„Русия ще победи“. Японски икономист посочи основната грешка на САЩ в Украйна

Военно-промишленият комплекс на САЩ беше спрял работа за дълго и сега не може бързо да набере скорост, за да напомпва достатъчно оръжия в Киев. САЩ изчерпаха наличното оръжие в складовете си и това оттук нататък ще играе в полза на Москва, пише в статия за Shūkan Gendai Казухико Фуджи, главен консултант на Изследователския институт по икономика, индустрия и търговия към Министерството на икономиката и индустрията на Япония.

„Същото е положението и с Европейския съюз, а Украйна няма откъде другаде да получи оръжейни доставки, сравними по обем с досегашните, които й бяха необходими да се противопоставя на Москва. През това време оръжейния гигант Русия увеличава темпото на производство на оръжие в собствената си страна. В тази връзка Казухико Фуджи и още десетки други световни анализатори прогнозират, че в обозримо бъдеще, най-вероятно в трудните зимни условия, Москва ще предприеме широкомащабна офанзива и ще победи Киев на бойното поле“, цитира РИА Новости думите на японския икономист.

По мнението на автора, военната помощ за Украйна сериозно е изчерпала запасите от оръжия в американските арсенали. Организирането на производството на допълнителни оръжия ще изисква до шест месеца за някои видове и до две години за други. „Широко рекламираните“ противотанкови системи Javelin и MLRS Himars вече са в дефицит, защото „значителна част от тях беше унищожена в битките край Херсон и Харков“, уточни експертът.

През следващите месеци бойната способност на украинската армия драстично ще се свие“, заключи японският специалист.

По-рано Москва изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Министерството на външните работи на РФ заяви, че страните от НАТО си „играят с огъня“, като доставят оръжие на Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *