Русия: България снабдява Украйна със Забранени Касетъчни Снаряди! С тях укронацистите обстрелват етнически българи в Херсонска област. Подали сме сигнала в ООН

Въпросът за използването на касетъчни снаряди и бомби, предоставени от България на ВСУ е внесен за разглеждане в ООН, тъй като представлява нарушение на международната забрана за разпространяването на такива оръжия за масово поразяване.

Използването на български касетъчни боеприпаси от украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу жителите на Херсонска област ще бъде обсъдено в Организацията на обединените нации (ООН). За това съобщи в своя канал в Telegram губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо.

По думите му в края на март украинските въоръжени сили са обстрелвали град Альошки в Херсонска област. Салдо уточни, че в резултат на атаката с български снаряди, доставени на Украйна, са пострадали къщи и на много етнически българи. Владимир Салдо припомни, че в градчето живее най-голямата българска общност в региона.

„Възнамеряваме широко да огласим този случай — ще поканим руски и чуждестранни журналисти да проведат разследване. Вече внесохме за обсъждане в ООН на случаи на използване на забранени касетъчни оръжия българско производство срещу мирното население в Херсонска област“, ​​написа Салдо.

Високопоставен украински източник представи информация за тайни преговори между началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на България адмирал Евтимов и Христо Гаджев, който е председател на Комисията по отбрана в българския парламент, с посланика и с военното аташе на Украйна. Инициативата за срещата е била от българска страна и на нея страните са обсъдили предоставянето на тежко въоръжение на Украйна, в това число и на С-300. Най-лошото от всичко е, че в материала, който изтече, е описан и броя на ракетите, с които България разполага. Което е сериозно, защото това е класифицирана информация, държавна и военна тайна.

Танкове Т-72 – 57 бр., които по-рано военното ръководство на България планираше да предаде безвъзмездно на Украйна в рамките на преразглеждането на Стратегическата политика на отбрана. Българската и украинската са се уговорили тези танкове да бъдат модернизирани с финансовата подкрепа на Дания в българското оръжейно предприятие „Терем“, след което да бъдат подарени на Украйна с боеприпаси към тях в количество 2000 бр.

България е обещала да предаде на Украйна още:

122 мм САУ 2С1 „Гвоздика“-60 бр. И боеприпаси към тях 40 000 бр.
122 мм гаубици Д-20 24 бр. Боеприпаси към тях 7000 бр.
120 мм самоходни миномети „Тунджа“- 24 бр. И боеприпаси към тях 5000 бр.
82 мм миномети 120 бр и боеприпаси към тях 20 000 бр.

Нарушавайки законодателството и Конституцията на България, българският адмирал Евтимов и шефът на комисията по отбрана в българския парламент Христо Гаджев са предложили да се изнесе на части към Украйна и въоръжение, забранено от ООН. Става въпрос за ракетите ОТРК „Точка“ У. Според данните на източника адмирал Емил Ефтимов и Христо Гаджев са заявили, че могат да предадат на Украйна ЗРК С-200 и С-300, а също така и ракети към тях (според думите на Емил Ефтимов, Въоръжените сили на България разполагат с 24 боеготовни ракети за ЗРК С-200 и 27 ракети към ЗРК С-300) и като главно условие за парична компенсация са посочили подписване на споразумение за закупуването на нови ЗРК и разполагането им на територията на България средства за ПВО на западните съюзници. Като това щяло да позволи на действащото правителство на България да избегне критика от страна на про-руските политически сили в страната, както украинското разузнаване нарича партиите и лидерите на партии, които се обявяват категорично против българските доставки на оръжие за Украйна.

За да изнесат тайно от България това въоръжение, част от което е забранено от международното законодателство, двамата са посочили, че обсъждат със САЩ различни схемите за изнасянето му.

Основният проблем, за осъществяване на една от схемите, според думите на Адмирал Емил Ефтимов и Христо Гаджев е невъзможността на НАТО да достави скоро на България такива ЗРК западно производство (по-специално ЗРК “Patriot”), които да подменят дадените от България на Украйна ЗРК С-200/С-300. Но Евтимов е заявил пред украинската страна, че ще реши проблема, защото България е готова да чака 5-7 години доставка на нови средства за ПВО от САЩ.

На срещата е било заявено, че двамата работят и с представител на Министерството на отбраната на САЩ, който ги е уверил, че от Посолството на САЩ в София ще им съдействат за решението за предаването на Украйна на български ракети ОТРК за „Точка“ У. От американското посолство са посъветвали адмирал Евтимов как да заобиколи контрола от страна на ООН за наразпространение на касетъчни боеприпаси. Посъветвали са го да изпрати на Украйна касетъчните ракети разглобени на части – като всяка част е с подправени документи за друго предназначение.

Също така, от Посолството на САЩ в София са се ангажирали да помагат за изработване на решение как да се заменят съветските системи ПВО, които се намират на въоръжение на ВС на република България, за последващото им предаване на Украйна. Не е изключено правителството на България да закупи вече готова система ПВО и да я сложи веднага на бойно дежурство, в близко време едва ли ще може да съдейства за решаване на въпроса по закупуване на българско оръжие (за сметка на САЩ) предложено за продажба на Украйна.

Освен това, двамата са посочили, че в никакъв случай не трябвало да се обсъждат публично доставките на оръжия от България за ВСУ, тъй като българският народ бил против, и не трябвало и медиите да знаят.

Адмирал Емил Ефтимов и Христо Гаджев на практика за 30 сребърника са предложили да се отслаби мобилизационния резерв на България, погазвайки и законодателството, и Конституцията на страната си с помощта на спецслужните на САЩ и Украйна.

Но в този документ, за който си говорим, става дума и за още нещо много интересно. За прехвърлянето към Украйна на ракетни комплекси „Точка“, които България притежава. Това са всъщност касетъчни бомби. България е поела ангажимент към ООН да ги унищожи. А в тази изтекла информация се говори, че американското посолство е обещало да съдейства ракетите да се разглобят, да се закарат в Украйна и там да се сглобят отново. Тоест – реализирали са схема, с която да измамят оръжейните инспектори на ООН.
И това, че се обсъжда с представители на чужда държава такава чувствителна информация и строго секретна държавна тайна, каквато е количеството оръжие в българската армия, за съжаление не е новост. Преди две години украинският посланик в България каза по време на свое телевизионно участие с колко оръжия разполага България, с колко тежки артилерийски установки и т.н. И посочи, че именно това оръжие може да им бъде дадено. „Партия „Възраждане“ пусна сигнал в прокуратурата. След което скоропостижно в рамките на десет дни този украински посланик беше отзован. И дойде сегашният посланик Олеся Илашчук- коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който поиска прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка.

Българската общност в Херсонска област е подготвила писмо до президента на България Румен Радев и ръководителите на няколко политически партии в страната с призив да се спрат доставките на боеприпаси за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които използват касетъчни снаряди за обстрел на левия бряг на Днепър. Това съобщи представителят на българската общност в областта Генадий Недялков.

„Много ни е обидно, тъй като българските власти, не спазвайки волята на народа, решиха да помогнат на укронацисткия режим и на геноцида на всички славянски народи“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

22 коментара

  1. Eftimov e edno mirizlivo laino,koeto si misli ce kato se pensionira ste si givee vkomfort i samoste gostuva v soroskite televizii ,kato golyam expert. Moge obace da se zamisli dali nyama da mu se potarsi smetka za prostotiite koito e govoril i podpisval.ste plati preskapo

  2. Евтимов да се уволни незабавно! Заедно с Гаджев и Тагаренко в ареста – днес! Съд за тримата , съд ама не ала-бала а народен съд!! Така както я карат в това число и леваците – леви, ще докарат работата до нов девети септември!

  3. Руснdците още ли не са наясно, че сигналите от сатанистите от ООН не помагат, когато става дума за еничарските корпуси на мамон.
    За този отпадъчен продукт на цивилизацията се иска Сармати, Калибри ……

  4. Възможно ли е дори да си представите на какво долно ниво сме паднали?? И всичко това благодарение на няколко човека в измисленият ни парламент и правителство. Долни, низки, жалки българомразци и предатели са се намърдали там и вършат безобразия и убийства. По този начин и аз се чувствам омерзен и дори да кажа че не се припознавам с техните действия, факта че съм българин ме прави съпричастен. Тези изроди ТРЯБВА да си получат заслуженото- дали чрез съд или „народна любов“ ще стане това- няма значение. Ако не се разграничим от тях и не направим нещо, петното ще е върху всички нас. Само ми е интересно, нашият измислен президент какъв го дърви? Не знае ли какво става? Не взема ли някакви мери? Май нищо не прави като уж го раздава от добрите ама май е омазан в лайната до клепналите си учи и се прави на света вода ненапита.

    • не са само изрУдите в парламента.
      В България има армия от 120-150 000 които им плащат антибългарски НПО-та.
      Те са „хората“, които би трябвало да минат също през дръвника и сатъра!

  5. Прави се всичко възможно, а даже и невъзможното, България да се смрази с Русия и да се въвлекат двете държави в кървав конфликт!!! Това е, колкото по-лошо толкова по-добре за кукловодите!!!

    • Мен ме заболя устата да повтарям толкова много години, че се води война против православието. Но пък за сметка на това никой неще да повярва. Не само България и румъния и молдова, грузия, армения…… пътя на войната се движи срещу нас. Останалите са просто случайни будали – странични жертви. Ако пък видят, че не могат да ни накарат да воюваме, за да ни избият руснаците, ще ни спретнат гражданска война. Кво толкова има да избият няколко български мюсюлмани и да насъскат султана да влезе с армията да ни „спаси“. Прави се от години и работи безотказно.
      Но зомбираната армия от еврогейски гласоподаватели ще решава съдбата ни, тъй като сме много умни и нещем да гласуваме за нормални хора. Гледам сега хиляди се прехласват и по сорсоида подполковник пухчо и ордата му шмекери…..
      Е тази „умнотия“ все някой трябва да я плати…..

    • В Русия свободата не е като в България. Там е тотална свободия и сорсовите изчадия никой не ги е забранил, те надъхват масово руснаците против българите вече много дълги години и милиони руснаци ни псуват ежедневно.

      • Русия е виновна за много неща!!! Много виновна, непоправимо!!! Русия!!!

      • Ще пиша бавно да разбереш.
        Ти правиш ли разлика между сорсоиди и руснаци?
        Българските сорсоиди българи ли са?
        Нашите български дечица, които се оглупяват умишлено и възпитават антибългарски и антируски и те ли носят вина?
        Македонците и те ли се раждат с омраза към България и българите?
        Който е не разбира значението на думите е по-добре да ги научи……

  6. В България платени са не само всички подлоги от НПО-та, платена е и цялата ни журналистика. И това не са хора неграмотни, не са селяни от нашите умиращи села, това са хора образовани, много от тях живяли и при социализма. И понеже сега се радват на бананите и по на една или две западни трошки, те са отдали душата си на дявола.Духовният разпад е на всички нива.НЕКА САМО ФУКЮ ДА НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ЕДИНСТВЕН, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО РАЗБИРА. И АЗ НЕ ВЯРВАМ ВЕЧЕ НА НИКОГО.КЛИСАРОВ ИМАШЕ ИДЕЯТА ДА ОБЕРЕ ВСИЧКО ЧИТАВО КАТО БЪЛГАРСКИ БУДИТЕЛИ И ДА ГО ПРАТИ НА ОХРАНВАНЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА. Карбовски беше първият, който отказа тази „чест“, предложена му от Каракачанов, Йончева обаче наведе глава и се съгласи да продължи паричното си щастие, макар и предложена от ДПС. Това е, що не го „издигнат“ наш Бойко, или Пеевски за шеф на парламента, да ги гледаме еври дей там като национална икона.

    • Иванов, аз никога не съм казвал, че съм единствен или най-умен, който разбира.
      Просто ти отговарям понякога, да не се прехласваш по сорсоиди облекли патриотски одежди.
      йончева, мончева и всяка останала пачавра няма нищо общо с интелигентните хора, жиниците драпащи за власт са си чисто и просто скъпо платени ……..
      Плюс това, образован не означава умен. Гледам често ги бъркаш тези две понятия. Освен да си образова и умен, се иска да имаш и нужните инстинкти, за да направиш точен анализ на дадени събития.
      Да преразказваш историята, когато никой друг не смее не те прави умен. Умният вижда нещата доста преди да са се случили.
      Та, само гледай сега, как „умните“ български същества ще си изберат партийки, които ще ги включат във войната и после ще се чудят що така станало.

  7. И горчивата истина е, че нашият президент успешно прикрива своето съдействие за цялата тази проституция, когато ни събличат изцяло и ни убеждават колко щастливи сме срещу всички беди, които ни връхлитат. И тоя народ чака. За кой друг да гласуваме, освен за Бойко, беше си признал щастливо мой познат.

    • Марджъри Тейлър Грийн, заяви, че войната която Съединените щати водят в Украйна с ръцете на режима в Киев – това е война срещу християнството.

      „Нека поговорим какво всъщност е. Това е война срещу християнството. Украинското правителство атакува християните. Украинското правителство екзекутира свещеници. Русия не прави това. Те не нападат християнството. Всъщност изглежда, че го защитават. И това е нещо друго, което е ясно и очевидно за много хора, които следят отблизо какво се случва.“

      За хората, които се дразнеха, че споменавам ей така християнството и войната нямала общо с него.

  8. Факю, пак бъркаш бе човек в своите оценки.Винаги съм твърдял, че ума и образованието са две различни неща.Умът се получава генетично по рождение, образованието са натрупвания само при добра памет и да искаш да знаеш.Това се разбира от анализ на генийте, които е оставило човечеството. Джек Лондон е казал, че всеки се ражда с ПАЛИТРА от качества.На едни палитрата е малка, на други голяма.И ти повтаряш някой максими и си ги пишеш за свои.“Само умните виждат бедата, която се приближава, когато всички я видят, вече нищо не може да се направи“ не си спомням автора.

    • Напълно съм съгласен с казаното от теб, Иванов. Когато всички видят приближаващата се беда, вече е късно.

    • Точно там е работата бе Иванов. Гледаш но не виждаш и тичаш след събитията. Просто констатираш фактите. Възхищаваш се на разни ораторчета, които повтарят истини казани преди 10-20-30 г. от по умни хора. Да не говорим, че си готов да повярваш на всеки шмекер, който казва примерно 90% истина, за да си пробута пропагандата. Само в последния месец за пример мога да ти дам борците за сорсоидна правда – карбоФски, подполковник пухчо, онва цигуларчето, селското строителче на крепости, оня манго дето се мисли за писател добрито…..
      Не че си сам в дълбокото гърло за стръв. Тук всеки рипа и къса ризи ако се кажат факти за Русия и не са в нейна изгода. Иво Христов се оказа прекален оптимист за 80%, поне 95 четат и не разбират значението на думите.
      Мързи ме и не ми се обяснява дори, защото е безсмислено. Само гледай на изборите как ще гласуват пак само 30-40% и преобладаващо за онези дето ги лашкат с конски чеп от 40 г. и после ще плачат че избиват децата им във войната, за която са гласували. Хоризонта на едно чейрвейче дори да се надигне и няколко см., няма как да литне, за да види по-далеч и го е яд на тези които могат.
      Иначе ти откъде знаеш какво съм писал преди 20-30 г. и под кое име, за да ми говориш че съм повтарял някой сега?
      Както и да е, щом Бог е решил да го затрие това племе, очевидно има защо.
      Пък вие си вЕрвайте на сатанисти като ванга, дъноф и други врачки, баячки, готвачки, певачки, плейбойки….. че идват небесните сили да ни вардят от злото, което сами си причиняваме от незнание или многознание.
      The End.
      Кой разбрал – разбрал, който не е да е разбрал!

  9. Факю, да си жив и здрав, не можеш да се откъснеш от това въображаемо ниво, което си заел.Всички за теб са тъпи, подли, соросоиди и какво ли не. Как не намери сили да посочиш един поне българин толкова умен колкото тебе.Ние всички сме неразбиращи, тъпи и глупави.Кои са умните според теб бе човеко.Аз може да съм изкуфял старец и съм далеч от твоето божествено ниво. Карбовски владее поне два езика перфектно, ти колко владееш, какво си видял през живота си, та си толкова критичен, слез малко на земята при нас нисшите.Проф.Иво Христов е един рядък ум, на светлинни години по- високо от цялата ни политическа утайка.

    • Не съм се обявил за Бог, за да посочвам на някой, да прави каквото и да било. Но пък Бог е казал, че трябва да се казва истината и не искай от мен да я крия или да си затварям очите, след като ти си неспособен да я видиш.

      То ако населението беше много умно разбиращо и НЕглупаво, никога не би позволила да го тъпчат 35 г. докато пращат децата му да проституира на запад.

      За съжаления съм далеч от нивото на твоя любим анимационен герой кЪрбовски и владея само 7 езика. Не съм обиколил света, но 12 години съм живял по великата цивилизована европа – без сканидавските колонии и то не като бърсач на задници.

      Пак да ти спомена, че няма нищо критично във фактите. Истината или я виждаш или не. Сорсоидните опорки за критики, толерантност и не знам си кво’ си ги завирайте в еbаните робски задници.

      Освен това не виждам никаква връзка, във всеки пост когато няма какво да кажеш да вкарваш Иво Христов, или може би си се внушил, че притежаваш неговото IQ?

      Нещо друго интересува ли те?

  10. ТАЗИ СТАТИЯ ВЕДНАГА Я ТРИЯТ ВЪВ ФЕЙСБУК! МНОГО МОЛЯ РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ Я ОСОБЕНО ВА СТРАНИЦИТЕ НА МС ,НС И ПРЕЗИДЕНСТВОТО, И МО/МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА/

  11. Факю, как не разбра бе мойто момче, че ако не си от тези, които ходят за гъби по време на изборите имаш само две алтернативи, за Бойчето с Галя зад гърба, или за Костадинов, За вундеркина- красавец Делянчо Пеевски, или за новата партия на Марков, за евроамериканската мечта, или за излизане от НАТО и от колониалния статут.Това е въпросът, всякакво философстване е безпредметно.

    • Добре че си ти да ме светнеш, че не знаех дали да хода за гъби или да гласувам за който ми посочат, та днес ще спя спокойно.

      Забравил си обаче, че не всеки българин се е докарал до ниво, позволяващо маймуни да го управляват и да му диктуват живота и може сам да прецени.

      Не бих гласувал нито за гроб, нито за дУпИсЕ, нито за бсп, нито за възраждане, ппдбQ+, нита за партиите на общи пачи като мая манолова и онази циганката, нито за партията на женският полов орган Пухчо – самонарекъл се полковник.

      Има си алтернативи, а това че не ги виждаш не говори добре за теб и не е за хвалби. Не че съм тръгнал да те поучавам, но погледни листите на Пряка Демокрация има дори хора като Иван Спирдонов.
      Може спокойно да се гласува с преференция и за ние гражданите ли беше с Пасков и Съев….. Като изтеглят номерата ще видим.
      Та толкова за липсата ти на избор и алтернатива!

      Поне като толкова много си се прехласнал по Иво Христов, никак не е лоша идея да вземеш да прослушваш интервютата му по няколко пъти и да се опитваш да разбереш какво се опитва да ти каже, което изглежда леко непосилна задача. Едно е само да слушаш , съвсем друго да разбереш и осмислиш казаното….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *