„Котараците“ бягат в чужбина

Пернишката бизнес група „Котараците“ поема към чужбина след падането на ГЕРБ от власт, издават техни измамени бизнес партньори пред репортер. Богаташите от миньорския град Богомил Гьорев, Иван Алексиев и Росен Русимов не са се вясвали в офиса на фирмите си от две седмици и не са посещавали прословутия ресторант в „Дианабад“, където често си организирали гуляи с Бойко Борисов.

Богомил Гьорев
Богомил Гьорев

Строителните предприемачи Гьорев, Алексиев и Русимов се подплашили от серия дела, който техни клиенти водят срещу тях за неизпълнени ангажименти по договори, но по-страшна за тях била данъчната ревизия на цялата им дейност по съмнения, че са точили ДДС.

Срещу тях има сигнали за десетки неизрядни и фиктивни договори. Публична тайна е, че 4 години те бяха недосегаеми за МВР, НАП и останалите държавни институции.

„Те са тарикати и ще избягат за известно време, докато се поуспокоят нещата. Мислеха, че Бойко вечно ще е начело на държавата, и прекалиха с далаверите. Под натиск от бившите управляващи фирмите им бяха вкарани като изпълнители на строежи по морето – хотели, апартаменти, молове. Го-дина-две след като си свършиха работата, се оказа, че строителството е некачествено и не са спазили договорите си. Дори строиха басейни на Дюни“, разказва бизнесмен, който е имал вземанеда-ване с прословутите пернишки Котараци.

Покрай Дюни лъсва и топлата им връзка със съгражданина им Людмил Стойков, когото съдят заедно с Марио Николов за източване на над 7 милиона от САПАРД.

Стойков пък е близък на Георги Първанов. Научихме от сигурни източници в бизнес средите, че преди ГЕРБ да дойде на власт, Котараците са били близки на бившия президент по пернишка линия, но контактите им са през трети лица, докато с Бойко Борисов са лични приятели. Запознати с връзката на властта с бизнеса си обясняват и общите позиции на Бойко Борисов и Георги Първанов с общите бизнес приятели от Перник. В БСП усилено се говори, че Първанов се стреми към председателския пост на партията за да се коалира с ГЕРБ, и това влудява хората на Станишев. Така през последните 12 години бизнесът на Гьорев, Алексиев и Русимов процъфтява благодарение на високопоставени политици.

Днес обаче картината за тях е повече от трагична. И Бойко Борисов, и Георги Първанов са в немилост. Единият е опозиция в парламента, а другият в партията си. Котараците не успели да пробият в новия кабинет, за да запазят потоците от милиони от обществени поръчки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *