Тагарев в Сливен: Ако имате притеснения от новата НАТОвска база край вашия град, притеснявайте се от намеренията на г-н Путин, който седи в Кремъл

Местоположението на военната база, която ще се ползва от многонационалните НАТОвски сили край Кабиле е избрано прецизно от военни експерти, това заяви при посещението си в Сливен министърът на отбраната Тодор Тагарев, предаде „Фокус“.

Той подчерта, че това ще бъде българска военна база, но ще има възможност да се ползва и от нашите съюзници, които са част от състава на многонационалната бойна група, начело на която стои Италия.

Министър Тагарев успокои хората от района, че окончателното решение за строежа на базата ще бъде предложено за одобрение от Парламента, въпреки че досега не е имало подобна практика. (Вероятната причина решението за военната база да се вземе от парламента е да се размие отговорността. В този ред на мисли, ако решат да мобилизират българи и да ги пратят за пушечно месо в Украйна, това решение отново ще се вземе от безликия парламент-б.р.)

Благодарение на Русия, заради пълномащабната война срещу Украйна, и която не скрива неприятелските си намерения спрямо нас и нашите съюзници от НАТО, ние сме длъжни да вземем мерки за нашата сигурност. Тези мерки представляват засилена бдителност, повишаване на нашия капацитет за възпиране на врага и ефективна отбрана на територията“, поясни министър Тагарев.

Тагарев допълни, че „първото предназначение на многонационалните сили в осемте страни от източния фланг на НАТО по границата с Русия, е да възпрат агресора, така че той да не посмее да нападне, или ако все пак ни атакува, ние всички заедно да се отбраняваме, да гарантираме сигурността си и да запазим териториалната си цялост.

Заради геополитическата обстановка българската армията вече ще се въздържа от това да предава свои имоти на други държавни институции или пък да ги продава на частни фирми. „Не знаем какво ще ни потрябва в новите условия“, категоричен бе Тагарев.

Около 1000 -1500 военнослужещи от състава на многонационалната бойна група ще бъдат настанени в новата военна база край Сливен, като инфраструктурата й ще бъде направена така, че да има възможност и за настаняване на допълнителни сили.

„По никакъв начин местните хора, от където и да са, където и да бъде разположена подобна база, не трябва да се притесняват, тъй като не само многонационалната бригада от НАТО, а и цялата наша българска армия с всички нейни военни поделения ще е на прицела на агресора, ако той реши да нападне. Ако имате притеснения, притеснявайте се от намеренията на господин Путин, който седи в Кремъл. А ние се готвим усилено да дадем подходящ отговор на всякакво негово възможно решение“, категоричен бе военният министър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. абе мършо украинска , те и украинците се ежиха като тебе а сега ги чукат постоянно , жалкото е че курви като тебе не са на фронта а се крият някъде

  2. Изроде Магарев, отивай си там от където си дошъл, на майка си в задника, защото ти не си роден а си изсран. А Путин ще го посрещнем с хляб и сол както се посрещат освободители. Смърт за теб продажно мръсно гадно украинско копеле.СМЪРТ!!!!!!

  3. Какъв министър е този пирински селяк .Това село и не съществува вече ,но имах колега военен ,който освен натегач,други качества нямаше .Успя с натегачество да стигне до командир на полка в Кресна .Пълни двулипни помияри и селяци са от това село .Като е ербап ,да харчи собствените си пари и да взима фамилията си и на фронта да се бие срещу Русия .Аман от боклуци и продажници в българската политика .

  4. Кабиле е на два три километра от Ямбол! За какъв Сливен пишат тук!
    Базата я били избирали прецизно експерти, твърди тоя министър. Да експерти, но немски , в началото на четиридесетте години на миналия век. Това е била площадка за немски цепелин с всички обслужващи сгради към нея. В средата на шейсетте става ракетно поделение с най страшните оперативно тактически ракети по онова време- изделие 8К11, нарязана като дърва за огрев в началото на деветдесетте.

  5. Кабиле е на два три километра от Ямбол! За какъв Сливен пишат тук!
    Базата я били избирали прецизно експерти, твърди тоя министър. Да експерти, но немски , в началото на четиридесетте години на миналия век. Това е била площадка за немски цепелин с всички обслужващи сгради към нея. В средата на шейсетте става ракетно поделение с най страшните оперативно тактически ракети по онова време- изделие 8К11, нарязана като дърва за огрев в началото на деветдесетте.

  6. Тагарев,ти си един от българските политици който си е свалил гащити и вика офте мове.

  7. ЗАКРИВАЙ, това вече не е държава, това вече не е и народ, а покорен ДОБИТЪК. След такива декларации на един не предател, а презряна подлога на външния диктат всеки трябва да забрави личното си спокойствие и да вземе вилата, кирката и всяко желязо под ръка и да тръгне към София. Хич да не ревем че нямало водачи, водачи има кураж липсва.

  8. Това поделение наистина беше ракетна бригада на трета армия. Строено е по немски проекти и абсолютно същото имаше и на Марино поле до Карлово. Там беше ракетната бригада на втора армия. Другите ракетни поделения от този клас бяха в Самоков и Телиш. От средата на седемдесетте години се всички бригади се превъоръожиха с по новия ракетен комплекс 9К72 земя-земя с далекобойност до 300 километра и способност да пренасят ядрени бойни глави с мощност до 100 килотона. В Телиш бяха настанени и по новите и далекобойни ,,Ока“. Когато настъпи великата демокрация нашите обичани управници ликвидираха първо тези ракетни бригади по настояване на Турция и братята американци. Сега вече сме на гол тумбак чифте пищови.

  9. продажник, ние от Путин и Русия не се притесняваме, нито се страхуваме, ние се притесняваме от теб и твоето правителство.

  10. Да , тапанарев, наистина се притеснявам, че Путин още не ти е пръснал тъпата пача!

  11. Ние от Путин не се притесняваме, ние на Путин се надяваме с един високоточен удар да остави трап на мястото на тази база. И този удар да се случи в момента когато Ваше продажничество е завело там американските стопани на базата да им покаже колко добре е изпълнило нарежданията им. Всяка клетва която хората са ти изпратили да те стигне, мръсно, продажно, копеле.

  12. ИЗРОДЕ магарев!
    Путин и Русия никога не са били и не са врагове на България!
    Истинските ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ са такива безродници, подлоги и изроди като тебе, които са служили и служат на интересите на истинските ни врагове.
    Колко от вас не са били на чуждестранна хранилка?
    кирчо – канада, безродник и син на безродник
    соломончо – евреин, американски агент, мрази „гоите“ (не евреите) и работи активно срещу Българския народ
    пеевски – помак – потурчил се „българин“, подлога на онова копеле на циганин – доган
    Ти и цялата ви мръсна шайка сте предатели, подлога и покорни РОБИ на посолството на краварите.
    Всички вие НЯМАТЕ ПРАВО ДОРИ ДА ДИШАТЕ ВЪЗДУХА НА БЪЛГАРИЯ И СМЪРТТА Е ПРЕКАЛЕНО ЛЕКО НАКАЗАНИЕ ЗА ВАС.

  13. НАТО създава много конфликти, даже и в Европа напоследък и не можем да им имаме пълно доверие, да си спази уговорката с руснаците и да се изтеглят в западната част, тя уговорката е била да се разпаднат НАТО и Варшавския договор, но поне да не идват в държавите от централна и източна Европа, за да не стане конфликт, инциденти, какво ли не, че и икономиката, туризма, имотния пазар, риболова съсипаха покрай Черно море, заради тези конфликти и се насажда омраза и провокации, хаос!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *