Испанската Прокуратура Потвърди: БОРИСОВ Е ЗАМЕСЕН в Мащабна Схема за Пране на Пари!

Най-напред нека започнем с официалното изявление отпреди минути на Испанската прокуратура, в което същата потвърди, че премиерът на България Бойко Борисов е замесен в крупна схема за пране на пари на територията на Испания. За което прокуратурата разполагала със съответните доказателства. Борисов ще бъде разпитан – не е ясно само дали като свидетел или в качеството му на основно действащо лице и покровител на въпросната престъпна схема. Това прокурорите от Испания ни го спестиха, на този етап.

Затова платените глашатаи на властта малко да се укротят. Прекалената им активност през последните дни по телевизии, радиа и вестници издава тревога и дори паника. Освен това от колко кладенеца вода ще донесат у нас, е без значение за разследването в Барселона. В Каталуния доверието в прокуратурата е 63%, а корупцията при обществените поръчки е едва 3-4%. И я считат за ужасно много! А замесването на министър-председател в подобно разследване е огромен проблем за която й да е страна. И няма абсолютно никакво  значение кой, как и защо е подал сигналите. Важни са фактите и те трява да бъдат изяснени и показани. Ако се окаже, че Борисов е накиснат, а името му се споменава от прокурорите само по причина, че Къщата е купена с пари от бившата му фирма „Ипон“, а инак той е невинен… тогава нека си потърси правата в съда – да заведе дела срещу каталунската, испанската прокуратури, срещу вестник „Ел Периодико“ и срещу когото още прецени. Какво ще стане обаче, когато се окаже, че всичко това не е недоразумение или шумотевица, а лъсне крупна организация за пране на пари, чийто бос е именно Борисов?“. Защото тъкмо този е по-вероятният сценарий.

Като гледам гербаджийския глашатай Георги Харизанов, който за три дни обиколи всички родни телевизии, за да плещи глупости колко невинен бил спонсорът му Борисов, се сещам за един знаменателен диалог в „Изкопът“ на Андрей Платонов. „Мъртвите не шумят,“ – каза Вощев на мъжа. „Няма да шумя“, – примирено отвърна лежащия и замря, щастлив, че е угодил на властта.

У нас обаче се оказа, че има и друг начин да угоди човек на властта на ГЕРБ – като шуми всеки ден по телевизиите, говорейки угодни за управляващите неща. Това правят славните платени глашатаи на властта, за да притъпяват сетивата на гражданина за напрежението, изписано на лицето на Борисов.

А у нас въздушните маси се разместиха бурно, но не заради циклон от някъде си, а защото пеперуда размаха крила в Барселона…

В България и най-големият скандал, както и най-голямото престъпление могат да бъдат представени като приспивна песен: К’во толкова, – нали не е купувана къщата с държавни пари?, въртят очи те като кукла Барби пред камерите (барбитата са над 1000 души – общественици – журналисти, пиар-и, социолози, политолози и най-обикновени педерасти). Посланието им трябва да е простичко и опростачено: любов, клюки, сълзи и задължителния за дебилска ауитория хепи енд. Само че не е простичко. И проблемът въобще не е къщата в Барселона за 3 млн. евро. Нито в хубавата мис бикини от Сандански. Ясно е също, че премиерът Борисов няма къща в Барселона… и по-точно няма такава, записана на негово име. Ясно е и че самосезиралата се българска прокуратура ще тупа топката докато не разбере накъде отиват нещата в Каталуния и Мадрид.

Кучето е заровено другаде. Става дума за международна организация за пране на пари. А това е сериозно нещо.

Сигналът до каталунската полиция и прокуратура е отпреди една година. Преди това той е бил пренебрегван от не една и две институции в България. Испанското посолство в София също отначало не обърнало внимание. Но в Барселона се загледали в документите, разровили внимателно папките, извършили съответни засичащи проверки, както се прави в такива случаи, и когато много от нещата съвпаднали – започнали разследване. Материалите, дадени от гражданското сдружение БОЕЦ са били кибрита, но нека не се заблуждаваме, че властите в Испания разполагат само с това. Иначе не биха си позволили да замесят името на премиер на държава от ЕС и НАТО. Забележете, те потвърдиха написаното в „Ел Периодико“, но отказаха подробности, защото разследването продължава. Продължава… Появяват се нови, твърде интересни имена. Лоша новина за тях и за Борисов.

Другата лоша новина е, че младата красавица Борислава Йончева може би не е била желязна като комуниста от онова стихотворение на Веселин Андреев в разговора с разследващите в Барселона. Близките й също.

Полицията и Прокуратурата за борба с корупцията (която не се занимава с престъпления от общ характер), са попаднали на нещо голямо и чорапът е почнал да се разплита. Вече цяла година. В Каталуния явно не си поплюват и едва ли са податливи на натиск и ухажване. Спомнете си как съдът в Барселона осъди световната звезда Монсерат Кабайе през 2015 г. за укриване на данъци. А примата бе на 82 години и тежко болна. В „българския случай“ става дума за много по-тежки нарушения, които едва ли ще предизвикат снизхождение. Като се има предвид, че със случая вече се е заела и държавната прокуратура на Испания.

И името на Борисов е замесено. В качеството си на обвиняем или свидетел ще бъде разпитван все още не е ясно. Доказателствата са за съда. Там се определя и дали едно лице е виновно или не. Но признанието от Барселона и Мадрид, че името на Бойко Борисов фигурира в подобно разследване, вече е повод за притеснение. Не само за него, но и за цялото ни общество – колкото и научено да е то да преглъща скандалите.

Няма да помогне и вариант някой да припознае хубавата мома Борислава в Барселона, заедно с детето и да си ги вземе, само и само да бъде туширан скандалът. Вече е много късно. А и подобен номер може да мине у нас, но не и в нормална държава като Испания.

Затова платените глашатаи на властта малко да се укротят. Прекалената им активност през последните дни по телевизии, радиа и вестници издава тревога и дори паника. Освен това от колко кладенеца вода ще донесат у нас, е без значение за разследването в Барселона. В Каталуния доверието в прокуратурата е 63%, а корупцията при обществените поръчки е едва 3-4%. И я считат за ужасно много! А замесването на министър-председател в подобно разследване е огромен проблем за която й да е страна. И няма абсолютно никакво  значение кой, как и защо е подал сигналите. Важни са фактите и те трява да бъдат изяснени и показани. Ако се окаже, че Борисов е накиснат, а името му се споменава от прокурорите само по причина, че Къщата е купена с пари от бившата му фирма „Ипон“, нека си потърси правата в съда – да заведе дела срещу каталунската, испанската прокуратури, срещу вестник „Ел Периодико“ и срещу когото още прецени. Какво ще стане обаче, когато се окаже, че всичко това не е недоразумение или шумотевица, а лъсне крупна организация за пране на пари, чийто бос е именно Борисов? Skandalno.net

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Изпирането на пари от престъпната му дейност и тая къща в Барселона е най-малкото му престъпление. Той е национален предател, затри Родината, унищожи народа! БУДА! Презрян простак.

  2. Дайте източник на тази информация.
    На сайта на ministerio fiscal (прокоратура на Испания), такава информация няма?

    • ГЕРБаджията трол научи се,как се пише правилно Прокуратура!!!

      • Малоумнико, какъв е проблемът ти?
        Че питам за източник на информацията ли?
        Времената на „вярващите“ отминаха със залеза на религията и комунизма.
        Добрият журналистически стил е да се посочва източника на информация (освен ако не е секретен).

  3. Днес два испански вестника писаха. Прокуратурата на Испания се е включила в разследването. Привет от Мадрид

  4. И Испания как ще обясни защо не един път е награждавала Борисов, пък той перял пари в Испания? :) Поздрави от Москва, окръг Каталуния :)

  5. ПУТЯ…Като те гледам как си се кръстил, коментара ти точно отговаря на името ти…Добре, че в България за радост няма толкова ПУТЯЦИ като теб!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *