Елена Йончева: ГЕРБ превърнаха България в Бедна ТУРСКА провинция!

2

„В края на миналата година партията на зелените в Европейския парламент излязоха с доклад, който сочи, че в България всяка година от корупция изтичат 11 млрд. евро. Техният доклад е базиран на информация на Евростат, ОЛАФ и на Европейската комисия“, заяви Елена Йончева.

Но безобразното крадене далеч не е единственото тежко престъпление на режима на Бойко Борисов и ГЕРБ.
„България за 10 години се превърна не просто в турска провинция, но в бедна турска провинция“. Това се дължи на прекратените енергийни проекти от правителството на ГЕРБ – „Южен поток“, „Бургас – Александруполис“ и „Белене“. Страната отново е изправена пред ситуация, в която ще купува газ и електроенергия от Турция., коментира още журналистката и депутат от БСП.

А конкретната причина опозицията да напусне парламента е безобразният опит на ГЕРБ за пореден път да фалшифицират изборите.

„Изборният кодекс е нарушен. Нарушени са конституционните прана на българските избиратели. Ако няма честни избори и има предпоставки за фалшификации, работата на парламента се обезсмисля.

„В момента списъците има много мъртви души. В системата на ГРАО има 2 млн. българи, които живеят в чужбина, но все още имат адресни регистрации в България. С този списък може и се спекулира. И това е единствената причина, поради която ГЕРБ не желае да има публичен регистър на избирателите, за да могат да спекулират с мъртвите души“, разкри Елена Йончева.

На последните парламентарни избори през 2017 г., в България са отчетени около 350 хил. невалидни бюлетини, заяви още журналистката.

Машинното гласуване дава гаранция, че този проблем повече няма да съществува. ГЕРБ не желаят още на тези избори да въведат машинно гласуване, защото така могат да продължат да манипулират изборите.

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. ЕЛЕНА ПОВЕДИ НАРОДА ДА СВАЛИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ НЯМА СМЕЛИ МЪЖЕ НЕ МИ Е ЯСНО КАК СТРАХЛИВИТЕ МИШОЦИ ЩЕ СЕ БИЯТ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ СЪС БРАТСКА РУСИЯ КАТО НЯМАТ СМЕЛОСТ ДА ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРИЯ ПОВЕДИ НАРОДА ЕЛЕНА НА ТЕБЕ НАРОДА ВЯРВА

  2. ГРОП са ционисти и няма как да превърнат България в турска провинция,това е индивидуална заслуга на Баце.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *