Елена Йончева РАЗКРИ: ГЕРБ Подариха летище „София“ на Турция и направиха договора НЕОБРАТИМ! Дори да вземе властта, БСП не може да го разтрогне!

Предопределен ли е изборът на концесионер на летище „София“ и турски интереси ли стоят зад това, попита на пресконференция говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева, след което остро и аргументирано разкритикува закона за концесиите.

„Днес беше приета поредна скандална поправка на Закона за концесиите. Според нея, дори да не отговарят на българското законодателство, всички концесионни договори с жуждестранни инвеститори ще се броят за легитимни. Отпада точка 6 на параграф 17, в която се казва: „Концесионните договори са недействителни, когато съдържанието им не съответства на минималното съдържание на концесионните договори, определени от този закон или противоречащи на други изисквания на този закон“, цитира Йончева на пресконференция на „Позитано“ 20.

С отпадането на тази точка, държавата ни става 100 % уязвима и по никакъв начин няма да може да защити своя интерес пред който и да е нелоялен чуждестранен концесионер, разясни Йончева.

„И затова ние от БСП задаваме въпросите – предопределен ли е вече изборът на концесионера на летище „София“ и коеналожи да се прави така панически бързо подобна абсурдна поправка в закона за концесиите? Поправка, която превръща държавата ни в беззащитна жертва, изложена на ударите на глобалния мафиотски капитал? И ако вече е предопределен изборът на фирма-концесионер, стоят ли турски интереси зад тази фирма?“, попита Йончева.

Тя припомни, че концесията на летище „София“ бе спряна през 2017 година по време на служебното правителство на президента Радев, именно защото според него този закон не отговаря на националната сигурност и я застрашава. А с последните промени съссигурност вече я саботира.

„В последните поправки в този закон се залагат такива прегради и забрани, че държавата по никакъв начин да не може да прекрати концесията на летище „София“, дори фирмата-концесионер грубо да нарушава договореностите. Което ни навежда на мисълта, че всичко вече е договорено под масата и концесионерът е ясен“, добави лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Има една клауза в приетите промени, която връзва ръцете на бъдещи управляващи с различно (патриотично) схващане за националната сигурност и за собствеността. Ние от БСП няколко пъти сме заявявали публично, че ако народът ни даде правото да управляваме, ще прекратим тази концесия. Защото тя застрашава националната сигурност на България. За да ни вържат ръцете за такива бъдещи действия, когато спечелим изборите, ГЕРБ направиха и сегашните промени. Точно заради това наше намерение, те направиха сега промени, които да направят този процес необратим и да не можем да изхвърлим концесионера. И ако го направим, дори да е по вина на концесионера, България ще трябва да плаща. Изрично в този договор е записано, че въпросът ще трябва да се решава в Арбитражен съд“, алармира Корнелия Нинова.  Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ПУТЕШНИЦИ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЕЖЕДНЕВНО УБИВАТ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА ПРОКУЖДАТ ГО НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ ГРЪМНЕ

  2. НЕ СЪЩЕСТВУВА ЛИ ВАРИАНТ КОНЦЕСИЯ ДА ПАДНЕ СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ ? АЗ ОЧАКВАМ ТАКЪВ ЗА КОНЦЕСИИТЕ ЗА ЗЛАТНИТЕ НИ ЗАЛЕЖИ!

  3. НЕ ВЯРВАМ,ЧЕ ТОЧНО ТОЗИ ДОГОВОР НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗТРОГНЕ. ТРЯБВА НАСТОЙЧИВОСТ И ОБРЪЩАНЕ КЪМ ИНСТИТУЦИЙТЕ В Е С .. ТРЯБВА МНОГО ДА СЕ РАБОТИ. ЛЕСНО Е ДА СЕ КАЖЕ „НЕ МОЖЕ“ .НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА, ПРИ ТЕЗИ ИДИОТСКИ, ПРЕДАТЕЛСКИ ПОСТЪПКИ…..А, НЕ ДА ВЪРВИМ “ СЛЕД СЪБИТИЯТА“ ! ТЕМАТА ЗА ЛЕТИЩЕТО СЕ КОМЕНТИРА ПОВЕЧЕ ОТ ГИДАН ВРЕМЕ .

  4. Ами стойте в парламента и противодействайте! Вие за какво сте там??? Лесно е да абдикираш от всякаква отговорност! Какво постигате,като не ходите на работа?Осигурихте им комфорт да си приемат какото си искат. На нас ни дойде до гуша от предатели и далаверджии.Омерзени и отвратени сме от игричките ви!

    • И как да противодействат. Не следиш ли какво ставаше в парламента докато ходеха на работа от БСП. Каквото и да кажеха и предложеха всичко се отхвърляше. Ей така го правеха, просто се кефеха да правят на инат. В какво ги обвиняваш депутатите от БСП? От герб имат мнозинство и каквото решат това си правят. Дай конкретно предложение какво да се направи, за се приеме закон който предлагат от БСП, дори и гербаджиите да не са съгласни. Всичко останало са празни приказки.

  5. Как се постъпва в такъв случай още Александър Македонски го е показал!Като не можеш да разплетеш един възел,го разсичаш!Така ,че не се оправдавайте,че са направени поправки,които БСП не може да поправи!Ако не може да се извърши поправка на един закон,то може да се изкара този закон извън закона-т.е. да се забранят всякакви концесии в България,а заварените такива да се обявят за нищожни,тъй като са в пълно противоречие с интересите на българският народ!Така в Еквадор обявиха външният си дълг за „омразен“!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *