„Котараците“ зад бизнеса на братя Галеви

 

Братя Галеви
Братя Галеви

Близкият до ГЕРБ и Бойко Борисов кръг „Котараците“ прозира зад фирмите на Братя Галеви и на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки, показва журналистическо разследване. От проверка в търговския регистър става ясно, че пернишкият бизнесмен Феодор Феодоров, който е свързван с наркотрафика в града и е един от най-близките приятели на мозъка на „Котараците“ Людмил Стойков, е съдружник в 8 фирми с Пламен Галев и Ангел Христов.

В 6 от тях участва и Христофорос Аманатидис – Таки. Повечето от дружествата са с предмет на дейност хазартни игри, даване на лизинг, посредничество и консултантски услуги.

Людмил Стойков
Людмил Стойков

Откакто Братя Галеви и Таки избягаха от България, фирмите се управляват от протежето на Людмил Стойков Феодор Феодоров.

По времето на ГЕРБ кръгът „Котараците“ беше един от инструментите, чрез които Борисов и Цветанов изнудваха бизнеса. За неговите членове се носи и славата на ковчежници, които събират парите на фирми, имащи взе-мане-даване с властта.

За награда бившият премиер уредил фирмите на двама видни членове на „Котараците“ – Богомил Гьорев и Иван Алексиев, да станат подизпълнители на ключови инфраструктурни проекти като подстанции на софийското метро и участъци от автомагистралите.

„По всяка вероятност част от печалбата на общите дружества на Галеви, Таки и „Котараците“ е отивала в черните каси на ГЕРБ, за да може Цветанов безпроблемно да печели избори смятат близки до структурата. По думите им връзките на Борисов със скандалните мафиоти още веднъж засилват слуховете, че е напълно възможно Братя Галеви да са избягали от България с покровителството на тогавашната власт.

При управлението на ГЕРБ никой не оказваше никакъв контрол на полетите на правителствения самолет, а с тях се разпореждаше еднолично бившият премиер Бойко Борисов, стана ясно от изводите на парламентарната комисия, която беше създадена по случая.

Преди време пък в пресата бе писано, че при бягството на Галеви хора от висшите етажи на МВР са обсъждали версията, че дупнишките бизнесмени са избягали с авиоотряда, но по нея не е работено заради натиск на Цветанов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *