САЩ заплашиха Русия: Или преговаряте с Киев, както искаме, или ще се сблъскате с „по-силна Украйна“

САЩ настояват Русия да седне на масата за преговори и да договори уреждане на конфликта в Украйна при благоприятни за Киев условия. Това съобщи на 7 декември Джонатан Файнър, първият заместник-помощник на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност, пише „Известия“.

В изявлението си Файнър уточнява, че тези условия трябва не само да са благоприятни за Украйна, но и да отговарят на изискванията на Устава на ООН относно суверенитета и териториалната цялост на страната.

Вашингтон призовава Москва да направи своя избор: или веднага да започне мирни преговори с Украйна, или да се готви за страховита война през 25 г., в която ще й се наложи да „се справя с по-силна Украйна“, подкрепяна от подсилената индустриална база на САЩ, на Европа и на самата Украйна.

„Това е много труден стратегически избор. Не знам какво ще решат руснаците в крайна сметка. Но именно такава дилема сме готови да им създадем“, заяви заместник-председателят по въпросите на националната сигурност.

Съветникът на американския президент подчерта, че през 2024 г. САЩ ще увеличават производството на военно-промишлената си база и ще работят с украинците за увеличаване на растежа на тяхната военно-промишлена база. Файнер смята, че по този начин след година и половина САЩ вече ще имат по-солидна основа за производството на по-големи обеми оръжия и муниции в сравнение с това, което имат сега.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Тези напълно изтрещяха. Явно все още не осъзнават, че светът е вече друг и те могат да плашат само гаргите.

  2. ИМА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА–
    ЛУД УМОРА НЯМА-ВИДЯХА СИ КРАЯ НА ТЯХНИЯТ ФАШИСТКИ ТЕРОР
    ПО СВЕТА И ТЯХНИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ КРАХ.ДА НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСНО ЧЕ САЩ СА ПРЕД ТОТАЛЕН СВЕТОВЕН КРАХ.
    СПАСЕНИЕТО ИМЕ В СВЕТОВНА ВОЙНА 3ТА УНИЩОЖИТЕЛНА .
    А БГ КОЧИНАТА Е НА ПЪРВА САЩ РЕДИЦА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ.
    С ПРОМЯНАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗАБРАВЕТЕ ЧЕ НЯКОГА Е ИМАЛО
    ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ.
    ХАЙДЕ СЕЛЯНИ ИДЕТЕ ДА ЦЕЛУВАТЕ РЪКАТА НА МУТРАТА И ШОПАРА.

  3. Аз спрях да отварям Свободно слово, гадно е да се четат някои статии писани от такива като Гунчева. Уважавам Скандално, Поглед инфо, Критично и Обективно. Ако знаете други медии, напишете ги, ще бъде полезна информация.

    • Аз обичам да чета блиц сайта на недорезаната шибана дебела свиня пеевски.

  4. САЩ са решени на всичко и вдигат залога до световна война. Виждайки, че 404 губи са решени да стигнат още по-далеч, но с чужди ръце. Това е прецедентв историята губещата страна да поставя условия на държавата в по-добра позиция. Русия за да сведе до минимум възможноста западняците да се репчат трябва да нанесе съкрушителен удар на ВСУ тази зима и да постави САЩ пред свършен факт. За съжаление това няма да се размине без жертви от руска страна, но ще спести бъдещи по-големи такива. Ще е интересно ако САЩ изпълнят заканата си все пак, как Русия ще отговори в Окрайна и извън нея. Най-малкото след тези заплахи още утре Русия да спре износат на всички суровини за запада, това ще затрудни серйозно западняците да пренасроят икономиката си и производството. Аз така мисля и мисля, че в момента сащниците не блъфират, даже оня негрото, дето им е министър на войната, е заплашвал републиканците конгресмени, че ако не дадът пари и оръжие на 404 щял да изпраща децата им да се бият. Това е малко пресилено от негова страна, но показва че нервите и психиката им не издържа и могат да направят някаква голяма глупост

  5. Дебилните краварски боклуци станаха безумно нагли. Отговорът е един:
    ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯТ ЗАПЛАХАТА СИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗТРИТИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА В НАЙ- СКОРО ВРЕМЕ.
    Няма кой да ги чака да трупат оръжия година и половина.
    Оня със склерозата и деменсията, дето се ръкува с призраци трябва да бъде изпратен в психиатрия и да се оставят обикновените хора да решат на ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ кой да ги управлява. Вместо да облекчат положението на собствения си народ те сеят войни и смърт по целия свят.
    Същото се отнася и за цяла западна Европа, управлявана от дебили или корумпирани американски марионетки.

  6. Тук трябва само едно нещо от страна на Русия – да спре да воюва с едната ръка зад гърба. Да извадят тази втората ръка от зад гърба си, да покажат с нея един жест на американците и да ги започват както трябва. Дедите им гониха Хитлер до Берлин, а те трябва да гонят НАТО до Брюксел. Натовци да си подготвят някой, който прилича на Столтенберг, че да има кого да самоубият, когато руснаците влязат в Брюксел.

  7. Това чучело никога ли не е бил в армията и не знае ли ,че не се козирува на гола глава!?!?Това действие е недопустимо без отличителна фуражка на главата!?!? Явно деменцията и идиотията ги гони отвсякъде!

  8. Кого заплашват? Тези, които с един „Посейдон“ ще предизвикат 500 метрови вълни и ще удавят голяма част от САЩ. А ако прибавим един „Сармат“, който може до унищожи Англия или Франция? А системата „Периметър“ или“Мъртва ръка“ ще се задейства дори при убит личен състав при изпреварващо ядрено нападение от страна на САЩ и отговорът ще е страшен. Това са оръжията на „Страшния съд“. Руснаците са подготвени да се ОТБРАНЯВАТ, не да нападат и в следващите десет години никой не може да се мери с тях. Защото на Запад и в САЩ ,/а и у нас сега/ властват хора с болни мозъци.

  9. Всичко е игра и дим в огледалото за простосмъртни,а зад пердето обикновенния бизнес продължава.Не забравяйте обещанието на глобалистите,да се намали населението на Земята.

  10. Зарекох се да не пиша, но знаете ли, че вече Зеленски праща деца и седемдесет годишни старци да умират на фронта и се извършва геноцид в буквалния смисъл?

  11. Файнър, през 2025 г е най-вероятно да си безработен или, ако си от котилото стари в Белия дом, пенсионер.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *