Нова БОМБА Тик-Така в Близкия Изток! Ще Избухне ли Война между САЩ и Иран?! Виж Тук:

САЩ са върло решени да продължат да ескалират напрежението в Близкия Изток. Очаква се до дни президентът Тръмп да обяви дали страната му излиза от ядреното споразумение с Техеран. И по всичко личи, че ще го направи. 

Договорът между Иран и шестте най- влиятелни държави в света (САЩ, Китай, Русия, Великобритания, Франция и Германия) бе подписан през 2015 г. Според договорката, Техеран трябваше да се откаже от програмата си за обогатяване на уран, като в замяна, Западът вдигне икономическото ембарго върху страната.

Още по време на предизборната си кампания обаче Тръмп обяви споразумението за най- лошото в историята на САЩ, като категорично заяви, че трябва да се отмени. И сега изпълнява заканата си. В усилието си да спусне ново ембарго върху Иран, американският президент разчита и на подкрепата на френския си колега Макрон, който също настоява за преразглеждане на документа.

Останалите държави в Европа обаче са на точно обратната позиция. Според ЕС, Техеран изпълнява задълженията си по договора стриктно, и няма защо ядрения договор да бъде преразглеждан или променян. Русия също подкрепя действащото споразумение, по простата причина, че то осигурява значителна стабилност в иначе размирния район.

От поне 3 десетилетия Иран е значителна регионална сила, която спазва и държи на отговорностите си пред ООН.

На кого обаче пречи договорът с Иран? Разбира се, на старият си враг Израел. А изтеглянето на Щатите от споразумението е поредната юдо-масонска игра. Ако САЩ излязат от ядрения договор, Техеран съвсем резонно заплаши, че ще направи същото. И така САЩ и Израел много лесно ще намерят повод да обявят война на Иран.

Обстановката в Близкия Изток и без това е нажежена до червено заради войната в Сирия. Остава само Израел и САЩ да си намерят формален повод да нападнат Иран – както знаем, без значение дали този повод ще е реален или фалшифициран. Дори сега, без обявена война Израел и Иран успяват от време на време да си разменят по някоя ракета- покрай войната в Сирия. Техеран е в коалиция с Москва в подкрепа на президента Башар Асад. А Израел подкрепя САЩ за свалянето на Асад и разделянето на Сирия.

Едно е сигурно – САЩ нямат никакво намерение да оставят богатия на петрол Близък Изток на спокойствие… и в геополитическото поле на Русия и Китай. Затова войните там ще избухват една след друга. Като ще оставят след себе си само разруха и хаос. Именно така САЩ се надяват да върнат контрола си върху Близкия Изток. А единствената държава, която застана открито срещу тази унищожителна за арабските народи политика, е Русия. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *