Корнелия Нинова: Бойко Борисов да ПОДАВА ОСТАВКА! Престъпното му управление е Виновно за Трагедията край Своге!

„Единствените виновни са правителството на Бойко Борисов и той персонално”. Това заяви Корнелия Нинова на извънредна пресконференция на БСП по повод трагедията с катастрофиралия автобус край Своге, при която загинаха 17 души.

Магистралите и пътищата бяха гордостта на Борисов. И той от години най-нагло се тупа в гърдите с тях въпреки изключително некачественото им строителство. Но дали ще посмее да се хвали пак с тях оттук насетне, след като именно любимите му пътища погубиха живота на 17 души.

Нинова призна, че не вярва започналото разследване срещу фирма „Трейс“ да доведе до някакви резултати: „Отново ще изгърмят „бушони“ на ниско ниво, но престъпният модел ще си остане непокътнат. Просто въпросната фирма ще бъде сменена с някоя друга“.

„В строителството на пътища и санирането са най- крупните кражби през последните десет години. Борисов и компания източиха от там милиарди. Корумпираният модел на управление на ГЕРБ обаче вече започна да взима и човешки животи. Затова трябва да му се сложи край – веднъж завинаги“, заяви още Нинова.

„Какво представлява всъщност управлението на Бойко Борисов? Системно унищожаване на институции с цел установяване на еднолично управление. „За него няма закони и правила. Той е и премиер, и министър, и кмет, и съдия“, заяви Нинова.

Най- пресният пример за това, че Борисов взима всички решения в държавата беше скандалът с общинския съвет в Царево, който гласува „за“ построяването на огромно вилно селище до плажа Силистар в границите на уникалния защитен природен парк „Странджа“. След като скандалът гръмна по медиите, се наложи Борисов да даде заден ход. Той тутакси се намеси и накара общинските съветници от партията си да оттеглят решението.

Кирил Добрев пък припомни как още през 2016 заедно с Жельо Бойчев подали в прокуратурата сигнал срещу тогавашния шеф на пътната агенция АПИ заради злоупотреби, включително и използване на некачествени асфалт и мантинели при строежа на нови пътища. Впоследствие директорът на агенцията бил отстранен от длъжност. Но нищо не се променило, защото на поста му ГЕРБ поставили поредната марионетка – „бушон“, който да изгърми, когато стане напечено.

Добрев припомни и изказване на покойния си колега Димчо Михалевски, който през 2011 г. заявяви следното: „Този асфалт, тази подложка на магистрала и път, означава само едно – смърт!“.

В края на пресконференцията БСП отговориха и на обвинението на ГЕРБ, че левицата се опитала да прикрие катастрофата с бащата на президента Румен Радев. Нинова отговори, че подобни твърдения са абсурдни. „Как бихме могли да скрием подобно нещо, при положение, че всички данни по случая отиват директно при вътрешния министър Валентин Радев, чиято оставка БСП иска от месеци, заяви Нинова.

Кирил Добрев пък зададе следния въпрос към министър Радев: Щом има видео с катастрофата на бащата на президента, защо вътрешния министър не покаже и видеото от разстрела на бизнесмена Петър Христов, който се е движел по опасано с камери правителствено трасе? Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Едно нещо ме смущава: това правителство е на път да си отиде, но кой е готов да поеме властта? Кой би помислил за народа? Засега не виждам никой! Просто ще се сменят едни хиени с други! Нинова НЕ Е читава!

    • Абе, Борко! …и как реши, че Нинова не е читава?!? 10 години търпиш да те управлява една мутра, спусната ни за премиер от американската неолиберална олигархия със задача да ликвидира държавата и нацията ни… и сега се чудиш дали има някой по-читав от Боко-бандита, който да застане на министър-председателския пост. Борко- платена американска и гербаджийска подлого- ходи си мий краката и си лягай.

  2. Грешиш, не съм нито платена, нито американска или гербаджийска подлога. Това, че всички са по-читави от Тиквоний, не означава, че драпат за властта с мисъл за народа! Драпат за кокала! Що за партия е това, да бъде ръководена от Нинова? Колко пъти си сменя цвета госпожата? А пък Слави не го и коментирам. Като нямаме друг избор, ще гласуваме за по-малкото зло. Жалко!

    • Тролче гербаджийско, аре сега ни обясни и че „по-малкото зло“ всъщност е Баце с мафиотската му групировка ГЕРБ. Обаче не щеш да си го кажеш, защото така само ще потвърдиш думите ми- че си платена американо-гербаджийска долна подлога. :) След 10 години управление на ГЕРБ ми обясняваш, че не си доволен от тях, но се съмняваш, че измежду всички партии и личности в България може да се намери по-достоен да управлява. Абе, шизофреник ненормален, що не се застреляш, бе, платена гербаджийска гнидо!!!

  3. Скандално.нет, не Ви прави чест да триете коментари!

  4. Ей хора, не се боличкайте за това кой какво е казал и кой и защо загубил или спечелил изборите. Ако не искате титулованият мутра „доктор хонорис кауза“ от Банкяпак да спечели изборите, озаптете жените си: съпруги, майки, сестри, дъщери и приятелки, а те са повече от половината от избиратели. Соцологическите проучвания показват, че жените масово гласуват не толкова за идеите и догми на ГЕРБ, ако имат такива, а именно за Бойко. За жените Бойко е Мъж в смисъл Мачо. Те го боготворят като Мъж на мечтата им. Един познат психоаналитик ми каза, че често че неговите пациентки му се доверяват те … мастурбират докато го гредат по телевизията ири ппед снимка по гащи и фанелка на „Бистришките тигри“.

  5. Ей хора, не се боличкайте за това кой какво е казал и кой и защо загубил или спечелил изборите. Ако не искате титулованият мутра „доктор хонорис кауза“ от Банкяпак да спечели изборите, озаптете жените си: съпруги, майки, сестри, дъщери, колежки, приятелки, или любовници, а те са повече от половината от избиратели. Соцологическите проучвания показват, че жените масово гласуват не толкова за идеите и догми на ГЕРБ, ако имат такива, а именно за Бойко. За жените Бойко е Мъж в смисъл Мачо. Те го боготворят като Мъж на мечтата им. Един познат психоаналитик ми каза, че често че неговите пациентки му се доверяват те … мастурбират докато го гредат по телевизията ири пред снимка по гащи и фанелка на „Бистришките тигри“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *