Преди минути: ЕС СПИРА ФОНДОВЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! Борисов на Колене! Юнкер го Съсече! Виж Тук:

Вчера Европейската комисия взе важно и разгромно за България решение: От началото на следващата година държавите със слабо правосъдие, в които се вихри мащабна корупция, ще останат без евросубсидии! И познайте коя държава е първа в черния списък! ЕС въвежда тази крайна мярка, за да компенсира зейналата огромна дупка в общоевропейския бюджет, която се отвори след излизането на Великобритания от съюза.

„Взехме това решение, за да подсилим връзката между европейския бюджет и правовата държава“, заяви шефът на ЕК Жан- Клод Юнкер по повод бюджета на ЕС за периода 2019- 2025 г. Очевидно е, че тази крута мярка ще засегне най- вече страни от Източна Европа и по- конкретно – България. Всяка година мониторинговият доклад на ЕК за правосъдието у нас излиза с едно и също заключение: Че в България не се правят реформи в правосъдието и липсва инициатива за борба с корупцията.

От една година из кулоарите на Европейския парламент се шушукаше, че парите за Източна Европа чувствително ще намалеят заради Брекзит. Сред основните инициатори на тази идея бе австрийският канцлер Себастиан Курц, който още миналата година заяви, че европейските средства за България отиват в джоба на местната олигархична мафия и не достигат до обикновените граждани.

Отделно от тази стресираща мярка, ЕК ще намали също парите за земеделие и кохезионните фондове в ЕС, като цяло. Ще бъдат орязани съществено средствата за инфраструктурни обекти. Евросъюза има нови приоритети – отбрана и сигурност. И именно за тях ще отдели по- голям бюджет от досегашния.

Оттук – насетне парите от ЕС ще бъдат спирани в следните случаи:
– Когато местните държавни органи, които разпределят парите на ЕС, не работят правилно (министерства, общини и пр.)
– При корупция и измами, свързани с евросубсидии
– При негативна оценка на правораздавателната система на съответната държава
– Неадекватно сътрудничество с ОЛАФ

Освен това ЕК планира и увеличение на годишния членски внос в ЕС. А Бойко Борисов  е сред яростните защитници на … повишаването на таксата за членство. Явно крадливите гербери са си мислили, че като стоварят по-високата членска такса на гърба на българските данъкоплатци, пак ще могат да крадат и преяждат с евросубсидии. Но европейците, изглежда, вече нямат намерение да ги хрантутят.

Пък и защо да го правят – след като те вече постигнаха целите си: Разсипаха икономиката на колонията си България за да не им е конкуренция, а само пазар. И го постигнаха с помощта на назначената от самите тях  колониална администрация ГЕРБ. И сега на западните ни господари им е ясно, че няма накъде да мърдаме. Но сега става лошо и за колониалните ни администратори от ГЕРБ, защото лапачката секва и за самите тях. След като се накрадоха, вече станаха прекалено уязвими и зависими, а западните им шефове и ЦРУ ги държат на къс повод с доволно голям куп компромати.

На практика България вече е на 100% зависима от ЕС и каквото каже Организацията – това ще се случва тук. Освен ако не искаме да останем и без жалкото евро-финансиране, от което икономиката ни е на 100% зависима. Също като управляващите гербаджии.

Ако се питате дали има изход от ситуацията – знайте, че няма. България е барутен погреб! Вече няма значение нито коя партия ще изберем да ни управлява, нито какво правителство ще състави, нито дали ще сме президетска република или монархия, и дали ще променяме Конституцията или не… Играта за нас свърши. А населението на Територията е обезличено и сринато до статут на неолиберална колониална робска сбирщина.

Единственият ни изход като нация е Евросъюзът да се разпадне от само себе си. За което има сериозни шансове. (Самият Юнкер тези дни обяви, че за 10 години икономиката на ЕС се е сринала с 30 %. За сметка на китайската.) Да не говорим, че много държави са недоволни от новите правила в ЕС – някои от увеличената членска вноска и икономическите ограничения, които налага организацията, други – от опитите да им извиват ръцете, трети – от отнетият им суверенитет… Така че, ако народите в Европа скочат и разтурят Съюза, тези процеси ще минат без българско участие. Дотам ни докараха крадливите гербери – да вегетираме в напълно безпомощно състояние… и да се надяваме на помощ отвън, на световната геополитика и на Провидението! Като обекти на собствената си съдба. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Така е,Господарите не обичат мазни и сервилни слуги като Б.Борисов,но го използват да изпълнява каквото кажат.

  2. КОЙ Е ВИНОВЕН? ВСЕКИ ДРУГ, НО НЕ И НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, КОИТО ВИНАГИ СМЕ В ОЧАКВАНЕ НА ГОДО. КОЙ ЛИ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ САМИТЕ НАС, ОТ СТРАХА НИ, ОТ КОНФОРМИЗМА, ОТ ВИНАГИ ПРОТЕГНАТИТЕ РЪЦЕ ЗА ПРОСИЯ, ОТ ПРЕГЪРБЕНАТА НИ ПОЗА И СЛУГИНСКИЯ НИ МАНТАЛИТЕТ И ДРУГИ ПОДОБНИ МЕРЗОСТИ( ПРОСТЕТЕ ЗА ГРУБАТА ДУМА).КОЙ?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *