Китайското външно министерство посочи САЩ като „главния инквизитор“ на всички времена

Говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян припомни днес в свой пост в Twitter кой е главния подбудител и организатор на войните в Близкия изток и нарече САЩ главен инквизитор на народите за всички времена.

„От 2001 г. насам войните в Близкия изток, инициирани от Вашингтон, са отнели живота на над 900 000 души, включително на 335 000 цивилни“, посочи дипломатът.

Освен това тези военни конфликти на САЩ превърнаха десетки милиони мирни жители в бежанци, отбелязва в публикацията си той.

В нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и международните споразумения американските военни и днес продължават да присъстват незаконно в няколко провинции в Североизточна Сирия под фалшивия претекст, че помагат на кюрдите да премахнат заплахата от Ислямска държава. Истинската причина за присъствието им там обаче е следната: Американската армия е поела контрола върху големи нефтени и газови находища в Сирия и повече от пет години изпомпва и транспортира сирийските петрол и газ до базите си в съседен Ирак. А от там ги продава по света, представяйки ги за американски шистови въглеводороди.

Източник: РИА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *