Макрон се е загрижил за колонията си Нигер: Оттам Франция взима 1/3 от необходимия ѝ уран… и пак там 290 деца умират от глад всеки ден

Макрон е благочестив и грижовен французин. И като всички такива французи, в момента е силно притеснен и загрижен за демокрацията в Нигер.

Франция е бивша колониална сила и настояща… неоколониална сила, която чрез система от финансови, силови и всякакви други хватки продължава да източва ресурсите на бившите си- настоящи колонии. Тя контролира валутата на Нигер, от чиято територия си взима 1/3 от необходимия й уран. Французите са най-зависимата от ядрена енергетика страна в света (72% от тока, който използва Франция, се произвежда от АЕЦ). Нигер е основният доставчик на уран за Европа и най-вече за 40-те ядрени централи на Франция, следвана от Русия и Казахстан.

Въпреки това Нигер е седмата най-бедна страна в света, 290 деца всеки ден умират от недохранване, 40% от децата са с много под нормалното тегло, а над 35% от населението й страда от хронично недохранване и всички свързани с това болести. Няма особено желание да се изследва и показва статистиката за смъртността от минното ураново дело и мизерните заплати там, но хей, французите са по-важни за нас, дали са ни кроасаните и мухлясалите сирена.

СНИМКАТА Е ОТ 2016 Г.: УМИРАЩО ОТ ГЛАД 2-ГОДИШНО НИГЕРЧЕ. ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА ОТ ДЕМОКРАТИЧНО-КОЛОНИАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ФРАНЦИЯ

Когато хората в Нигер или в която и да е друга от днешните френски колонии в Африка, се разбунтуват срещу френските марионетки, инсталирани от Париж да ги управляват и грабят от името на метрополията Франция, тогава французите услужливо се намесват, за да спасят „демократично избраната законна власт“, като наричат бунтовниците с епитети, от които най-меките са „терористи“ и „хунта“. В такива моменти винаги се появяват отнякъде и ислямистки банди, които започват военни действия срещу „хунтата“, позволила си да направи преврат. Въпреки, че основната цел на бунтовниците е като вземат властта, да изгонят и ислямисти и французи, докато управляват френските марионетки, ислямските банди кротуват. Впрочем французите също твърдят, че се борят с ислямските терористи като „Боко Харам“, „Ал Кайда“ и прочие африкански подразделения на арабски терористични групировки. Даже това е официалният им претекст да напълнят района на Сахел със свои френски военни бази. Това в никакъв случай не е за да контролират 14-те си бивши-настоящи колонии в централна и западна Африка. Те са там за да бранят нигерийци, малийци, гвинейци, жителите на Буркина Фасо и пр. от злите ислямисти от Боко Харам. Винаги обаче същите тези ислямисти се активизират, когато в някоя от тия страни започнат бунтове срещу колониалните профренски правителства.

Французите имат цяла мрежа от военни бази в 14-те си колонии, ползващи африканския франк за валута, и когато някоя от тях се разбунтува, Франция кара васалите си от останалите страни да скочат срещу нея, какъвто е случаят с EKOWAS. Това е друг неоколониалистки инструмент за въздействие и контрол.

Вчера Макрон заяви, че Нигер не можела да просъществува без французите. Макрон е доблестен и благочестив мъж, който е силно загрижен за хората на Нигер и най-вече за нейната демокрация!

И знаете ли какво е най-хубавото? Него го е грижа и за България, даже ни спомена във вчерашната си реч, посветена на Нигер. Той оправда намерението си Франция да се намеси военно в Нигер с въпроса: „Ако стане преврат в България или Румъния и свалят президента, НАТО няма ли да се намеси?“ Лошо е че въпросът му беше риторичен… Но добре, че България не е колония на Запада и тук преврати няма да правим!

Поздрав за родните жълтопаветници!

Автор: Дахер Фарид – българо-сирийски журналист

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Makpoн ни нарече „Бял Нигер“. И дори жълтопаветният тролетариат го досрамя да му ръкопляска.

  2. Затова трябва да действаме много рязко, съчетано с моментално заемане на ключови позиции от Руската армия. Само така ще изгоним кърлежите Дънди, Веолия, Тец 1 и 3, Била, Юнион миниер, Ексон, Пптата, ДБейците, Боко, Тагаренко и всичките останали незнайни кърлежи!

  3. Макароне,гледай си кочината и не се зайгравай с България и Румъния защото в двете страни живеят много по-качествени хора от цяла Франция.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *