ГЕРБ Превърна Българите в БЕДНЯЦИТЕ на Европа! Вижте Шокиращите Данни на „Евростат“:

Шокиращи данни за бедността и социалното неравенство в България, публикува вчера авторитетната европейска агенция „Евростат“! Според изнесените данни 30% от българите живеят в тежки материални лишения. Което означава, че нямат достъп и пари да си закупят най-елементарни стоки и услуги, които се приемат като жизнено необходими!

Оказва се, че България е и страната с най- голямо социално неравенство в Европейския съюз. Според статистиката на Евростат разликата между богатите и бедните у нас е 8,3 пъти. Докато за останалите страни в ЕС същата разлика варира средно между 4 и 5 пъти.

Но ето и най-шокиращия факт: Цели 1,1 млн. от общо 2.3 млн. работещи в България граждани, получават заплати под 600 лева. А масово по малките градчета и села се плащат заплати, дори по-ниски от минималната- 510 лева. Като за целта тамошните работодатели водят работниците си на 4-часов работен ден по документи – въпреки че същите работят по 8 часа.

Ние от Skandalno.net сме убедени, че след тези изобличаващи евро-атлантизма данни, платените прозападни клакьори у нас ще креснат в един глас: „Комунизмът е виновен!“. Но според данните на Евростат, повечето бивши соц. държави са в значително по- добра кондиция от България. От схемата по- долу се вижда, че в Чехия, Естония, Полша и Словакия почти няма хора, живеещи в лишения или ако се намират такива, са в нищожно малък процент, сравнени с България.

Но нека обърнем по- специално внимание на Чехиястраната, в която хората живеещи в недоимък, са най- малко – под 5%, според данните на Евростат. Чехия е сред държавите в ЕС, които продължават да използват националната си валута – чешка крона, и нямат никакво намерение да приемат еврото. Унгария също продължава да използва своя форинт и също категорично отказва да влезе в еврозоната.

Не желаят ли Чехия и Унгария да вдигнат още жизнения си стандарт и да изстрелят националните си икономики във висините, та са се запънали като катили и отказват членство в еврозоната?! Повече от очевидно е, че приемането на еврото не е решението, което ще ни измъкне от бедността и ще стопи социалното неравенство. Защото ключът към фрапиращата бедност и тежката социална несправедливост в България е в управлението на ГЕРБ. Държавата ни се управлява от безотговорна и крадлива шайка. За 10години на власт ГЕРБ срина икономиката и феодализира страната. При това положение няма абсолютно никакво значение каква ще е валутата в обръщение – бедността и социалното неравенство ще продължат да се задълбочават.

Как може в посткомунистическа Чехия, с нейната крона, хората живеещи в лишения да са под 5%, а в посткомунистическа България, която сега се натяга да влезе в еврозоната, бедните да са 30% от населението? Очевидно е за какво става въпрос – за начин на управление, за начин на разпределяне на парите в държавата. И нищо повече от това.

Под знамената на крадливата шайка ГЕРБ и начело с разбойнически главатари като Борисов и Цветанов, България все повече затъва в беднотия. А приемането на еврото не само няма да ни направи богати, но ще ни и закопае тотално. Защото влезем ли в еврозоната, валутният борд ще падне. Финансовата дисциплина, която сега бордът ни налага – ще отпадне. И ще настъпи пълна свободия.

Управляващите ще започнат щастливо и с пълни шепи да гребат от валутният резерв на БНБ, който възлиза на 46 млрд. лева. Пари, които в момента ГЕРБ не могат да докопат… заради валутният борд. Ще започне безконтролно теглене на заеми и за нула време ще се превърнем във втора Гърция. С тази разлика, че за нас ЕС едва ли ще драпа със зъби и нокти да ни спаси.

А и щом след 10-годишно членство в ЕС ударихме дъното по всички социални показатели, дали още по-плътното ни приобщаване към тази потъваща и разпадаща се организация, ще ни спаси?. Въпросът е риторичен.

И дали евро-атлантическата местна мафия ГЕРБ мисли доброто на народа си? Щом Борисов и ко направиха така, че за 10 години да се превърнем в бедняците на Европа, едва ли им пука особено за населението на тази страна.

ГЕРБ вече не се и крият – те се хвалят, че са колониалната администрация на САЩ у нас, както и на проамериканското лоби в ЕС. И дори парадират, че изобщо не им пука за съдбата на колонията България. Те ще я грабят дотогава, докато американските им господари ги държат изкуствено на власт. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Всичко е точно така,но за съжаление,почти навсякъде,по всички форуми се правят само констатации,докато почти не се вижда мнение,за края на този тунел на безкрайния преход,който вече не се знае от къде,за къде е!И така,констатации бол,виждане за излизане от тунела,тук-там,удавени в потока от констатации.

    При това във всички констатции се говори за управляващите в дадения момент,като причинители на статуквото!

    Управляващите се менят,но не и статуквото и коментиращите продължават все в един и същи хо,БЕЗ ДА ВИДЯТ ИСТИНСКИЯ И ЕДИНСТВЕН ПРИЧИНИТЕЛ ЗА ТОВА – СЕБЕ СИ!!!

    Да,уважаеми,коментиращи – виновни за нашия хал не са управляващите,които и да са те,А НИЕ,ЦЕЛОКУПНИЯТ ЗОМБИРАН,ХЛЕНЧЕЩ,НАПЛАШЕН,ИНЕРТЕН,ЧАКАЩ НЕЩО СВИШЕ,“НАРОД“!

    И ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕМ ТОВА И НЕ СЕ ООБЕДИНИМ И ХВАНЕМ ЗА РЪЦЕ,ЗА ДА ПРОМЕНИМ СИСТЕМАТА,КОЯТО САМИ ТЪРПИМ,ЖАЛНА НИ МАЙКА!!!

    Защото за цели 27 години се сменяха управляващи партии,но системта си оставаше и сгромолясването на държавата и „изчезването“ на народа си вървеше и все още си върви!

    А за бъде променено това,трябва да прогледнем ние!
    Ние,самите и сами,без каквито и да е банди,наречени партии,всички до една филиали на международния партиен октопод,подчинени на световния банкстеризъм.

    Другото е,това,което сме усвоили най-добре и което е забетонирано в гените ни – спасяване поединично,кой където му видят очите!

  2. ОПГ ГРОБ превърна българите не в бедняците на Европа, а в бедняците на СВЕТА!
    В Интернет има изнесени данни на ООН, според които минималната работна заплата в България е по-ниска от минималната заплата дори в Бурунди, Папуа Нова Гвинея, Коморските острови, Перу, Еквадор и Нигерия!Т.е. държави, които се считат не от 3-тия а от 33-тия свят!
    А овчата, проста и нечувано страхлива БГ-рая мълчи и търпи!
    В Никарагуа народът излезе на улицата и поиска достоен живот и заплащане, в малка Армения и там народът излезе по улиците и поиска оставката на арменския президент!
    За 1-ви май по улиците на Париж излязоха 200 хил. недоволни от капитализма французи.В съседна Гърция вчера на 1-ви май започна обща национална стачка с искания за достоен живот!
    Пак на 1-ви май но вече в Лондон на протест излязоха десетки хиляди обикновени англичани носещи портрети на Сталин и с червени знамена със сърп и чук!
    Само в Кочината овчата БГ-рая(мърша) мълчи и се свива страхливо вместо да грабне сопите и да им начупи главите на тая ояла и самозабравила се сган от ОПГ ГРОБ!!!!

  3. Супер статия!!! До Дядо ми – Оправията е да се извадят имената на всички гласували за партия ГРОБ и да се погребат в общ гроб!!! В БГ има много свестни хора, но несвестните са повече и това дърпа държавата надоло. Цатова следете кои са почитатели на ГРОБ и ти закопайте

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *