Денков: Заради поведението и изказванията на Митрофанова трябва да сменим 3 март

Поредната порция глупотевини и лъжи избълва американската марионетка, назначена за премиер на България Николай Денков. Той направи това в своеобразен брифинг, в който повече от час отговаря на въпроси на граждани и журналисти на страницата на правителството във Фейсбук. Поводът за разговора са трите месеца, откакто анти-българското му правителство встъпи в длъжност.

Денков обоснова желанието си за промяна на Трети мрат като национален празник с поведението на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова „С поведението и изказванията на Елеонора Митрофанова, съм убеден че националният ни празник не трябва да е 3 март. Освен това, помним как руският патриарх дойде в България и си позволи да се накара на Румен Радев какво трябвало да се говори на празниците“, каза Денков.

Николай Денков заяви, че празникът 24 е май е символ на това, че руската държава, освободила България през 1878 г., дължи същестуването си на славянската писменост, създадена от Св. св. Кирил и Методий.

Попитан какво мисли за обсъжданата смяна на националния празник от 3 март на 24 май Николай Денков заяви, че е разбрал, че 3 март няма как да обединява нацията, след като видял руската посланичка Елеонора Митрофанова да обяснява как трябва да се чества, и след като руският партиарх „се е накарал“ на президента Радев по същата причина.

Според Денков 3 март винаги ще може да се тълкува по два начина – единият е, че това е празникът, когато България е създадена като държава, а другият – че имперската сила Русия непрекъснато се опитва да напомни на България, че ако не беше тя, нямаше да съществуваме като държава.

„Нека кажа обратното – за мен 24 май е символът на това, че ако не беше българската държава с княз Борис I и след това с цар Симеон, може би нямаше да я има тази руска държава, която след това ни е освободила. Защото тя се е обединила, именно защото българските книги с нашите духовници с първите патриарси там, които са били българи, са успели да обединят тези разпокъсани по това време племена, за да направят държава, която днес се е със столица Москва и се нарича Русия“, каза Николай Денков.

По думите му, историята е сложно нещо и това, което казваме на децата, е малка част от нея. Денков каза, че не е съгласен с тезата, че смяната на националния празник е начин да се „подмени историята“, както изтъкват противниците на идеята: „Аз познавам доста добре тази история, която не я пише в учебниците. И г-н Костадинов (Костадин Костадинов от „Възраждане“, б.р.) я познава тази история, но той предпочита да разказва тази, която устройва само едната страна. Искам да бъде разказана цялата история, и с Освобождението на България, и за борбата за Съединението, която е пределно ясна в историята… Има много неща, които да се кажат и те са истинската история.“

Той допълни, че постоянно имперската сила от Москва се опитва да ни внушава, че нямало да съществуваме като държава, ако не я е имало Русия.

Според него Русия се опитвала да направи от Черно море „руско езеро“и затова подала сигнал до НАТО.

България е подала сигнал „на най-високо ниво“ в НАТО, че Русия се опитва да превърне Черно море в „руско езеро“, съобщи Денков. 

„Не виждаме никаква пряка заплаха за българските пристанища“, заяви Денков. Вижда се едно желание да се блокира част от икономическата зона, която е извън териториалните ни води, така че оттам да не преминават украински кораби, каза още той. 

Работим с нашите съседи – Румъния и Турция, и е подадена информация в структурите на НАТО. На най-високо ниво е вдигнато предупреждението, че Русия се опитва да направи Черно море „руско езеро“, обясни премиерът и добави, че България трябва да развие Военноморските си сили.

„Ние трябва да развием нашите Военноморски сили. Тече проект с двата кораба, корпусът на единия е пуснат на вода, другият се изработва в корабостроителницата във Варна, закупено е и е доставено оборудване. Купуват се ракети за бреговата охрана, така че никой да не посмее да доближи пристанищата на България“, обяви Денков. 

„Единственият начин да се противопоставим е като отговорим на силата със сила. Искам да кажа, че трябва да подсилим нашите военноморски сили, така че никой да не посмее да приближи нашите пристанища. Преди много, много години Варна е обстрелвана от Русия от Черно море. Не трябва да го позволяваме“, каза акад. Денков, припомняйки бомбардировката от страна на руския имперски флот по време на Първата световна война през 1915 г., когато отново България и Русия са в двата противоположни враждуващи лагера. 

По думите му националният ни интерес е Русия да е възможно най-далече от границите на България. 

„Този, който стартира войната – това е Русия. Аз не виждам по какъв начин можем да поддържаме войната ние, които не сме я почнали. Това, което поддържаме, и би трябвало да бъде пределно ясно, че това е в националния интерес на България, е фронтовата линия, агресорът, да бъде колкото се може по-далеч от границите на България. Затова поддържаме Украйна, или най-малко това е един от аргументите, с цел да може Русия да бъде спряна допустимо най-далеч от границите на България,“ каза още акад. Денков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. ИЗРОД И ПОЛОВИНА!!! НЕМА ЛИ КОЙ ДА ТЕ ГРЪМНЕ БЕ,НИЩОЖЕСТВО?! ТИ,И ОНЯ БОКЛУК МАГАРЕВ,ВИЕ ЛИ ЩЕ ПЛАШИТЕ РУСИЯ БЕ,НЕЩАСТНИЦИ?! ИДЕ КРАЯТ ВИ,БОКЛУЦИ! АМА БАШ КРАЯТ…

    • Привържениците му не се ли срамуват от такъв смешник?СКУНКС смръдлив!

  2. Как е възможно един академик да е толкова прост, елементарен, лишен от историческа култура, ПЕРФЕКТНА ПОДЛОГА. Как е възможно цялата ни интелигенция, научна и друга да мълчи покорно след подобни кретенизми. Митрофанова ли е причина да ни сменяте националния празник бе ИЗРОД. Какво са ти обещали от посолството. Как да се обедини едно общество, когато плануваното и провеждано разделение го е съсипало. „Между най-богатите и най-бедните 20% у нас има огромна пропаст. ПРОПАСТ безумни академико!!!(Графики)https://bnr.bg/vidin/post/101410973/neravenstvoto-v-dohodite-e-nai-golamo-v-balgaria

  3. Кирил и Методи са били българи!? Глупости на таркалета. Те са обикновени глъцки чивовници, командировани в България да пропагандиат светото учение и за да им по-лесно са създали азбука, която е компилация от гръцка и латинска. Митрофанова му била виновна. По-добре разкажи как си се добрал с този плитък умснвен багаж до най-високо звание в научната йерархия Бил си студент, кандидат, доцент, доктор., професор… академик, и в онези времена винаги си възхвалявал всичко руско: обдестнения строй, разбирай комунизма, руските достижения в науката, абщестнения живот, икономикатлзенела, политиката, усвояване на космоса. Пял си дитерамби за Червената армия, цитирал си думите на Г.Димитров за дружбата .Пълзене, пълзене и пълзене…- това ти е мотото!

  4. Д продължение: това ни е съдбата да избираме да ни ръководят плазмодии кото Желев, мутри като знаете кого имам предвид,… червии като този академик.

  5. Има българска поговорка: „И най-умният си е малко прост“. А този не е от умните и си е много прост.

  6. Денков – ти си една воняща ГАДИНА!!!! Готов и родната си майка да продаде за няколко соросови цента!!!!!! Не те ли е срам поне малко, бе пишман-академико?????? Пфуууууу, отвратителна гадина!!!!!!!!!

  7. Заради поведението и изказванията на този американски агент, трябва да премахнем това правителство.

  8. Цялата им пасмина трябва да мине под НОЖА. Тези изроди нямат право да дишат въздуха на България. Те нямат род, нямат вяра, нямат НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО. Техния „Бог“ са ЛЕСНИТЕ ПАРИ. Препоръчвам на този плазмодий да изгледа записите, когато краварите оставиха местните си слуги в Афганистан. Как само се натискаха за място в самолетите и висяха по колесниците им. Такава е съдбата на предателите и курвите. Много ги ползват, но никой не ги обича.

  9. В наш интерес е да се освободим от националните предатели – денков с меките китки,беззъбото псе магарев, плюмчо плевнелиев – отхвърлен от всякъде, пасито не Българин от един род при който да продадеш някого за 30 сребърника е традиция, крадалата поптодорова която ни направи за смях по цял свят, кирчо, кокорчо делянчо и цялата им пасмина.
    Само дебил с робска психика ще търпи паметник на летците, бомбардирали Мирна София или чешмата – паметник на турските терористи, убили НЕВИННИ БЪЛГАРИ.
    Време е за НАЦИОНАЛНО ПОЧИСТВАНЕ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *