Путин: Русия преживява историческо време. Водеха я за носа, искаха да я унищожат, резултатът е обратният

След осем години насилие над хората в Донбас Русия се убеди, че не е възможно проблемите да се решат с мирни средства. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с членовете на руското правителство. „Един политически цикъл завършва, друг политически цикъл започва, но работата в интерес на Русия, руснаците, руските и всички други народи на Руската федерация не спира, заяви Путин, съобщава ТАСС.

Русия се убеди, че след осем години насилие над хората в Донбас не е възможно да се решат с мирни средства „проблемите на хората, които винаги сме смятали за наши, а те смятаха Русия за своя историческа родина“. Русия беше „водена за носа“, затова се наложи да предприеме „извънредни мерки“ в защита на населението на Донбас с въоръжени средства, заяви Владимир Путин.

Днес Русия несъмнено преживява исторически времена. „Цената на нашите действия в това историческо за страната ни време е изключително висока“, каза Путин. Западните противници на Русия се опитаха да я унищожат отвътре, но не успяха; резултатът от антируските им санкции се оказа обратен на очаквания, заяви руският президент. „Ние с вас много добре знаем какво предприеха те от икономическа гледна точка, започнаха икономическа агресия срещу Русия. Безкрайният брой санкции, с които се сблъскахме, бяха насочени към едно нещо – Русия да бъде унищожена отвътре. И не само политически, но преди всичко икономически“, продължи той. Какви бяха индиректните цели на тези санкции – да създадат проблеми в трудовите колективи, да предизвикат масова безработица в страната, да доведат до закриване на предприятия и цели отрасли. Както знаем, нито една от тези цели не успя“, заяви Путин.

Той подчерта, че резултатът от антируските санкции се е оказал „точно обратен на очаквания“. „Миналата година икономиката на Русия нарасна с темпове, по-високи от световните“, отбеляза Путин. „По този показател Руската федерация изпреварва не само водещите страни от Европейския съюз, но и всички държави от т. нар. „седморка“ (Г-7 – б.р.). „Заедно потърсихме достойни отговори на най-трудните исторически предизвикателства и като цяло успешно ги преодоляхме. И което е принципно важно, ние продължихме да решаваме текущи проблеми, работихме активно и последователно по дневния ред за развитие в рамките на ключови национални цели и приоритети“, каза той.

В предстоящия период на смяна на правителството не трябва да има паузи в работата, необходима е концентрация и хладнокръвие на всички нива на изпълнителната власт. „Искам, изразявайки думи на благодарност за това, което направихме през последните две и предишните години, да изразя надежда, че тепърва ще правим много в името на Русия и нейния народ“, подчерта Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *