Дъглас Макгрегър: Войната отдавна приключи. Русия нарочно не напада, умишлено изчаква

Бившият първи съветник на Пентагона по времето на президента Доналд Тръмп – полковник Дъглас Макгрегър заяви в YouTube предаване, че войната в Украйна отдавна е свършила поради пълното военно, физическо, икономическо и демографско изчерпване на врага. Но Русия умишлено не предприема победна контраофанзива, а изчаква.

„Руснаците са взели решение да изчакат, надявайки се на две неща. Първото е преговори с Киев и западните му спонсори, за да се избегнат цивилни жертви. Западът обаче е опрян до стената, той няма алтернативна опция… затова е безсмислено да чакаме мирни преговори. Втората причина Русия да чака, а да не напада е, че съвсем скоро европейските икономики ще се сринат“, категоричен е той.

Макгрегър каза, че на Русия няма да ѝ се наложи да чака дълго пълния европейски фалит.

„Европа е изправена не просто пред сериозна рецесия, а пред тотална икономическа катастрофа. През зимата проблемите с горивата ще бъдат катастрофални. Европейският съюз е пред фалит и разпад, затова мисля, че руснаците са решили: нека изчакаме малко, докато всичко се разпадне. Защото руснаците всъщност не искат да убиват никого„, поясни тезата си бившият първи съветник на Пентагона.

„Искам да ви напомня: Путин изобщо не е като нас. Путин иска да живее в мир със Запада, в мир с украинците. Русия изнасяше огромно количеството ресурси за Запада на стойност стотици милиарди долари, на нея не й беше необходимо да се конфронтира със Запада. А ние какво му казвахме през цялото време на Путин и какво продължаваме да му казваме: Ние не искаме да живеем в мир с вас, г-н Путин. Ето къде е проблемът„, категоричен е Макгрегър.

„Точно желанието на Путин за мир е неприемливо за САЩ“, обясни полковникът: „Затова казваме, че той трябва да си ходи, че неговият режим трябва да падне. Русия трябва да бъде разделена, фрагментирана и продадена, разбита с чук и раздробена. Такъв е планът на САЩ, за да оцелеят те самите като световна империя и въобще. Но след година и половина война в Украйна, стана ясно, че този план няма да успее“, каза Макгрегър.

Така че всичко зависи в момента от европейците, те могат да сложат край на конфликта. Това обаче няма да отмени техния фалит. Но поне държавите им ще останат цели, макар и бедни. Другото нещо, разбира се, което Русия се готви да направи, е да тръгне към полската граница. Тя разполага с всички възможности да направят това. Руската армия прогресивно увеличава своята численост и подготовка. Вече са набрани 750 000 души с тенденция до пролетта броят им да нарасне до 1,2 милиона души. Всичко, което искахме да предотвратим с тази война, се случва. Ние положихме големи усилия да предизвикаме звярът, от който винаги сме се страхували, да се събуди и надигне, заключи той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

    • Мечката държи всички ресурси които ивропътъ ползваше евтино, но тая ивропъ тъй си усложни живота в последните 15 години, че вече дори и евтините ресурси не са им по джоба- искат да ги получават безплатно… А единственият начин да се случи е като извадят мечката от бърлогата и я одерат жива… Проблемът е не само, че мечката ще има против което е очаквано и разбираемо- главният проблем е там, че мечката се оказа минимум 7 пъти по-силна от очакваното… Бонус- тя си имала и доста силни дружки и всички заедно сериозно се захванаха да унищожават враговете си…

      Бисмарк ли беше ония дето казал „Знам хиляди начини да изкарам мечката от бърлогата, НО НИТО ЕДИН начин по който да я вкарам обратно“… Не е бил прост човечеца…

  1. Путин отдавна войната е спечелил, и изчаква нова Ялта, Малта, което изберете. Все още третият участник не е определен, и след избора му новите граници ще се решат за следващите сто години. Дотогава празни хора празни идеали ще запълват антракта. Щом историята не ги учи, ще ги наказва

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *