Файненшъл Таймс: „АпартаментГейт“ УБИВА Партията на българския премиер Бойко Борисов!

Скандалът „Апартамент гейт” с „евтините“ и измамно декларирани жилища, закупени от властта с недоказуеми доходи, удря по ГЕРБ и може да доведе партията до загуба на евроизборите. А освен това има риск супер скандалът да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди ЕС да прекрати мониторинга над съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Това се посочва в материал на „Файненшъл Таймс”, посветен на основния политически сюжет у нас преди евровота, предаде бТВ.

В публикацията си авторитетната световна медия посочва, че българското общество е било „шокирано” от големия брой висши политици от ГЕРБ, замесени в скандала, както и от лукса на жилищата им. Изброени са оставките на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и двамата зам.-министри, които „отричат да са извършили нещо нередно”. Описана е и ситуацията с шефа на Комисия „Антикорупция” Пламен Георгиев, посъветван от премиера да излезе в дълъг отпуск по време на проверката на терасата му.

Не е пропусната и ролята в скандала на строителната фирма „Артекс”, в чиито луксозни жилищни сгради в елитни столични квартали живеят част от замесените и които междувременно се оказаха принудени да спрат строежа на предизвикалия спорове небостъргач „Златен век”.

Авторитетното издание отбелязва, че всички нередности са станали публично достояние благодарение на Антикорупционния фонд, както и на поредица от разследвания на БТВ и публикации в сайта „Биволъ”.

„Имиджът на ГЕРБ в Европа ще пострада. И въпреки че е по-вероятно правителството да преживее тази криза, то надали ще съумее да удържа властта още дълго. Този скандал няма лесно да бъде забравен, защото докосва всеки българин. Виждайки скъпите апартаменти на властимащите, хората лесно могат да сравнят финансовите си възможности с тези на лидерите на държавата им, като така виждат колко огромна е пропастта между народа и властимащите”, коментира пред „Файненшъл Таймс” д-р Моис Файон от Центъра за изследване на демокрацията. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. То 10 години постоянно четем ,,ГЕРБ я убива това,ГЕРБ я убива онова, и т.н.“ пък те са живи и здрави, и продължават систематично и постоянно да убиват нас,или да ни принуждават да емигрираме. Така по-скоро очаквам нашето погребение,отколкото на ГЕРБ.Амин.Весели празници.

    • Ами така е! И ще е така, докато народът спи! Изпаднали сме в някаква летаргия и все очакваме месията, вместо да се вземем в ръце и да грабнем тоягите…Овчедушието ни убива, не ГЕРБ! Щото ако бяхме окумуш народ, тия трябваше да ги изритаме още на първата година, а не да ги търпим цели 10 години…

      • До Призрак:
        Призрак, уверявам те, че аз винаги съм бил буден и не спя, а спящият народ ни вече се пробуди. С тояги не става, времената са променени. Силата е в парите, процесите са световни, а и все още няма кой да ни поведе. Колелото на историята неизменно се върти, светлината в тунела вече блести. Световните сили се групират и макар и бавно, ще има прогрес. Дали ще сме живи, за да видим?

    • До Крумов:
      Изборите са единствен шанс да ги изметем! ГЛАСУВАЙТЕ, колкото и да ненавиждате политиците ни и колкото и да сте обезверени!
      Не, народът ни няма да се предаде на българоубийците от ГЕРБ да го погребат!
      ДА ГЛАСУВАМЕ, ЗА ДА ГИ ПРЕМАХНЕМ ОТ ЖИВОТА СИ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ!

  2. Имиджът на ГЕРБ отдавна рухна, отделен е въпросът, че го подкрепят единствено облажилите се от тая свинеферма. Скоро и прасетата ще напуснат борда, подгонени от народния гняв, а малцината малоумници не се броят за привърженици. Народът НЕ Е виновен за оскотялата си психика, поведението само доказва, че БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО. Кой го е казал, повишена ли е трудността на въпроса?
    Да, както живеем в мизерия, така и мисленето ни е изостанало и мизерно, водещо до простотия и висока престъпност!

    • До Петър Аврамов:

      Битието определя съзнанието – казал го е Карл Маркс. Нали?

  3. ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА КРЪВОПИЙЦИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *