Ексклузивно! Войските на НАТО НАПАДАТ РУСИЯ! Вижте какво се случва в Прибалтика:

„Всички учения, които НАТО провежда по нашите граници и струпването на техни армейски части в непосредствена близост с Русия, се явяват част не от отбранителна, а от настъпателна стратегия и се вписват в понятието „непосредствена подготовка за война“. Това заяви докторът по военни науки Константин Сивков пред списание „Взглядь“.

Западната офанзива срещу Русия започна още преди 20 години с поставянето на глобалната натовска ПВО система срещу Русия. Западът оправда изграждането й с аргумента, че я разполага в отговор на иранската ядрена програма. Същата Иран закри официално преди 5 години. Но ПВО- системата на НАТО остана и продължи да се разгръща.

И към днешна дата НАТО продължава да струпва все повече свои войски, техника и боеприпаси по границите с Русия. Инфраструктурата в пограничните райони се разширява и подобрява – строят се и се ремонтират пътища, жп линии, пристанища, летища. А в Черно море гъмжи от патрулиращи натовски кораби и самолети.

Ученията на НАТО по границите с Русия се сгъстиха и вече се провеждат по няколко пъти в годината. А разиграваните операции не са за защита, а за… нападение.

Достатъчно е само да разгледаме някои от основните сценарии, които войските на НАТО усилено упражняват:

Операция „Железен вълк“, провеждана в Литва (носи името на фашисткото местно движение от Втората световна война). То разиграва сценарий, при който войските на Прибалтийските държави учат да се прегрупират при сражение с руската армия.

„Железен вълк“ е част е от мащабното учение „Саблен удар“, което периодично се провежда на територията на Литва от 2010 г. насам (доста преди събитията в Украйна от 2014 г.). В хода на учението се отработват различни маневри за прегрупиране на натовски части при сражения с руснаците.

В средата на тази година в Естония ще стартира друго едно учение- с кодовото име „Таралеж“. То разиграва следния сценарий: измислена държава прави опити да дестабилизира Естония и да я откъсне от останалите територии на НАТО. В това учение ще се включат 15 000 военни от 15 държави.

На територията на Литва от 2013 г. насам се провеждат регулярно и артилерийски учения, в които участват войски на трите Прибалтийски държави, Полша, Германия и Нидерландия.

От тази година по- активно в ученията на НАТО по границата с Русия се включва Германия – с повече войници и техника. Преди дни немският канцлер Ангела Меркел обеща на американския президент Тръмп да повиши вноската на страната си за бюджета на Алианса.

За руските военни обаче целите на НАТО са съвсем прозрачни. Знаят ги от години – още от времето, когато Западът изгради глобалната си ПВО- система, целяща да попречи на Русия да се защити при нападение. Затова и военните технологии, с които наскоро Москва смая света, изобщо не са случайност, а плод на близо 20- годишен труд – ускорената руска военна програма стартира в отговор на инсталирания по границите противоракетен щит на НАТО.

И изведнъж се оказа, че в началото на 2018 г. уж бедната и слаба Русия е напълно готова за въоръжен сблъсък със силите на Алианса. А натовските държави са изостанали с няколко светлинни години от военно-технологичния напредък на Москва. И сега на западните разбойници не им остава нищо друго, освен да скърцат ядовито зъби край границите на Русия, докато провеждат безсмислените си учения и маневри. Защото не разполагат с технологично-военно преимущество да съборят Русия. Засега Русия успешно сдържа алчните и арогантни Западни стремежи за световно господство. А какво ще е бъдещето на света, се решава сега И зависи само от това дали Русия или САЩ ще извадят по-качествените и умни оръжия. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НАТО плаши Русия, а е окупирало …Европа. Да легна до жена ти, да я пазя от комшията !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *