„Политико“: Израел обвини „Амнести интернешънъл“ в антисемитизъм

Израел обвини базираната в Лондон международна правозащитна организация „Амнести интернешънъл“ в „антисемитизъм и пристрастия към палестинците във вреда на еврейската държава“. Това стана, след като организацията заяви, че и двете страни в близкоизточния конфликт са нарушили международните правила за водене на война, съобщава европейската версия на вестник „Политико“.

„Амнести интернешънъл“ е антисемитска организация, която е предубедена към Израел. Тя не е достатъчно авторитетна, за да бъде наречена правозащитна организация“, каза говорителят на израелското външно министерство Лиор Хаят в интервю за изданието. Той също така добави, че мълчанието на правозащитниците след нападението на палестинските бойци на Хамас на територията на еврейската държава на 7 октомври „показва, че „Амнести интернешънъл“ е пропагандна структура, работеща в интерес на терористите“.

Вестникът припомня, че в четвъртък генералният секретар на организацията Агнес Каламар заяви, че е необходимо да се предприемат „спешни мерки за защита на цивилните“ и призова за прекратяване на огъня от двете страни.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *