„Уолстрийт Джърнъл“: Украинските въоръжени сили признаха за Тежки Загуби с много убити в сраженията край Бахмут (Артьомовск)

На фона на превзетия вчера от руснаците гр. Соледар и тежките загуби на украинската армия в Бахмут след кръвопролитните сражения днес (11.01.22) западни и украински официални лица, както и анализатори призовават Украйна спешно да изтегли войските си от Бахмут (Артьомовск) и да се изтегли към нова отбранителна линия, пише електронното издание на в. „Уолстрийт Джърнъл“.

Украинските въоръжени сили (ВСУ) са понесли днес тежки загуби в боевете край Бахмут. Това съобщи „Уолстрийт Джърнъл“ в четвъртък, позовавайки се на офицери от украинската армия.

„Засега обменният курс на нашия живот срещу техния е в полза на руснаците. Ако това продължи, може да се оттеглим“, казва пред изданието командир на ВСУ, участвал в боевете край Бахмут (Артемовск).

Както уточнява вестникът, на фона на тежките загуби на украинската армия, западни и украински официални лица и анализатори призовават Украйна да изостави Бахмут и да се оттегли на нова отбранителна линия. Украински командири, интервюирани от вестника, подкрепят това мнение.

На 10 януари изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че след освобождаването на Соледар усилията за освобождение мигновено ще бъдат насочени към Бахмут и Северск. Тези градове се намират на територията на ДНР и са част от единния отбранителен вал на украинците по оста Бахмут-Соледар-Северск. След падането на Соледар и прекъсването на линиите на снабдяване на останалите два града обаче възниква сериозна опасност от обкръжение. Отбранителната линия е разкъсана и ако до два-три дни ВСУ не се изтеглят на 50 км. назад в агломерацията Славянск-Краматорск, ще ги обкръжат в огромен котел и десетки хиляди украински войници ще бъдат пленени. Ожесточените боеве в Бахмут продължават.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. укр.командири,интервюирали вестника..ха..командири били…къде бяха тия командири през 2014г да защитят законно правителство,което ги хранеше…..защо не показаха,че са истински мъже с чест и достойнство и не защитиха законността от тълпата…командири били..ай сектир..

  2. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСКА АРМИЯ НЕПОБЕДИМА МАЧКАЙ УКРО ФАШИСТИТЕ БАНДЕРОВЦИ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА ЗА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ С ВАС СМЕ БРАТУШКИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *