Елена Йончева пред „Ел Периодико“: Българския народ силно се надява Испанската Прокуратура да си свърши работата! МЕН В БЪЛГАРИЯ МЕ СПРЯХА!

Каталунското издание „Ел Периодико“ здраво е захапало скандала с къщата на българския министър-председател в Барселона и вече има цяла поредица от статии по темата. В днешният си брой вестникът публикува интервю с евродепутатът от групата на социалистите и колега разследващ журналист Елена Йончева. Пред изданието тя заявява, че случаят „представя изключително обезпокояващи факти“.

„Лично разследвах този случай и на 20 май 2019 г. изпратих доклад до българския Главен прокурор с молба да стартира разследване. Представих на прокуратурата всички факти, до които успях да се добера. Но не получих отговор. Отгоре на това платих висока цена – вместо да обърне внимание на разследването ми, прокуратурата ми повдигна нелепо обвинение в пране на пари.“

„Върховенството на закона и демокрацията в България не са особено популярни откакто на власт там е господина с къщата. Затова много българи се надяват испанските власти и правосъдие „да осветлят темата“, добавя Йончева.

В същата статия вестник „Ел Периодико“ добавя, че е изпратил официално запитване по случая до Бойко Борисов още на 13 февруари, но до ден-днешен не е получил никакъв отговор.

След първата статия на каталунското издание в петък, в което то оповести, че Борисов е разследван от анти-корупционната прокуратура на Каталуния, Борисов обясни, че „няма смисъл да отговаря на испанците“, тъй като някой от коментарите му „може да бъде разбран погрешно“.
След което бг. премиера изрази съжаление, че този вестник не е споменал и дума за „отличията и полицейските медали“, с които Испания го е наградила „за тоновете кокаин“, които е прихванала през годините благодарение на сътрудничеството между двете държави. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ето линк към оригиналната статия на испански: КЛИКНИ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Смелата Елена Йончева отдавна светна обществото ни за тая крупна далавера, част от изпирането на пари, сега испанците ще свършат работата и на българската прокуратура. Срам! Като няма връзка с ББ, защо момето светкавично се покри? Къде я скриха? Защото и тя е част от схемата!

  2. Таварошутката Йончева не казва цялата истина. Дугарке; За къщата всичко е ясно. Но защо мълчиш , за следните факти. Защо мълчиш другарке за острова , който Борисов има в Гърция. Защо мълчиш Йончева за това , че Борисов е закупил Оринбургското газово находище , космодрума Байкунур , нефтено находище в Кувейт , плажа Копакабана , осем хотела на лазурния бряг ( Франция ), Пловдивския панаир , Техноимпекс , събира такси от поситителите на Ниагарския водопад , пристанището в Пирея , операта Ла Скала в Милано , стадион Ноу Камп , Айфеловата кула , мълчиш и за двете подводници които е закупил от Русия и ги ползва за лични цели . Мълчиш и за частния му самолетоносач . Защо другарке премълчаваш за тези негови покупки . Или си решила на месец по лъжичка да ни пускаш за покупките на сатрапа Борисов . Нека да се разберем така. Изплюй всички камачета наведнъж за да не очакваме с нетърпение всеки месец нещо ново да излези от златната ти устна срещу Борисов . И накрая един личен въпрос . Защо те заряза , защо те изхвърли от живота си мъжът с който живееше напоследък – говоря за архитекта .

    • Алоооууу, психиатрията… тук има един герберастки трол. Елате си го приберете.

    • Ей, Скандално.нет, обърнете внимание на този малоумен трол. Не може всеки платен психопат на шайката престъпници ГЕРБ да дращи тук отровните си опорни точки и да дразни нормалните хора в България с простотия.

  3. Учетебългарската граматика, бе хора!!! Така и не разбрах нито кой извършва действието, нито по кое време!Толкова ли е трудно да използвате пълен и непълен член на място???

    • Pipi, ще ти помогна да се ориентираш „кой извършва действието: Баце извършва действието и действието му се нарича „пране на откраднатите от българския народ пари“. Това трябваше да коментираш, Пипи, а не дали в текста е спазено правилото за пълния и кратък член. Ама нали си платена гербаджийска тролка, та възмущението ти е не на морално, а на граматическо ниво, идиотко скапана, платена?!

      • Как да коментирам , като не мога да се ориентирам в изказаното мнение? Трябва да го прочета още веднъж , за да не изпадам в моменталното определение „платена гербаджийска тролка“. Епитетите са за използване от такива като теб – с липса на речников запас и възпитание. Може и обратно, едното води до другото. А на „баце“ барселонската му къща е най-малкият грях- За 10 години опустоши прекрасната ни страна. Буквално!!! Браво на Елена Йончева!

  4. Браво Елена, мъжко момиче си. А относно крадеца Борисов – истината, макар и късно понякога, но винаги излиза наяве.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *