Проф. Александър Маринов: Мощна ПРОТЕСТНА ВЪЛНА ще Помете ГЕРБ на ЕвроИзборите! Нищо чудно да са трета политическа сила!

„Положението на ГЕРБ е много тежко. Второто място, което им отреждат социологическите агенции преди Евроизборите не е моментна картина, а мощна тенденция… която на самият вот след месец може да ги прати и на трето място, след ДПС“. Това заяви днес уважаваният политолог проф. Александър Маринов.

Този категоричен срив непосредствено преди Европейските избори, ГЕРБ се опитват да представят пред електората си като временен ефект, породен от скандалите с апартаментите на партийните им вождове. И хвърлят в това начинание целия си ресурс – разбирай целия ресурс на държавата. Свидетели сме как от близо седмица платените им клакьори обикалят без почивка по телевизиите да омаловажават АпартаментГейт и всички други Гейтове около разкапаната управленска машина на Борисов. И безспирно обясняват, че на предишните евроизбори прогнозите също сочели, че ще са втори, но ГЕРБ спечелили. А последните социологически проучвания сочели просто една „моментна картина“. Такива приказки ни разказват в момента гербаджийските експерти на хранилка.

Според политологът проф. Маринов обаче, ситуацията този път е по- различна. Защото в момента от народните недра се образува мощна Анти-ГЕРБ вълна, която се надига като цунами и не просто ще ги помете на евроизборите, а направо ще ги измете завинаги от българския политически живот. Нищо чудно в този един месец до евровота, ГЕРБ да паднат до 12-13 % подкрепа, прогнозира проф. Маринов.

При коалиционните им партньори в кабинета – „Патриотите“, ситуацията също е на ръба на унищожителен взрив. ВМРО, Атака и НФСБ така и не се споразумяха за общо явяване на евроизборите. И това е симптоматичен знак за разпад. Измежду всички тия „воеводи“ реален шанс за Брюксел има само водачът на листата на ВМРО – настоящият евродепутат Ангел Джамбазки. А ако това се случи, в „патриотичната коалиция“ напрежението ще продължи да расте.

„Колкото и Борисов да се бие в гърдите, че ГЕРБ били единствената проевропейска партия, управлението му ни отдалечава все повече от европейските ценности. И хората виждат това“, категоричен е проф. Александър Маринов. Като потвърждение на думите му, днес стана ясно, че мониторингът на ЕС върху правосъдието у нас няма да бъде отменен в скоро време. Нещо, за което Борисов върло настояваше. “Тенденцията за независимост на съдебната система в България е втората най- ниска в ЕС. Положението не е удоволетворяващо“, коментира вчера еврокомисаря по правосъдието Вера Йоурова.

„Единственият шанс на ГЕРБ да изплуват е ако основният им опонент БСП допусне някаква много остра и фатална грешка. Нещо, което обаче е малко вероятно“, коментира проф. Маринов. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Ангел Джамбазки и неговият лидер се исплюха в лицето на избирателите си още същата вечер в деня на изборите заявявайки че ще изпълняват програмата на ГЕРБ, та до ден днешен , не сме забравили и за сета..
    Така че ако има нещо което не бих повярвал това е че някой ще гласува за тази измет пак барабар с Долен Сидеров и Далавери Симеонов…
    Та ако ще и пет Слабаковци и да включат в листа си..
    Измет..

  2. Какви „европейски ценности“ бе, професоре?! Реве ни се от тая противна фраза! А пък ония, дето са се кръстили „патриоти“, да се скрият вдън земя! Долен не е за коментиране…
    Да гласуваме, българи, да оправдаем прогнозите на професора, докато пърхаме все още, преди ГЕРБ да ни погребат!

  3. ПЪРВА КРАЧКА КЪМ СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ Е ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП

  4. Абе… Не, че БСП са много читави, но от ГЕРБ по-кръвожадни няма. Та така, че спасението е в БСП.
    КОЛКОТО И ДА СМЕ ОБЕЗВЕРЕНИ И МРАЗИМ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, ДА ИЗБЕРЕМ ПО-МАЛКОТО ЗЛО!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *