линия“, каза Даря Морозова, омбудсман по човешките права на Донецката народна република (ДНР).

„Повече от половината от украинските военнопленници изявяват желание да останат в Русия, защото разбират, че след като се върнат в Украйна по споразумението, което имаме за размяна на пленници, те рискуват да бъдат изправени пред наказателен съд по обвинение за дезертьорство и са абсолютно сигурни, че ще бъдат изпратени отново на фронтовата линия.

Тези хора не искат да се бият, искат да живеят мирно, дори на цената на това да не виждат семействата си, останали като пленници в Украйна.

Те са готови да останат тук, а не да воюват“, каза тя в интервю за телевизионния канал „Россия-24“.

Украинското правителство съобщи по-рано, че около 35 000 украински войници са в плен в Русия. От руска страна цифрата не е потвърдена, но излизат други данни: Болшинството от пленените укровойни декларират, че са били насилствено мобилизирани, а една част от тях вече са се включили в руската армия.

Орденът „Богдан Хмелницки“ показва пътя…

Първият доброволчески батальон, съставен изцяло от бивши украински войници, беше сформиран в края на октомври, след като стотици украински военнопленници са решили да се бият в редиците на руската армия.

Този доброволчески батальон, наречен „Богдан Хмелницки“, е кръстен на една от най-видните фигури в руската и украинската история.

Според военни източници доброволческият батальон се е присъединил към тактическото формирование „Каскада“ и включва около 700 войници. По-голямата част от тях доброволно сложиха оръжие и се предадоха на руската армия.

Украинските доброволци са подписали договори с руските въоръжени сили при същите условия като всеки друг руснак. Всъщност членовете на новия батальон „Богдан Хмелницки“ потвърдиха, че са се присъединили към частта доброволно, а също и че са получили руско гражданство.

„Сега постъпихме на служба във войсковата част на оперативно-тактическото бойно формирование „Каскада“, където ще изпълняваме по-нататъшната си служба. Ще положим и клетва в края на нашето обучение. Всички наши момчета ще положат клетва. Дойдохме тук в тренировъчния център преди около три седмици. Настроението на всички момчета е борбено, всички сме пълни с енергия, всички сме жадни за знания, всички се стремим да покажем най-доброто от себе си. Всеки винаги е готов да каже нещо, да обясни.

Стараем се да получим всички знания, които ни дават инструкторите. Инструкторите са с богат боен опит. Момчетата ни са нетърпеливи да учат и на свой ред се опитват да докажат на своите „учители“, че могат да направят същото. Снабдиха ни с оръжие и униформи веднага щом пристигнахме тук, на следващия ден. Всеки от нас получи собствена щурмова пушка и я обслужва напълно. След това имахме тренировки на полигона, където маркирахме оръжията си. Десетки инструктори работят с нас и ни помагат много.“

Логичният въпрос е защо украинските пленници трябва да се присъединяват към битката с руската страна? Отговорът е доста прост. Предалите се украински военнопленници са имали повече от достатъчно време, за да видят как руският народ и военни продължават хуманно и с обич да гледат на украинския народ, въпреки това, което се случва там през последното почти десетилетие. И причината за това е една – защото руснаци и украинци са един народ.

Освен това е ясно, че мнозинството от украинците от самото начало възприемат правителството в Киев като неонацистка хунта. Припомнете си, че Зеленски спечели президентските избори през 2019 г. само благодарение на това, че излъга народа, че „ако трябва, ще падна на колене пред Путин и ще му се помоля, но мир ще има“. Думите са на Зеленски от негово предизборно интервю от 2019 г. По същото време той неспирно се кълнеше в костите на дядо си – с чин капитан в Червената армия, загинал от немски куршум във Великата отечествена война.

За да илюстрира колко трагично е да гледаш как руснаци и украинци се бият помежду си, командирът на батальона от украински доброволци в състава на руската армия „Богдан Хмелницки“ заяви, че е обичайно руските войници да намират свои украински роднини в плен- от братовчеди до братя. И това е другата причина тези войници да се присъединят към руската армия .

Терор в Пентагона

Американските администратори вече не крият, че очакват да се случи най-лошото в Украйна.

Днес Джон Кърби каза на брифинг в Белия дом:

„Съединените щати не са в състояние да предоставят на Украйна никакви гаранции за по-нататъшна помощ заради безкомпромисната позиция на Конгреса

За съжаление не можем да обещаем, че ще намерим друг начин да предоставим дори малко помощ за Украйна, ако бюджетът не бъде приет като пакет от Конгреса. Президентът е готов да говори с републиканците, но няма да им отстъпи, няма да сключва с тях сделка за затваряне на границата с Мексико.

Остават няколко седмици, след което ресурсите за Украйна за водене на войната ще свършат напълно.

„Първият съветник на украинския президент Володимир Зеленски каза, че без подкрепата на САЩ има голям риск Украйна да загуби тази война.

Украинският народ със сигурност не може да си го позволи, Европа не може да си го позволи и собствените ни интереси, интереса на американската национална сигурност не ни позволява да направим такова нещо“, каза Кърби по време на пресконференция.

Освен това той предупреди, че ако Конгресът не подкрепи искането на Белия дом за допълнително финансиране за Украйна, ефектът върху желанието на съюзниците на САЩ да подкрепят Украйна може да бъде „катастрофален“. Това напълно ще обезсърчи останалите подкрепящи.

„Ние сме най-големият поддръжник на сигурността на Украйна и основен донор на нейните икономически нужди.

И ако просто издърпаме щепсела, ефектът, който ще окаже това наше действие върху нашите партньори и желанието им да продължат да подкрепят Украйна, ще е катастрофален, истински подарък за г-н Путин“, каза Кърби на пресконференция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Абе като гледам сводките от фронта не виждам огромни изменения откак парите свършиха.

  2. Разбира се, че Украйна трябва да бъде част от Русия!
    Благодарение на Съветския съюз тя стана просперираща, удобна и приятна за живеене страна!
    Америка и неолиберализма я превърнаха в руини!
    Какво ще се случи?!….
    Единствено и само Бог знае! Дано Той да в промислил В.В. Путин и Ръководството на Русия да вземат най-правилното и полезно решение, както за руския, така и за украинския народ!

  3. Швиткин не е кой знае каква голяма клечка. Но това мнение споделят болшинство от руснаците. защото иначе този цирей на корема на Русия ще се остане. Бандеровска ксенофобска антируска държава. Пустеещи земи Русия и така има.

  4. ПРЕКРАСЕН ОТГОВОР НА САЩ-ИСАНИТЕ, ХАЙДЕ ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ.

  5. Този Кърби, като е толкова заинтересован за помощта за Украйна, да вземе да направи една акция за доброволно дарение от братята си неолиберали-милионери, да сложат по един-два милиона(бълха ги охапала) и готово …….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *