Путин: „Сармат“ влиза на бойно дежурство до края на годината!

Междуконтиненталните балистични ракети – чудо „Сармат“ влизат официално във въоръжението на руската армия до края на годината. Това разкри президентът Владимир Путин по време на своя реч днес. Супер оръжието няма аналог в света и според експерти няма и да има такъв през следващото десетилетие. Ракетата носи 10 бойни ядрени глави, всяка от които безкомпромисно удря и унищожава за секунди голям европейски град като Париж или Лондон.

Нещо повече: „Сармат“ са способни да заличат крайбрежието на който и да е континент за по-малко от минута. Твърдението е на шефа на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин. Факт е, че западните сили са силно притеснени от способностите на „Сармат“, но доскоро смятаха, че междуконтиненталната ракета, която бе в процес на изпитания, няма да влезе във въоръжението на Русия през следващите 2-3 години. Днешната новината и то лично поднесена от президента Путин, обаче ги попари.

Руската армия вече активно използва и новата си система за противовъздушна отбрана С- 500, която също е без аналог в света. Обсегът на ПВО- то С- 500 е 600 км, а способностите му позволяват да открие и унищожи едновременно до 10 балистични свръхзвукови ракети, които се движат със скорост до 7 км/сек.

Русия продължава да развива бойните си способности в различни направления, като в бъдеще ще наблегне на роботиката, дроновете и лазерните оръжия, заяви още Владимир Путин. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. …радвайте се русофили…Светът ще бъде унищожен,но Русия ще оцелее и Путин ще живее дълги години в 300 метра дълбокия си бункер…

    • САЩ не е света. И тази измислена държава – символ на войните, трябва наистина да престане да съществува, за да се възцари мир на планетата!

      • …Чавдаре ти знаеш,че една ядренна война е равна на самоубийство…така казват специалистите…радиацията от няколко ракети в САЩ ще достигне до много други страни и континенти…спомни си за Чернобил…..Това и Путин го знае,но плаши простолюдието…

  2. Никого не плаши Путин. Просто си защитава държавата от побеснелите западни варвари, като ги предупреждава.

  3. Путин им казва индиректно,че са НИЩО,че са НИКОЙ! СЛАВА РОССИИ!!!

  4. През 2020 г. президента г-н Путин
    им каза директно на ФАШИСТИТЕ.
    Руският народ никога няма да бъде РОБ на
    САЩ И запада.

  5. Si vis pacem, para bellum – Ако искаш мир, готви се за война (латинска сентенция).
    Пистолетът Парабелум, разработен от Георг Люгер през 1900 г., е наречен на последните две думи от пословицата. От него произлиза хумористичната фразa: „Искаш мир – готов за парабелум“.

  6. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ В БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ ВИЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНАТА НАДЕЖДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ДА ПРОГОНИМ НАТО ЕС И САЩ ЗАЕДНО МОЖЕМ КАТО НА ШИПКА

  7. Стратегическите балистични ракети пазят мира. Така пистолета в кобура на ясно видимо място пази от агресивни хулигани и нагли скандалджии. Слава на Россия!

  8. Укрите не можаха да се скрият от Кинжала. Да видим янките дали ще се скривт от Сармата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *