Интервюто на Т. Карлсън с В. Путин с БГ. Субтитри Виж Тук:

Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин с български субтитри в две части Виж Тук:

1 ЧАСТ:

2 ЧАСТ:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Не знам защо Путин говори за монголите, след като самата Русия, има доста богата и интересна история и монголите, не са най-интересните от тази история. Монголите са били скотовъдни племена и добри воини, като скотовъден народ, са притежавали и конница, монголите започват да превземат големи територии в Азия и Европа, а някъде около 12-13 век нахлуват и в Русия, те убиват и грабят, но не се задържат дълго в превзетите територии и бързо след това са били изгонени и се разпада империята им, те не са строители и не са представлявали някаква важна част от историята на континента Европа и Русия, но на Русия им се налага да преместят столицата си Киев, заради нападенията, битките. Дори българите ги побеждават и прогонват, битките между българи и монголи , са били някъде в района на днешна източна Румъния. И не знам защо изобщо, Путин нарича континента „Европа“, след като това е била една дива територия(представете си една джунгла, девствена територия) и самата дума „Европа“, не се е използвала тогава, тази дума „Европа“, навлиза през последните векове в летописите, но не и през 12-13 век.
    През най-ранните векове на държавата Русия(около 7 до 12 век), руснаците са имали уникално развито за времето си корабостроене+корабоплаване и по реките и по море, това им дава силен тласък в развитието и търговията, както и разположението им и водните пътища, с което изпреварват много други райони и държави в развитието, но през тези ранни векове и много държави не е имало изобщо, по-скоро е съществувала и преобладавала родово-общинна и феодална система в днешните Азия и Европа. Руснаците са изработвали различни видове лодки, кораби, дори сглобяеми-разглобяеми кораби, които са пренасяли през сушата и между реките, между водните пътища, защото сухопътни пътища, тогава не са били използвани за големи разстояния. Който ви казва, че римляните са построили пътища, той лъже, такива пътища или павирани пътища, не са били строени и използвани в ранните векове и преди Новата ера изобщо, а основно водни пътища!

    • И старото име на Черно море е старославянско(староруско или старобългарско), наричало се е Понтийско море, „понт-ийско“ произлиза от старославянската дума „поуньтъ“(долу-горе така се пише), което означава „път“.

  2. От старобългарски се превежда трудно, защото тогава са съществували звуци, букви, думи, граматика, които по-късно, с течение на времето и развитието на езика, постепенно са изчезнали или са се променяли.

  3. Откъде го измислихте това име „Рюрик“, откъде? Вие нормални ли сте, защо повтаряте чуждите измислици на един немец или по-точно руско-немец, който, докато е стоял в затвора през управлението на СССР, си го е съчинил това име и е съчинил тази история за Рюрик и Скандинавия?
    Имайте достойнство, вижте си историята, а тя е велика и богата, не е нужно да вмъквате това измислено име „Рюрик“!

  4. Прочете си „Повесть временных лет“ и други стари руски преписи и летописи, например!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *