Преди минути: Борисов нанесе СМЪРТОНОСЕН Удар на Цветанов! Ще се Разпадне ли ГЕРБ?! Ето какво се случи:

БРАТОУБИЙСТВО! БОРИСОВ УНИЩОЖИ ЦВЕТАНОВ!

Бойко Борисов оглавява предизборния щаб на „ГЕРБ и коалиция“ за евроизборите. За целта премиерът е инициирал създаването на коалиционен щаб, в който ще участват представители на всички партии-фантоми от коалицията на ГЕРБ, а самият Борисов ще е председател.

Чрез този си ход Банкянския на практика изземва функциите на Цветан Цветанов, който остава председател на предизборния щаб на ГЕРБ, но само на хартия. А всъщност ще е лишен от каквито и да е функции. Защото предизборния коалиционен щаб на Борисов ще е над него. След скандала с луксозните апартаменти на властта „Апартаментгейт“, Борисов отстрани Цветанов от Народното събрание, където последният беше шеф на парламентарната група. Но му остави поста Зам. председател и правото да ръководи предизборните кампании на партията. Борисов отстранява Цветанов от ГЕРБ много бавно, меко и внимателно! А защо е така предпазлив, ще стане ясно по-надолу в текста.

Второто място на ГЕРБ на евроизборите, което вече провиждат дори близките им социологически агенции, явно силно е притеснило Борисов. Затова сега той е решил еднолично да сложи ред във вътрешнопартийните дела, които беше позанемарил, поверявайки ги на Цветанов.

С тези спешни и екстремни мерки обаче Борисов доста закъсня, категорични са анализаторите.

А че имаше вопиюща нужда от тях не ще и дума. Най-малкото по причина, че е абсолютна гротеска да гледаш как Цв. Цв. с апартаментите за милиони обикаля сред бедния и окъсан народ по села и паланки, за да му обяснява как Европа ще му подобри живота. Като е очевидно, че за 12 години в ЕС, Европа подобри живота само на емигрантите, които се преселиха там. И на верните й слуги на терен – като Цветан Цветанов и съпартийците му. Да не говорим, че от поне месец насам всяка поява на Втория в ГЕРБ сред народа е съпроводена от мощни освирквания и закани. Ето ти още една причина за паническото решение на Борисов да отстрани Цветанов от кампанията.

Напрежението между Борисов и Цветанов не е от вчера и не е тайна за никого, колкото и упорито и двете страни да отричат. Очевидно беше, че Цветанов се изживява като нещо много повече от заместник на Борисов. Очевидно беше и че на Борисов това никак не му се нрави. Между двамата прескочиха високоволтови дъги по няколко ключови теми, като гоненето на руски дипломати и отношенията ни с Русия и Китай.

А задкулисните сблъсъци на лобитата им вътре в самата ГЕРБ вече са ежедневие. Никак не беше случайна например репликата на Йорданка Фандъкова, която непосредствено след скандала с апартамента на Цветанов за 1.5 млн. заяви: „На мястото на Цветанов аз веднага бих си подала оставката от абсолютни всички постове“. След коментара на столичната кметица, Цветанов заяви, че „била употребена“ в атаката срещу него. Но „употребена“ от кого? Това Цецо не каза. Добре известно е, че Фандъкова и Томислав Дончев са от лобито на Борисов. Затова и след столичната кметица вторият удар по Цецо нанесе именно Дончев с изключително острото си изказване за нахалните опити на „Втория“ да задържи властта си, след скандала с имотното му състояние.

Разбира се, Борисов няма как да се отърве от Цветанов напълно. По две причини:

Първо- ще пострада цялата партия. Ако Цветанов реши, може с лекота да нанесе смъртоносния удар на ГЕРБ. Достатъчно е да откъсне верните нему регионални структури на партията, които по обща преценка са две трети от всички.

И Второ- Ако Цветанов реши, с още по-голяма лекота може да прати Борисов задълго в затвора! Широката публика може и да е позабравила скандалът с подслушванията, при който се доказа, че Цвъки е шпионирал дори Борисов… и то на ниво личен живот. Така че, бъдете сигурни – в някой банков сейф Цветанов със сигурност пази една дозина компромати срещу шефа си.

И няма да ги извади само ако Борисов му пази гърба от прокурорско разследване на съмнителните му имотни афери. Така както вече на два пъти го отърва от затвора – за незаконните масови подслушвания на граждани и за шестте апартамента, закупени с пари с неясен произход. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Браво, Надя! Дерзай! И двамата са затвора, става напечено!

  2. Ще се разпадне ли Герб? И да се разпадне Герб, друг Герб ще се появи на негово място. Не се ли върне миналото, спасение няма. А то няма шанс да се върне. Предателите на „отвратителния комунизъм“ не само ограбиха и разориха страната, но и бръкнаха в мозъците на тълпата.

    • Комунизмът не бяхме го измислили ние, не го избрахме ние и го махнаха въпреки нас. Не се плашете, ако някой измисли нещо по-умно и тук ще дойде.

      • Грешиш, комунизма го махнаха не въпреки нас, а благодарение на нас. Та нали ние бяхме тези, които скачаха като маймуни от радост по време на промените.

  3. Само да ви кажа, защото виждам, че не знаете – комунизъм в България никога не е имало. Скачайте и сега, ама тоя път от глад. Яжте демокрация! Тая дума е упойката, с която ви инжектират олигарсите, за да ви приспят. И успяха, наивници!

  4. Емо прав си!.Комунизъм не е имало нито в СССР ,нито в България,нито в другите бивши социалистически. държави.Не и такъв,какъвто го е начертал и предвидил Карл Маркс!Комунизмът трябва да е общество в което да има равноправие,общество в което всеки да има възможност да се реализира,общество в което да няма паразити,които да живеят на гърба на други!

  5. Цветанов и Борисов са ортаци още от мутренските им години и знаят много един за друг. Ако единия проговори тежко и горко ще е на дпугия, или обратното. Ако ГЕРБ падне от власт и двамата отиват в зантвора, няма да ги спасят и задокеанскити им закрилници. А сделката за Ф-16 ще бъде анулирана. Краварите ще отнисат въпроса до арбитражния съд. Съдът по техни указания ще ни натресе такава неустойка, че цената на всичките им апартаменти, вили, острови, къщи на любовниците им и т.н. няма да покрият неустойката.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *