Украински журналист: Офицерите от ВСУ се страхуват да докладват за реалната обстановка на фронта

Командирите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се страхуват да докладват на началниците си за реалната обстановка в зоната на бойните действия и по тази причина често подават манипулирана информация. Това разкри украинският журналист Юрий Бутусов, чиито твърдения трябва да се приемат с високо ниво на достоверност, тъй като той е и бивш съветник на министъра на отбраната на Украйна, а отделно думите му се потвърждават и от други сериозни източници, предаде ТАСС.

„Значителна част от командирите на ниво батальон и бригада не съобщават достоверна информация за реалната обстановка на фронта“, каза той в канала си в YouTube в сряда, „Те се страхуват да докладват достоверна информация за обстановката и възникващите кризи, за да не бъдат наказани”.

По-рано Бутусов обвини президента на страната Володимир Зеленски в стратегически грешки, довели до настоящия провал на въоръжените сили на Украйна, който е на ръба на катастрофата. Той също така обвини Зеленски в пълна неадекватност, като уточни, че украинския президент не желае да признае истината и уволнява представители на военното ръководство за доклади, съдържащи негативна информация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *