Стотици поддръжници на ДНР в Мариупол са били Изтезавани до Смърт в Таен Затвор до Летището! Ето какво разкриха бивш укриански полковник и оцелели затворници: (С ВИДЕО)

В периода 2014- 2015  на летището в окупирания тогава от украинските сили гр. Мариупол е функционирал таен затвор, в който незаконно са били държани и измъчвани поддръжниците и симпатизантите на Донецката народна република от града и региона. Това разкри бившият подполковник от СБУ Василий Прозоров в специален репортаж за „Риа Новости“ от злокобният нелегален зандан, наричан от ВСУ с кодовото име „библиотеката“. За затвора свидетелстват и десетки оцелели по чудо граждани, които са били измъчвани там.

През въпросният период 2014- 2015 доброволческият националистически батальон „Днепър“ от Днепропетровск използвал терминала на летището в Мариупол като затвор за изтезания на поддръжниците на отделянето на Донецка област от Украйна. Огромният ресторант в една от сградите на затвореното летище бил преобразуван в лагер, където били затваряни симпатизантите на сепаратистите. Василий Прозоров показва две оборудвани килии, както и няколко стаи, които били използвани за разпити и мъчения.

Две от хладилните камери в ресторанта на терминала, били превърнати от нацистите в своеобразни килии  за мъчения, тъй като били изолирани с дебели врати. Металното покритие по стените на камерите впоследствие неонацистите от „Днепър“ свалили, за да прикрият следите от мъченията, на които са подлагали цивилните жители на Мариупол. Стотици поддръжници на ДНР са преминали през този затвор, като десетки от тях са убити по време на изтезанията. Свидетели разказват, че телата им са погребани под прясно създадена и асфалтирана нова писта на летището.

ВИДЕО:

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. И нашите родни, честни и независими мимисирки едва ли ще отразят това.
    Слава Россия….Сила Ахмата

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *