Правосъдният министър Данаил Кирилов: Няма да питам Испанците за какво Разследват Борисов! Гешев да си се самосезира колкото ще!

„Министерство на правосъдието няма да пита испанските власти относно подробностите от разследването им срещу премиера Борисов. Гешев може да се е самосезирал, това е негово право. Но ние сме отделна институция и си имаме нашите съображения! Така днес правосъдния министър Данаил Кирилов отговори на въпроса дали вече е постъпила информация в неговото ведомство относно официално обявеното вчера от испанските власти разследване срещу министър- председателя. Припомняме, че преди 2 дни, когато още не беше ясно разследван ли е премиерът ни, БарниРъбъла на Борисов каза същото: „Няма да се интересуваме какво правят испанците“!

Днес, след като и нашата Главна прокуратура обяви, че ще разследва, Кирилов доразви тезата си: Прокуратурата на Гешев можела да си го позволи. Но ако повереното Му правосъдно министерство тръгне да разпитва испанските власти за подробности около разследването им за пране на пари, това щяло да навреди на самото разследване. Разбирайте го както искате. Наистина трябва да влезем в положение на Кирилов, който вече съвсем неадекватно разиграва сцената „Матросов на амбразурата“. Наистина, как да попита чужди власти какви точно престъпления е извършил шефът му. Та нали като получи нелицеприятния отговор, ще трябва го съобщи публично (понеже Правосъдното министерство не е Прокуратура и няма право да задържа или укрива информация).

Друг е въпросът, че вече няма никаква нужда Кирилов да пита испанските власти, тъй като още вчера те го заявиха официално: „Испания разследва българския премиер-министър за пране на пари от една година!“ Сигналът до властите на Иберийския полуостров бил подаден от сдружение „БОЕЦ“.

Припомняме, че информацията за къщата на Борисов в Барселона лъсна още преди 2.5 г. от СРС-тата на „Двете каки“. В телефонните записи съдия Румяна Ченалова и колежката й Владимира Янева надълго и нашироко обсъждат новата придобивка на Борисов в Испания, както и това, че хасиендата е подарък на новата му любовница за това, че му родила дете. Тези твърдения на Владимира Янева прозвучаха силно достоверно предвид факта, че дамата е близка семейна приятелка на Цветан Цветанов. Припомняме още, че преди 1 година евродепутатът и разследващ журналист Елена Йончева подхвана и разнищи темата професионално, след което сигнализира прокуратурата. Но така и не дочака обратна връзка от там, освен входящия номер, под който Цацаратурата заведе уличаващите документи. А делото потъна.

След като игнорира сигнала цяла една година, вчера родната прокуратура все пак се самосезира. И го направи само защото научи от испанските вестници, че Анти-корупционната прокуратура на Каталуния вече цяла 1 година не е спала и мишкувала като тях, а здраво е разследвала Борисов за пране на пари. И Иван Гешев нямаше друг избор, освен тържествено да обяви, че щял да разпита Борисов по случая с испанската къща. Т.е. предстои Гешев да „разследва“ шефа си Борисов, който го назначи за главен прокурор. И сега е повече от ясно, че единствената причина за това закъсняло самосезиране е поръчката на Баце, Гешев да държи под око какви ги вършат „каталунците“

Ситуацията е повече от абсурдна и разкрива в пълен мащаб в какво управляващата псевдо-партия ГЕРБ за 11 години е превърнала целия държавен апарат – централизирана абсолютна власт в ръцете на един-единствен човек, пълно сливане на всички институции в една, безобразно и масово потъпкване на законите, морала и истината. Само за 11 години Борисов и Шайката Му превърнаха България в жалка колониална територия, опустошена от кражби и обезлюдяване. Скандалът с Къщата в Барселона и разследването на каталунската прокуратура срещу Борисов може да се сравнява по магнитуд с „Ало, Ваньо“. Затова надеждата на целокупния български народ е този път престъпната мутра да се озове зад решетките. Всички погледи са вперени в Испания и действията на тамошните власти.

В България Борисов така е подчинил и обримчил всички държавни органи, че реално е недосегаем, а още и несменяем. Всички институции се правят на нечули, невидели, неразбрали… само и само да не се наложи да предприемат действие срещу шефа си. Едно достижение обаче не може да се отрече на Банкянския – от главатар на един от многото мафиотски кланове през 90- те, израсна дотам, че успя да превърне цялата държавна машина в единна мафиотска организация. Уж трябваше да сме в нов век, а то не сме напуснали миналия. Затова сега целокупния български народ е вперил поглед навън – към Испония… с надежда! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не само, че я спряха, но и я набедиха, че тя пере пари! А най-добрият ни журналист е именно Елена Йончева и е нормално да има съответни на професионализма си доходи. Очакваме съд за всички крадци от народа. Всички изменници на Родината, ако от правосъдието, ще бъдат осъдени от историята. Със сигурност!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *