Хамас от Москва: Нужно е прекратяване на огъня, за да бъдат освободени заложниците

Палестинската организация „Хамас“, която управлява в ивицата Газа, не може да освободи заложниците, заловени по време на нападението й срещу Израел на 7 октомври, докато не бъде сключено примирие, цитира руският вестник „Комерсант“ член на делегацията на „Хамас“, която в момента е на посещение в Москва, предаде Ройтерс.

Вестникът цитира Абу Хамид, според когото „Хамас“ се нуждае от време, за да открие всички, които са били отведени в Газа от Израел. Израелските граждани се държат в плен от няколко различни палестински фракции.

„Те заловиха десетки хора, сред които и много военни, и ни трябва време, за да ги намерим в ивицата Газа и след това да ги освободим“, каза Хамид, като подчерта, че процесът и без това е труден заради разрушенията.

„Комерсант“ го цитира да казва, че е необходима спокойна обстановка, за да се изпълни тази задача. „Хамас“ заяви вчера, че около 50 от заложниците са били убити при израелски въздушни удари.

Израел призова Русия да експулсира гостуващата делегация на „Хамас“ като нарече поканата им за визита в Москва „предателство“.

Русия има връзки с всички ключови играчи в Близкия изток, включително с Израел, Иран, Сирия, Палестинската автономия и „Хамас“, посочва Ройтерс.

Москва многократно е обвинявала за настоящата криза пълния провал на американската дипломация в Близкия Изток и призова за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас“ и възобновяване на преговорите, целящи постигането на мирно споразумение по формулата „две държави“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *