Американският политолог Джон Миършаймър прогнозира, че Украйна Ще Загуби Още 20 % от своята Територия

Още тази зима Русия ще наложи контрола си върху още територии и в крайна сметка ще завладее цяла Източна и Южна Украйна. Това заяви знаменития американски политолог и професор от Чикагския университет Джон Миършаймър в интервю за портала на австралийския Център за независими изследвания в Сидни на 26 октомври.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Политическият анализатор, който е жив класик в областта на политологията, а трудовете му се изучават във всички американски и световни университети, отбеляза, че Украйна, която вече загуби 20 % от териториите си, ще се превърне в „напълно нефункционираща“ държава, ако загуби още 20 % от своята територия в южна и източна посока. Според него Украйна е в задънена улица без спасителен изход и заради неадекватно формулираните от Киев условия, при които би седнал да преговаря с Русия за мир.

Припомняме, че позицията на Киев за започване на мирни преговори е: Русия да изтегли войските си от всички украински територии, включително от Крим.

Според Миършаймър, след като Украйна загуби още 20 % от територията си в южна и източна посока, страната ще се срине до степен на напълно провалена държава, а Русия ще замрази конфликта. Причината е че тези рускоезични региони затварят достъпа на остатъчна Украйна до Черно море, а отделно там са най-плодородната земя, почти всички природни ресурси и индустриални мощности на страната.

На 24 октомври Вивек Рамасвами, американски политик, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия, призова Вашингтон да се съгласи с предаването на някои украински региони на Русия, за да се разреши конфликтът възможно най-скоро, пише „Известия“.

Ден по-рано американският журналист Гарланд Никсън изрази мнение, че „след края на конфликта Русия ще има контрол над всички територии на днешна Украйна, които са ѝ необходими – повечето рускоезични територии на юг и изток“.

На 19 октомври френското издание Front Populaire писа, че „ако подкрепата на западните партньори към Украйна приключи, както се очертава, президентът Зеленски ще трябва да признае загубата на територии и да се откаже от присъединяване към НАТО и Европейския съюз, за да гарантира мира.

В последния си анализ бившият съветник на началника на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър изтъкна способността на руската армия да освободи и да поеме контрола над Одеса и Харков, като прогнозира, че това ще се случи още тази зима.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *