Путин нареди учения с използване на нестратегически ядрени оръжия

Руският Генерален щаб започна подготовка за учение с ракетни съединения на Южния окръг с участието на авиацията и военноморските сили. Както се казва в съобщение на руското министерство на отбраната, ученията ще се проведат с цел повишаване на степента на готовност на руските нестратегически ядрени сили за изпълнение на бойни задачи. Те ще се проведат по поръчение на Върховния главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин, предаде ТАСС.

От Министерството на отбраната казаха, че това ще бъде отговор и на заплахите и провокативните изявления, направени от някои западни официални лица. 

Ученията, уточняват в руското военно ведомство, ще се проведат в най-скоро време, като в тях ще участват ракетни формирования на Южния военен окръг заедно с авиация и военноморски сили. Участниците в ученията, съобщиха от Министерството на отбраната, ще изпълнят комплекс от дейности по отработване на подготовката и използването на нестратегическо ядрено оръжие.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Няма определение за нестратегическо оръжие, може по мощност в килотона, разстояние, район поражение, време възстановяване естествен радиофон, подводно, наземво, космичесо прилагане, съвместна употреба със стратегическо. Русия е велика страна от Европейскя концерт на каолицията против Наполеон. Новото понятие глобална дължава, другите държави да искат услуги от нея и влиянието и, също не е правно дефинирано. Накрая в преамбула световния мир в реалност се определя от отношенията Америка Русия. Ниско вероятно е политическото влияние на Европа, вече периферия в световните дела, а навлизане в украина на интернационални бригади, Америка не може да събере ударна групировка, войската и е навсясъде по света, в конфликт с високотехнолотичен в интензимност конфликт е военна авантюра, бригадите могат да оцелят в оптимистични прогнози до три дни, различно с интервенцията в Русия в миналия век

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *