Орбан: Западът няма как да спечели войната в Украйна! Европа е пред Фалит! Нужна е стратегия за мир!

Европейският съюз трябва коренно да промени стратегията си за войната в Украйна, каза унгарският премиер Виктор Орбан и заяви, че санкциите срещу Русия не само не отслабват страната, а напротив, като в същото време са унищожителни за европейските икономики, предаде Ройтерс.

„Необходима е нова стратегия с фокус върху воденето на мирни преговори и изработването на добро предложение за мир… а не върху това Украйна да спечели тази война“, заяви Орбан в реч в Румъния.

Преизбраният през април за четвърти пореден мандат премиер подчерта, че Унгария се придържа към единственото разумно решение да стои настрана от войната в съседна Украйна. Орбан и преди е казвал, че Унгария не желае да подкрепя европейските ембаргови мерки срещу Москва, както и към ограничаването на вноса на руски газ, защото това ще навреди на унгарската икономика, отбелязва Ройтерс.

В днешната си реч той заяви, че западната стратегия е изградена върху четири стълба: първият стълб е вярата, че Украйна може да спечели войната срещу Русия, подпомагана от натовски оръжия; вторият е, че санкциите ще отслабят икономиката на Русия и ще дестабилизират нейното ръководство; а другите 2 стълба са, че санкциите ще навредят повече на Русия, отколкото на Европа и че светът ще се обедини в подкрепата си към Запада, като дружно ще заклейми Русия.

Орбан каза, че тази стратегия се е провалила и в четирите си точки с гръм и трясък и в момента сме свидетели как европейски правителства рухват „като в игра на домино“, цените на енергията са станали толкова високи, че европейската промишленост е на път да фалира. „Качили сме се в кола, и четирите гуми на която са спукани: абсолютно ясно е, че солидарният Запад не може да спечели войната срещу Русия в Украйна по никакъв начин“, заяви той пред свои привърженици.

Унгарският премиер каза също, че Украйна никога няма да спечели тази война, „просто защото руската армия има асиметрично надмощие в огромни пропорции“. Затова е критично необходимо Киев час по-скоро да седне на масата за преговори.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Световната хегемония се плаща с кръв, но с кръвта на другите

  2. Орбан не е подлизурко,като останалите ибрикчии./ Така да се каже.Понеже, защото./

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *