Премиерът на Литва: Трябва да се подготвим, че това е последният пакет помощ на САЩ за Украйна

Съюзниците на Украйна трябва да се подготвим за факта, че пакетът от помощи, одобрен от администрацията на САЩ за Украйна, ще е последният. Това заяви пред ELTA литовският премиер Ингрида Симоните, съобщава ТАСС.

„Чудесно е, че Конгресът на САЩ реши да помогне на Украйна, но сега трябва да започнем да мислим какво ще се случи, ако това се окаже последният подобен пакет“, каза тя. Както отбеляза Симоните, „не трябва да чакаме, а да се подготвяме“. „Не трябва да седим и да разсъждаваме дали това ще е последният пакет или не. Трябва да се подготвим, че той може да е именно такъв. Това не може да се подценява“, заяви министър-председателката на Литва, която се кандидатира за президентския пост в страната на изборите, които ще се проведат на 12 май.

На 24 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроекти, одобрени преди това от Конгреса на САЩ за доставката на оръжия за Украйна, Израел и Тайван на обща стойност 95 милиарда долара. След подписването на документите Пентагонът обяви, че веднага изпраща на Украйна оръжие и оборудване на стойност 1 милиард долара.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Целият този процес, който тече в Европа, под шапката на англосаксонците,цялата тази мерзост, която се извършва в Палестина, показва моралния упадък на цялото западно общество.Няма човеколюбие, няма съпричастност с болката на страдащите, няма МОРАЛ. У нас картината е по-жалка от всякога. Т.н. тинейджърки развяват щастливи скъсаните си панталонки, българските политици са доволни, че изпращаме милиони снаряди за убиването на руснаци. Ширят се всякакви кампании за събиране на капачки за спасяването на този или онзи. Гергов е разтворил щедро кесията си с 5 МИЛИОНА за изборния успех на Григорова и тя с радост е приела, пет милиона за тоя дето духа. Не, такава лудост не може да се размине с Б. наказание и ще го почувстват както лудите, така и безхаберните, които са били доволни в бездействието си.

  2. А трите балтийски джуджета трябва да се подготвят за много по- лоши неща.След бясното преследване на руско-говорящото население в тези страни,в това число и старците, ще последват много лоши икономически тегла.Американската благословия едва ли ще покрива изтъпялите им глави.Европа, както казва Макрон умира, най-напред икономически, а после и всичко останало.Оставаме само ние, най-богатите да започнем да изпращаме помощи и на балтийските демокрации. Луд и объркан свят, да напуснеш спокойното си жилище и съседи и да потеглиш за джунглата, пълна с хищници,това е финалът.

  3. Все се чудя на акъла на целия свят как се провлече по празните картуни на няколко побъркани дъртака и педераса и се канят да унищожат цялото човечество и планетата!?!?

  4. Как стигна до тези години бе деде,че си на ти със света, че и с интернета се оправяш, явно духовното здраве крепи и физиката.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *