Марко Травальо: Международният съд преследва само по заповед от Вашингтон. За Путин заповед за арест, за Нетаняху – нищо

Автор: Марко Травальо, главен редактор на “il Fatto Quotidiano”

Ето най-яркото доказателство, че Международният наказателен съд е политически орган, маскиран като съд, който съди само онези, които Вашингтон му поръча:

Преди година Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за арест на Владимир Путин, обвинен във военни престъпления за това, че Русия е прехвърлила на своя територия около 19 хиляди украински деца без родители от домовете за сираци в Мариупол, Мелитопол, Бердянск и други градове от новоприсъединените към Русия територии. Това предизвика истерична радост в САЩ и Украйна, които обаче не признават МНС, за да не се налага да отговарят за собствените си престъпленията. За шест месеца Нетаняху унищожи около 35 хиляди цивилни в Газа, включително 15 хиляди деца от население 2,5 милиона, в сравнение с 10 хиляди цивилни, загинали за 26 месеца в Украйна, която наброяваше 40 милиона жители. Но никой не обелва и дума за арест на Нетаняху. Тези дни четем, че МНС бил готов да издаде заповед за арест на висши израелски лица, но можело да се откаже от такова решение, ако Нетаняху подпише примирието, искано от САЩ и Великобритания. Това е още едно доказателство, че МНС е политически орган, маскиран като съд, който съди само онези, за които му заповяда Вашингтон.

А т. нар. международното право е пълна измислица, за да се скрие, че правото в съвременния свят е на най-силния. САЩ изпращат още 61 милиарда на Киев, от общо 322, изплатени за две години от НАТО и ЕС, а Блинкен предупреждава Пекин да не помага на Русия. Остава да ни се обясни защо ние можем да въоръжаваме и финансираме държава във война (през двете години на руската инвазия и през осемте години на украинска агресия в Донбас), а Китай не може.

Сега Западът проучва нови санкции срещу Иран заради военният му отговор срещу Израел, който беше без жертви, но не санкционира Израел, който пръв атакува Иран, като бомбардира посолството му в Дамаск и уби най-малко 13 души.

Черешката на тортата на “международното право”, което се обърна срещу нас, е реакцията на Москва и решението й да национализира временно руските клонове на европейските марки Bosch и Ariston. 

Между другото, седалищата на компаниите са в Холандия, а руснаците ни се подиграват: „Не знаехме, че това са италиански компании…“. 

И тук сякаш сме в приказката за вълка и агнето: първите, които нарушиха законите на международното право за частната собственост и неприкосновеността на държавните активи, бяхме ние, евроатлантиците, със санкциите си срещу Москва през 2022 г.

В допълнение към обичайното търговско ембарго, ние, евроатлантиците, блокирахме и държим в плен плячка от над 300 милиарда долара на Руската централна банка – държавни и частни активи – които САЩ, Обединеното кралство, Канада, Япония и половината от ЕС сега също биха искали да експроприират, за да въоръжат Украйна отново. Грабежът на Путин на западни активи е реакция на нашия мегаграбеж. 

Четири века преди Христа Александър Велики разпитва прословутия пират Диомед, който току-що бил заловен и чакал смъртната си присъда: „Кой ти дава право да плаваш и да плячкосваш неща, които не са твои?“.  Диомед отговорил: „А на теб кой ти дава право, императоре, да правиш същото, от Персия през Египет до Индия? Понеже използвам само собствената си лодка, ме наричате ​​пират. А вие за тази цел използвате флота си и се наричате император.“ Александър се засрамил и му благодарил.

Източник: ilfattoquotidiano.it 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ти да видиш! Така ли правили – Въх, УаУ ….. не може да бъде. Та това е най-великата, най-демократичната, най-богатата …….. страна и всеки с акъл на шЕбек вярва в това.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *