Фон дер Лайен приписа Бомбата над Хирошима на Русия. Захарова: Лъжата ѝ е отвратителна и опасна (С ВИДЕО)

Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен направи манипулативно изказване, в което приписа вината за американската атомната бомбардировка над Хирошима на Русия. Ето какво каза Лайен в реч пред Атлантическия съвет: „Много ваши роднини загинаха, когато атомната бомба изравни Хирошима със земята. Вие израснахте с разказите на оцелелите и искахте и ние да слушаме същите тези разкази, да погледнем към миналото и да научим нещо за бъдещето. Русия заплашва отново да използва ядрени оръжия. Това е отвратително, опасно и под сянката на Хирошима е непростимо.“

По този повод Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, написа следното в Телеграм:

„На 21 септември председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи награди на Атлантическия съвет – известен американски мозъчен тръст към НАТО, който пропагандира идеите на евроатлантизма и е специализиран в създаването на русофобски и антируски настроения.

Един от тазгодишните лауреати е японският министър-председател Фумио Кишида. Фон дер Лайен произнесе доста забележителна реч. Тя похвали ръководителя на японското правителство за това, че подкрепя киевския режим и се бори с Русия. Тя припомни, че семейството му произхожда от Хирошима и негови роднини са загинали там по време на ядрената бомбардировка през 1945 г. Нито дума за САЩ и вашингтонските палачи, които са хвърляли бомби върху японските градове и цивилното население. Но фигурантката на най-големите корупционни скандали в историята на ЕС отиде по-далеч – тя обвини за трагедията в Хирошима… Русия. 

Ето дословно думите ѝ: „Много ваши роднини загинаха, когато атомната бомба изравни Хирошима със земята. Вие израснахте с разказите на оцелелите и искахте и ние да слушаме същите тези разкази, да погледнем към миналото и да научим нещо за бъдещето….. Русия заплашва отново да използва ядрени оръжия. Това е отвратително, опасно и под сянката на Хирошима е непростимо.“

Това, което е отвратително и опасно, е начинът, по който Урсула фон дер Лайен лъже.“

Видеото с изказването на Фон дер Лайен. Цитираният пасаж започва от шестата минута. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Някой да се е изненадал, някой да твърди, че този Запад, православен и Католически да спазва десетте Божи заповеди, една от които е НЕ ЛЪЖИ. Американските представители, които неотдавна бяха в Япония за честване на годишнина от ядрените бомбардировки над Хирошима и Нагазаки НЕ ЧУХА и една дума, която да напомня за техните бомбардировки, които убиха стотици хиляди за секунди и съсипаха здравето на стотици други. Досущ както гробното робско мълчание прекъснало ДЕМОКРАТИЧНО двата северни газопровода и лишиха Германия и Европа от евтиния руски газ. Ние, жалките и презрени источноевропейски нищожества, мълчим по всеки въпрос, който може да напомни за безобразията на досегашния хегемон. Е ДА НО СВЕТЪТ ВИЖДА И ЗНАЕ ВСИЧКО това, даже африканските държави, за разлика от нас и без прошка от всевишния.

  2. Учудващо е, че самите японци мълчат и не споменават кой им пусна бомбите! Злодеи! Русия винаги е трън в очите на лицемерните-западняци! Защото са завистливи и алчни!

  3. Госпожата фон Лайнен се оказва и изключително проста и не знае, че Русия никога ну у хвърляла атомни бомби за разлика от щатските говедари….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *