„Жечпосполита“: Украйна Губи Войната, а полските медии напълно изкривяват картината

Полските медии често лъжат безогледно, описват някакви крайно преувеличени успехи на Киев и така формират напълно изкривена картина на състоянието на нещата, докато всъщност Украйна губи войната с Русия. Това коментира в редакционната си статия най-четения и влиятелен полски вестник – „Жечпосполита“ (името на средновековната полска империя) който обвини колегите си в манипулативност извън журналистическите норми, съобщава ТАСС. „Украйна не печели тази война, въпреки факта, че всички ние много бихме искали това“, пише авторът на статията.

Според него полските медии са влезли в спирала, в която все по-често и във все по-големи обеми представят желаното за действителност. „Ако вярвате на информациите в повечето полски медии, тогава вие сте напълно убеден, че украинските братя са на път да превземат Москва. Те бомбардират къщи в Русия, атакуват корабите й, превземат предмостия, поставят условия на Кремъл (…). Трябва да призная, че и аз дълго време вярвах в това“, отбелязва авторът.

Ситуацията се промени, когато темата за украинските провали започна да се появява в полските статии, отразяващи доклади на западни мозъчни тръстове, а „Ню Йорк таймс“ написа, че контранастъплението на украинската армия е затънало в минни полета. „Ако се доверявах на полските новини и анализи, все още щях да съм убеден, че хората на Володимир Зеленски са буквално на няколко крачки от окончателната победа над армията на Путин“, пише авторът на статията.

„По правило основната функция на медиите е да информират. За съжаление обаче не и в Полша. За нас функцията да заблуждаваме е много по-важна. Повечето журналисти у нас толкова много и страстно искат Русия да загуби, че подбират информаците, които публикуват, според това какво им се иска на тях да се случва на фронта, приемайки желаното за действителност“, обобщава публицистът.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 53 хил. военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 84 танка, от които 25 танка „Леопард“. Путин подчерта, че украинските войски не са постигнали успех в нито едно направление. Вместо това в момента са в отстъпление в Купянското направление, където руските сили през последните 3 дни превзеха над 120 кв. км. територия и продължават да настъпват към Харков, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Украйна все още война не е обявила, а без война по конституцията си може да воюва само с кадрови военни, не може да мобилизира селяните от Малиновка, от които никой не остана

  2. ЕЙ, ТОВА ПОЛЯЦИТЕ ЛАКОМИ ХОРА, СЕГА СИ МЕЧТАЯТ ЗА ТРИ МОРЕТА – БАЛТИИСКО, ЧЕРНО И АЗОВСКО МОРЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ТЯХНАТА ДЪРЖАВА ….

    ДАЛИ РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА ВЪРНАТ ДОГОВОРА ОТ ОДЕР НИСА ПОДПИСАН С ГЕРМАНИЯ, КАТО ГРЕШКА НА ВРЕМЕТО И ПОЛША ДА СЕ СВИ ДВЕ ТРЕТИ ОБРАТНИ “

    ЧОЛИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *