Фокс нюз: САЩ са финансирали създаване на мутации на коронавируса в Ухан

Организацията EcoHealth Alliance е финансирала разработката на мутации на коронавируса в биолабораторията BSL-4 в Ухан, Китай, а парите за проекта са дошли от федералния бюджет на САЩ.

Това става ясно от документ – заявление за отпускане на грант от EcoHealth до Националния институт по здравеопазване на САЩ, съобщи Фокс нюз.

Документът е с дата 5 юни, 2013 г. и в него се прави предложение за стартирането на нов научен проект. Американските учени молят да бъдат финансирани за създаването на нови мутации на коронавирус от прилепи. Целта им е да установят доколко заразни и опасни могат да са те за хората.

Разкритието е дело на консервативната група Judicial Watch. Тя е изискала общо 552 страници документи от Националния институт по здравеопазване на САЩ, позовавайки се на Закона за достъп до информацията.

„Ние ще направим това изследване, като секвенираме шипови или други рецепторни протеини. Целта ни е да идентифицираме в каква степен ще трябва да еволюира всеки коронавирус, за да използва ACE2, CD26/DPP4 или други потенциални CoV рецептори“, обясняват в документа учените.

Ковид-19 заразява човешки клетки, защото неговият шипов протеин S1 се закача към молекулата ACE2 на клетъчната повърхност.

„Това изследване ще ни позволи да определим критичните места за свързване на рецепторите, обхвата на вирусните гостоприемници и да предвидим по-добре способността на коронавирусите да заразяват хората“, се казва в молбата на EcoHealth Alliance за отпускане на безвъзмездно финансиране.

На 27 май 2014 г. САЩ предоставя на EcoHealth отделна субсидия от 3 милиона долара за проекта „Изследване на риска от появата на коронавирус при прилепи“.

Експериментите в него използват „хуманизирани мишки“, което означава мишки, инжектирани с човешки клетки.

До 2018 година EcoHealth Alliance получава милиони долари за своите проучвания. Проектът приключва на 31 май 2019 година.

Документите показват, че главният изпълнителен директор на EcoHealth Питър Дашак и директорът на лабораторията в Ухан Ши Джънли са докладвали резултатите от изследването на американската агенция за напреднали разработки към Пентагона – DARPA, Китайския център за контрол на заболяванията и превенцията им и Китайската академия на науките.

„Националния институт по здравеопазване на САЩ никога не е одобрявал никакви изследвания, които биха направили коронавируса по-опасен за хората“, коментира разкритието говорител на агенцията.

В документите не се споменава за създаване на мутации с усилена вирулентност, а от EcoHealth Alliance отричат да са провеждали подобни изследвания. Организацията, работила с Института по вирусология на Ухан, категорично отхвърля теориите, че Ковид-19 е създаден в лаборатория.

Президентът на организацията, направила разследването „Judicial Watch“, Том Фитън, обаче е на мнение, че тъкмо тези изследвания са довели до създаването на по-вирулентни мутации на коронавируса. По думите му това допълнително потвърждава становището на много научни светила, че Ковид-19 е с лабораторен произход.

„EcoHealth Alliance не е работила върху усилване на вирулентността на коронавируса в Института по вирусология на Ухан. Всички твърдения за противното се основават или на погрешно тълкуване, или на умишлено изкривяване на фактите. Изследванията върху коронавируса от прилепи, проведено от EcoHealth Alliance и Института по вирусология в Ухан, не биха могли да предизвикат пандемията от Ковид-19″, гласи отговора на организацията до Фокс нюз.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. Задавам само един въпрос?:
    Кой и коя организация до момента са доказали съществуването на “вируса” по единствения доказателствен метод- метода на Кох?
    Има обявена награда- от 1 млн долара- няма печеливш до момента.
    В тази връзка има документи- въпрос към българското МЗ- отговорът е отрицателен.
    Мога да ви открия и документа. В PDF формат.
    С две думи- кромида няма доказателства!
    Логика- след като няма факти, кромид няма!
    Скандално, това е фейк и дезинформация!

    • Всичко е фейк, освен тоталният геноцид над българите и заграбването на свещената българска земя от уроди-богоборци.
      Всеки се е заел да отвлича вниманието на туземците, докато върши същественото незабелязано.
      Но както преди няколко дни сама каза, щом и сега не се събужда така нареченият народ, може би като племе си заслужаваме заличаването.

  2. Това беше неуспешен (засега) опит за редуциране на „излишните“ 7.5 милиарда човешки същества. Опитът пропадна, заради издържливостта на човешката природа, но даде идея на създателите на вируса как да ни манипулират. Отнети ни бяха ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ПРАВА!
    БЯХМЕ „ВАКСИНИРАНИ“ С НЯКАКЪВ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ПРЕПАРАТ, от който хиляди загубиха живота си.
    Какво ли следва….

    • Предполагам каквото сме си заслужели.
      Ако не заслужавахме, Бог нямаше да го позволи.

    • Не се отчайвайте, тепърва започва:(
      Има и проект за нападение от извънземни, ако другите пропаднат…
      Хич не ми е смешно:(

      • Преди извънземните май ще ни удря астероид, или поне планът им беше такъв, ако не са го променили :)

      • Този план го пропуснах… вярно, имаше и астероид.
        Едно е сигурно- нападнат ли ни извънземни, със сигурност ще са кремълски тролове.
        Може да ги гоним с вентилатори-както хамериканците гониха един ураган:)
        Не е майтап.

  3. Да помня, че се смях със сълзи на гонитбите на урагани с вентилатори :)

    Иначе и мен ме наричат кремълски трол, но със сигурен съм извънземен, тъй като не ми е удобно да живея като червей под земята, за да съм земен :)

  4. Със сигурност добре е помислено за начина, по който да се посъкрати популацията. Най-неусетно, тихомълком това може да стане с помощта на генното инженерсво. Не е тайна, че от години се правят експерименти за създаване на болест за заразяване на определена раса и дори за етносна разновидност на определена раса. Лесно би могло такъв продукт да се пусне някъде из черна Африка, но ефектът с пускане в милиарден Китай, с перспективата да се премахнат наведнъж поне няколко десетки или стотици милиона излишни и непълноценни от гледна точка на саксите бройки, би бил далеч по-значим. Още повече, че много удобно може да се лепне на Китай клеймото, че работи по такива пъклени опити. За жалост пандемична зараза не се получи както се плануваше, но пък успехът със страничния ефект – паниката и психозата в световен мащаб беше грандиозен и надмина съчиненията и на най-перверзните и умопобъркани фантасти. Това пък ще даде идеи за нови, още по-немислими и античовешки способи за владеене и контрол на хомосапиенсите.

  5. Човекът е показал, че при външна атака е борбен вид. Само от вътре може да бъде победен и унищожен. За това промените в обществото са в пъти по опасни от другите опити за редуциране на популацията. Доволният човек е уязвим с това, че смята средата си за константа и когато тя се промени рязко, изпада в паника и започва хаотични действия. Хаосът предизвиква сблъсъци и пуща всички външни врагове в действие. Енергийният удар, който вече понасяме, а той ще се ожесточава, е един такъв фактор. Дори тези, които сме преживели 2 часа има, 2 часа няма, забравихме, какво е. Бъдете сигурни, че вирусната атака ще е довършваща, а не щурмуваща. Преди нея ще има „зелен“ хаос, който включва такива взаимоизключващи се елементи като слънчева енергетика и борба със слънчевата активност чрез аерозоли, липса на горива и екологичен данък върху тях, хаос в строителството и законодателството, придружен с големи заеми на държавно ниво. Когато всичко започне да се срутва, войната, болестите, гладът и капризите на времето ще свършат останалото. Съветвам всеки, който може, да придобива знания за дълготрайно оцеляване във враждебна среда, защото единственото, което можем да носим винаги със себе си, е това което умеем и това, което ни е в главите, а единствен инструмент който ще е винаги с нас, това са ръцете. Човеци се готвят да направят Земята чужда планета за нашият вид.

    • Ха така. Отсега нататък няма значение егото и кой каква визитка има.
      А само какви умения за оцеляване има. Включително какви рискове е готов да поеме.
      “Който рискува-пичели, който не рискува- не пичели.”
      :)

    • Съгласен съм и с двама ви, само се замислих, защо пък в крайна сметка ни е да оцеляваме и въобще да има българи, след като многократно доказахме, че не заслужаваме да имаме държава и въобще да съществува такова племе от продажници, дебили и едва 5% нормални отговарящи на описанието за народ.

      • Фъки, мини от общото към частното и не разглеждай всички индивиди като свое копие. Хората се групират по интереси, общ произход и общ език. Това са динамични общности и в твоите 5% едни влизат, други излизат, а моите и на Мина са да кажем съвсем други. Никога няма да има вечен консенсус. В това е разнообразието на живота и общуването. Единствен Господ дава оценка.
        Мина не ти давам насоки, не ти заповядвам, не те моля:)

      • Иване, не го приемам лично и уважавам различното мнение.
        Ако всички мислим еднакво, някой не мисли много:)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *