Лари Джонсън: САЩ сериозно трябва да се притеснят от най-новите руски оръжия, обявени от Путин

Съединените щати трябва сериозно да се притеснят от новите оръжия, които руския президент Владимир Путин обяви, че Русия в момента разработва. Това заяви на 19 септември бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън.

Лари Джонсън – бивш анализатор на ЦРУ

„Миналата седмица Путин направи няколко изявления, в които намекна, че освен от извадения наскоро пакет от иновативни оръжия, Русия има и други видове оръжия в развитие. Защо тези му твърдения са толкова важни и не бива да се съмняваме в тях? Преди 5 години руснаците казаха, че имат хиперзвукови ракети, на което ние просто се изсмяхме. Сега обаче въобще не ни е смешно“, каза той в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

Според Джонсън Русия вече е използвала тестово хиперзвуково оръжие в Украйна и въпросното изпитание на терен е предизвикало шок сред служителите на Пентагона и Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ.

„С този тест направо на украинския военен терен Русия изпрати ясен сигнал, че не само е разработила хиперзвукови оръжия, но вече е въоръжила с тях армията си в готовност масово да ги използва в бойни действия“, каза Джонсън.

Лари Джонсън анализира думите на Владимир Путин, който на 12 септември в реч на Източния икономически форум заяви, че Русия в момента разработва оръжия, които се основават на нови физически принципи, тъй като това допълнително ще гарантира сигурността ѝ в бъдеще.

На 13 юни Путин заяви, че САЩ все повече затъват в директно участие в украинския конфликт и провокират международна криза на сигурността. Западните правителства блъфират, че не се страхуват от ескалацията на конфликта в Украйна, но народите, които управляват и които в по-голямата си част се състоят от нормални хора, определено не са очаровани и възхитени от идеята за Трета световна война, смята президентът на Руската федерация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *