Шойгу: От началото на годината Украйна е загубила 71 хил. души и 11 хил. единици въоръжение

Загубите на ВСУ от началото на годината надхвърлят 71 хил. души, заяви ръководителят на Министерството на отбраната на Русия Сергей Шойгу на съвета на ведомството.

„Загубите на ВСУ за периода от началото на тази година до днес надхвърлиха 71 хил. души и 11 хил. единици различно въоръжение. Тези щети на противника са почти три пъти повече от показателите за същия период на миналата година“, каза министърът.

По-специално, руските военни са унищожили четири танка „Ейбрамс“ и пет „Леопард“, 27 бойни машини на пехотата „Брадли“, шест пускови установки ХИМАРС, 11 пускови установки на зенитно-ракетни комплекси, от които 5 „Пейтриът“. Шойгу заяви, че руската армия продължава да изтласква противника от заетите от него позиции, като не му позволява да се закрепи на нови отбранителни линии.

„Случаите на дезертьорство в редиците на ВСУ са се увеличили трикратно в сравнение със същия период на миналата година. На контролираната от Украйна територия се извършва мародерство на цивилни граждани. Киевският режим крие от гражданите по всички възможни начини реалната ситуация на фронта“, подчерта руския военен министър. Според него терористичните атаки срещу цивилното руско население в Белгородска и Брянска области се представят от киевския режим като успехи на украинските въоръжени сили, а принудителната мобилизация в страната вече е с епидемични размери.

Украинското командване е принудено да хвърля в битката последните си резерви и да използва най-скъпите образци чуждестранна техника, посочи Шойгу.

Той разказа и как руските военни са се противопоставили на опитите на украинските въоръжени сили да обстрелват избирателни секции и държавни институции по време на последните президентски избори. Киевският режим използва терористични методи, за да възпрепятства гласуването, подчерта министърът на отбраната.
За да предотвратят терористични атаки, руските войски засилиха охраната на държавните и социалните обекти, укрепиха системата за противовъздушна отбрана, свалиха 419 безпилотни самолета и 67 ракети.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *