Службата за сигурност на Грузия: Западни централи подготвят Преврат в Тбилиси по сценария на „цветните революции“

Организаторите на митинги в Тбилиси срещу приетия вече закон за чуждите агенти подготвят провокации с участието на грузински наемници, воюващи на страната на Украйна. Това се казва в изявление на Службата за държавна сигурност (ДСС) на Грузия, предаде ТАСС. Според службата протестиращите в Тбилиси използват методи на „цветните революции“. Крайната им цел е да вземат властта със сила. Службата за сигурност призовава участниците в протестите да не се поддават на провокации и предупреждава организаторите на митинги, че при констатирано нарушение, реакцията на служителите на реда ще бъде незабавна.

„Определени групи хора се опитват да организират провокации на митингите, които се провеждат в близост до парламента на Грузия. Разработват се деструктивни и насилствени сценарии за действие, които се финансират от конкретни политически парламентарни и извънпарламентарни партии и неправителствени организации от САЩ и ЕС. В тези престъпни планове участват граждани на Грузия, които са в чужбина и включват група грузинци, които в момента воюват като наемници в Украйна“, се казва в изявлението.

Според грузинската Служба за сигурност чуждестранни инструктори в момента обучават участници в митингите в Тбилиси срещу законопроекта за чуждестранните агенти, за да предизвикват провокации срещу служителите на реда и да създават хаос в страната. Протестиращите планират да парализират транспортни възли, да барикадират и блокират административни сгради. Организаторите на акциите, според грузинското разузнаване, получават пари от чужбина под формата на криптовалута. Те правят това, за да скрият западното си финансиране, обясниха от службата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *